loading...

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Λεπέν: Μαζί με Τραμπ και Πούτιν θα προάγουμε την παγκόσμια ειρήνη.













              Η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν υποστήριξε  ότι αν εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας στις εκλογές που θα διεξαχθούν το 2017, θα σχηματιστεί μια τριάδα διεθνών ηγετών –με τον Ντόναλντ Τραμπ των ΗΠΑ και τον Βλαντίμιρ Πούτιν της Ρωσίας στις δύο άλλες κορυφές του τριγώνου– που «θα ήταν καλή για την παγκόσμια ειρήνη».
Εγκαινιάζοντας τα κεντρικά γραφεία της προεκλογικής εκστρατείας της, μόλις δύο χιλιόμετρα από το προεδρικό μέγαρο, η Λεπέν δήλωσε ότι αυτός είναι «ένας σταθμός στην πορεία της προς τον τελικό προορισμό, στο τέρμα του δρόμου».
Η 48χρονη Λεπέν ήταν η μοναδική ηγέτιδα κόμματος στη Γαλλία η οποία στήριξε τον Τραμπ. Το Εθνικό Μέτωπο θεωρεί ότι σε συνδυασμό με το δημοψήφισμα υπέρ του Brexit στη Βρετανία, θα μπορούσε να λάβει την ώθηση που χρειάζεται για να κερδίσει στις προεδρικές εκλογές.

«Υπάρχει ένα παγκόσμιο κίνημα που απορρίπτει την ανεξέλεγκτη παγκοσμιοποίηση»

«Υπάρχει ένα παγκόσμιο κίνημα. Ένα παγκόσμιο κίνημα που απορρίπτει την ανεξέλεγκτη παγκοσμιοποίηση, τον καταστροφικό υπερφιλελευθερισμό (…) την εξάλειψη των εθνικών κρατών, την εξαφάνιση των συνόρων. Οι δυνάμεις που εργάστηκαν σε αυτές τις διαφορετικές εκλογές είναι οι ιδέες, δυνάμεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν και τη δική μου εκλογή ως προέδρου της Γαλλίας τον επόμενο Μάιο», είπε η Λεπέν.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η Λεπέν θα περάσει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών αλλά θα χάσει από τον υποψήφιο της κεντροδεξιάς. Ωστόσο, οι δημοσκοπήσεις απέτυχαν στις προβλέψεις τους, τόσο στην περίπτωση του βρετανικού δημοψηφίσματος, όσο και στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.
Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν θα διαψεύσει και αυτή τους δημοσκόπους και θα σχηματίσει μια «τριάδα» με τον Πούτιν και τον Τραμπ, η Λεπέν απάντησε: «Αυτό θα ήταν καλό για την παγκόσμια ειρήνη» και πρόσθεσε: «Με εμένα πρόεδρο, η Γαλλία θα είχε καλές σχέσεις με τη Ρωσία».
Η Λεπέν αποκάλυψε επίσης την επίσημη αφίσα της εκστρατείας της, που εικονίζει ένα γαλάζιο τριαντάφυλλο με τις λέξεις «Μαρίν πρόεδρος» και το σύνθημα «Εξ ονόματος του λαού». Στην αφίσα δεν αναγράφεται πουθενά το επώνυμό της, ούτε το κόμμα της, ούτε καν το λογότυπό του, σε μια προσπάθεια να διευρύνει την εκλογική βάση της και να απομακρυνθεί από την κληρονομιά του πατέρα της, του Ζαν-Μαρί Λεπέν.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...