loading...

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

"Θερίζει η πείνα, στα σχολεία της Θεσσαλονίκης" αποκαλύπτει ο πρόεδρος του Σωματείου Κυλικειαρχών Θεσσαλονίκης.

«Σιτίζουμε, ήδη, δωρεάν παιδιά. Δεν μπορείς να μην το δώσεις. Τα βερεσέ πηγαίνουνε σύννεφο», αποκαλύπτει ο πρόεδρος του Σωματείου Κυλικειαρχών Θεσσαλονίκης, Στέφανος Φακούδης, μιλώντας για τα φαινόμενα υποσιτισμού στα σχολεία τη φετινή χρονιά.
Περιγράφοντας στον Alpha 989 & Alpha 96,5 την κατάσταση η οποία επικρατεί στα σχολεία, ο κ. Φακούδης υπογραμμίζει ότι βρίσκονται «γύρω στο 30 με 40% κάτω στην πτώση του τζίρου απ’ ότι πέρσι» και αναφέρει ότι ο αριθμός των παιδιών που δεν ψωνίζουν από τα κυλικεία αυξάνεται χρόνο με το χρόνο.
Μάλιστα ο ίδιος αποδίδει εθελοτυφλία στους κυβερνώντες, πρώην και νυν, λέγοντας πως όταν τους επεσήμαιναν ότι υπάρχουν ακόμη και παιδιά που λιποθυμούν από τον υποσιτισμό, απαντούσαν «αποκλείεται, δεν είναι δυνατόν. Γυρνούσαν το κεφάλι απ’ την άλλη μεριά».
Επίσης, τα παιδιά ζητούν από τους κυλικειάρχες να τους γεμίσουν ακόμη και το μπουκαλάκι με νερό, υποστηρίζει ο κ. Φακούδης τονίζοντας την ανάγκη να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο δίδονται στους μαθητές τα γεύματα των δήμων, ούτως ώστε «να μη στιγματίζονται τα παιδιά. Δεν μπορεί τα παιδάκια να περιμένουν ουρά έξω απ’ το γραφείο των διευθυντών και τα πράγματα να ‘ναι σε χαρτοκούτια.»
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...