loading...

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Πόση είναι η δυστυχία στην Ελλάδα.

Γράφει ο Θοδωρής Τσέλας.
Οι αριθμοί πάντα δείχνουν την πραγματική εικόνα. Δυστυχώς όμως, οι αριθμοί όταν επικεντρώνουν στους ανθρώπους, τις περισσότερες φορές, αποτυπώνουν το δράμα και την δυστυχία, την πείνα και την απόγνωση, την έλλειψη θέρμανσης τον χειμώνα, την αποπνικτική ζέστη το καλοκαίρι που περνάει χωρίς σταγόνα Θάλασσας, τα μουχλιασμένα παιδικά δωμάτια και το βλέμμα παιδιών χωρίς όνειρα, δίπλα σε γονείς με σκυμμένο κεφάλι…
Και αυτές οι εικόνες μας δίνουν δύναμη, να μένουμε στην Χρυσή Αυγή, αγνοώντας ο καθένας μας την… «προσωπική του ανέλιξη και ευημερία», που πολλές φορές μπορεί να είναι και εκτός του κινήματος!
Παλεύουμε, ενώνοντας τις δυνάμεις μας, ίσος προς ίσο, γιατί θέλουμε μια Ελλάδα ελεύθερη, ανεξάρτητη, με Έλληνες με σηκωμένο το κεφάλι και ισχυρό το βλέμμα, δυνατούς στην ψυχή και στο σώμα! Υπερήφανους και αξιοπρεπείς!
Στην κυβέρνηση όμως μιλάνε με αριθμούς. Και πρέπει να τους απαντάμε με τους αριθμούς τους, πετώντας τα στοιχεία τους στο καλάθι των αχρήστων, πριν ο λαός πετάξει και εκείνους που τον εξαθλιώνουν στο ίδιο καλάθι.
Χαίρονται οι Συριζαίοι, και οι Κατρουγκαλαίοι μαντηλάκηδες που «έριξαν» την ανεργία! Στο 23,3% λένε η ανεργία!
Το μυαλό τους, το μαντηλάκι τους στο πέτο και μια λίρα…
Ακόμη και τα τελευταία επίσημα στοιχεία της Eurostat τους διαψεύδουν, τα οποία συνοψίζονται στο εξής:
Πάνω από ένας στους τέσσερις νέους, ηλικίας 20-24 ετών στην Ελλάδα (26,1%), δεν έχει απασχόληση, ούτε βρίσκεται σε πρόγραμμα εκπαίδευσης ή κατάρτισης.
Μην ξεγελιέστε άλλο από πολιτικούς απατεώνες!
Την αλήθεια την ξέρετε! Την ζείτε σπίτι σας, στα παιδιά σας, στα εγγόνια σας, την ζείτε οι ίδιοι. Τα πραγματικά στοιχεία της αγοράς είναι άλλα, από αυτά που μας δείχνουν διάφοροι χαριτωμένοι.
+1.000.000 περίπου είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και γενικά οι αυτοαπασχολούμενοι. Αυτοί δηλαδή που μεροδουλεύουν για να έχουν να μεροφάνε.
Που σημαίνει όμως, πως αν δεν δουλέψουν για ένα χρονικό διάστημα, δεν μπορούν να γραφτούν στον ΟΑΕΔ. Άρα δεν προσμετρώνται στους ανέργους.
Σε 350.000 οικογένειες δεν υπάρχει εργαζόμενο μέλος.
Η μακροχρόνια ανεργία δεν προσμετράται γιατί ο άνεργος που είναι περισσότερο από δυόμισι έτη άνεργος είναι μη εγγεγραμμένος στον ΟΑΕΔ.
Οι 9 στους 10 ανέργους βρίσκονται στο περιθώριο και δεν λαμβάνουν καμία απολύτως στήριξη από τον ΟΑΕΔ ούτε ως επίδομα ανεργίας ούτε ως επιδότηση απασχόλησης. Άρα δεν προσμετρώνται στους ανέργους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat ένας στους τέσσερις Έλληνες μεταξύ 20 και 24 ετών δεν έχει δουλειά αλλά και δεν μετέχει σε κάποιο πρόγραμμα εκπαίδευσης ή κατάρτισης! Δεν προσμετράται δηλαδή πουθενά, σε κανέναν δείκτη, πέραν αυτού του δείκτη που δείχνει την απόγνωση και εντέλει την αδιαφορία για οτιδήποτε συμβαίνει γύρω του…
Κρατήστε ως δεδομένο πως οι διαθέσιμες θέσεις στην αγορά εργασίας δεν καλύπτουν τη ζήτηση και οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης με μικρές αμοιβές είναι μια απο τις αιτίες που διατηρούν την απασχόληση!
Ακόμη και έτσι όμως, ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός (όσοι δεν εργάζονται ούτε αναζητούν πλέον εργασία) περιλαμβάνει 3.500.000 άτομα.
2.656.007 ειναι σήμερα οι συνταξιούχοι με αυτές τις συντάξεις πείνας και εξόντωσης, Που με τα λίγα που εισπράττουν κάθε μήνα και που Όλο και… «εξορθολογίζονται», πληρώνουν, λογαριασμούς, φόρους, φάρμακα, αλλά και συντηρούν όλους τους παραπάνω.
500.000 άνθρωποι έχουν φύγει από την Ελλάδα τα δύο τελευταία χρόνια για το εξωτερικό. Ούτε αυτοί προσμετρώνται στους ανέργους.
Δεν υπολογίζουν τα στοιχεία τους, φοιτητές και στρατιώτες που επίσης δεν προσμετρούνται στα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ.
Συνοψιζοντας, ο εργαζόμενος πληθυσμός, σε «μόνιμη» εργασία (χωρίς τίποτε να ειναι σίγουρο και γιαυτούς) ειναι περίπου στα 2.000.000 οι οποίοι κατανέμονται ως εξής ανάλογα με την μισθοδοσία τους:
Άνω των 4.000 € μεικτά: 47.656 μισθωτοί 1.000 € με 1.500 € μεικτά: 367.836 μισθωτοί, ή 22,9% 751 € με 1.000 € μεικτά: 232.012 μισθωτοί, ή 14,5% 501 € με 750 € μεικτά: 257.087μισθωτοί, ή 16% Έως 500 € μεικτά: 372.808 μισθωτοί, ή 23,2% με αμοιβές ως 1.000 ευρώ μεικτά αμείβονται 861.907 μισθωτοί ή το 53,7%
Τα επίσημα στοιχεία βέβαια λένε πως εργάζονται 3.500.000 αλλά υπολογίζουν τους 500.000 ανθρώπους «μερικώς απασχολούμενων» με μισθό δηλαδή από 100 έως 200 ευρώ μηνιαίως. Και 1.000.000 στον ιδιωτικό τομέα με καθυστερήσεις στην μισθοδοσία τους άνω των 5-8 μηνών….
Πόση είπαμε πως είναι η ανεργία στην Ελλάδα είπαμε; Και πόση η δυστυχία;
ΥΓ. Και ρωτά κάποιος, «τι περιμένουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που υπομένουν αυτήν την δυστυχία» Ρωτήστε κάποιον στην οικογένεια σας και στείλτε μας την απάντηση του! Θα έχει ενδιαφέρον ….
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...