loading...

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ 27.592 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Μουζάλας: Οι μετανάστες θα έχουν πλέον δικαίωμα παιδείας, εργασίας, στέγασης και υγείας.

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις προκειμένου οι εγκλωβισμένοι μετανάστες στην Ελλάδα να έχουν δικαιώματα παιδείας, εργασιας, στέγασης και υγείας ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Όπως είπε προχωρούν τα προγράμματα του υπουργείου Παιδείας για την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων στους καταυλισμούς ενώ πρόσθεσε ότι θα αλλάξουμε το καθεστώς και θα δώσουμε και δικαίωμα εργασίας σε αυτούς τους ανθρώπους.

Κάνοντας απολογισμό για τη διαδικασία προκαταγραφής των προσφύγων και μεταναστών σε όλη την επικράτεια ο κ. Μουζάλας είπε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για τη δημιουργία νέων καταυλισμών προσφύγων και μεταναστών σε όλη τη χώρα θα υλοποιηθεί μέχρι τα Χριστούγεννα. Όπως είπε μέχρι τότε και σταδιακά ανά μήνα θα προστίθενται οι νέοι καταυλισμοί προκειμένου να αποφορτίζουν την ασφυκτική κατάσταση στους ήδη υπάρχοντες καταυλισμούς στα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα.

Όσον αφορά αυτή καθ' αυτή την προκαταγραφή βάσει των στοιχείων που παρουσίασε για το διάστημα 9 Ιουνίου-30 Ιουλίου:

- έχουν προκαταγραφεί 27.592 πρόσφυγες και μετανάστες

- από αυτούς το 57% είναι άνδρες και το 43% είναι γυναίκες

- υπάρχουν επίσης 1.225 ασυνόδευτα παιδιά στους καταυλισμούς

- σχεδόν μια στις δύο οικογένειες (το 48%) των οικογενειών που συμμετείχαν στην προκαταγραφή έχουν από δύο παιδιά και πάνω.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...