loading...

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Τζιτζικώστας:’’Να γίνουν παντού κέντρα μεταναστών!’’

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας εξέφρασε την επιθυμία του να δημιουργηθούν και περισσότερα κέντρα μεταναστών!
Συγκεκριμένα πρότεινε να γίνουν σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα και από την Αθήνα μέχρι τα βόρεια σύνορα και κατά μήκος της Εθνικής Οδού.

Αναλυτικά η δήλωση του:

«Σήμερα μπορεί πράγματι η κυβέρνηση να σχεδιάζει με τη λογική των 500 ή 1000 θέσεων όμως εάν κλείσουν τα βόρεια σύνορα της χώρας μας, αμέσως το πρόβλημα θα γίνει εκρηκτικό και θέλουμε να ξέρουμε ποιος είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης σε όλες τις περιπτώσεις. Πολύ φοβάμαι ότι θα είναι πολύ μεγαλύτερο το πρόβλημα όταν κλείσουν τα σύνορα. Δεν θα φτάσουν ένα ή δύο σημεία. Και γι αυτό και από τώρα, ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προτείναμε τη δημιουργία τέτοιων κέντρων μετεγκατάστασης σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα από την Αθήνα μέχρι τα βόρεια σύνορα κατά μήκος της Εθνικής Οδού για να είμαστε έτοιμοι, ώστε όταν κλείσουν, εάν έρθει εκείνη η κακή ώρα και κλείσουν τα βόρεια σύνορά μας, να μπορέσουν να απορροφηθούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες σε πολλά μικρότερα μέρη και όχι σε λίγα και περισσότερα που θα δημιουργήσουν προβλήματα και στους ίδιους αλλά και στις τοπικές κοινωνίες. Περιμένουμε το επόμενο διάστημα από την κυβέρνηση και μετά τη συνάντηση που είχα και με τον ΓΓ Μετανάστευσης να μας παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το που θέλει να πάει αυτή την υπόθεση».
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...