loading...

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Ελληνικά θαλάσσια σύνορα: «Περάστε κόσμε» - Από Αφγανιστάν μέχρι Βενεζουέλα οι παράνομοι μετανάστες.

Τραγική είναι η εικόνα που εμφανίζουν τα θαλασσιά σύνορα της χώρας τα οποία ουσιαστικά είναι ανύπαρκτα.
Οι είσοδοι των παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς και με την πολιτεία να αρνείται πεισματικά  να λάβει το οποιοδήποτε μέτρο πρόληψης εισόδου ή αποτροπής.
Η μόνιμη μοιρολατρική επωδός που ακούγεται από τους ανευθυνουπεύθυνους είναι ότι πρόκειται για «πρόσφυγες» και εμείς «πους μπακ» δεν κάνουμε ενώ παράλληλα κινούνται αφ΄ υψηλού περιγράφοντας «ακαδημαϊκά» το γεγονός  ως να κάνουν διάλεξη στους φοιτητές τους.Από πράξεις όμως για την αναχαίτιση του φαινομένου μηδέν.
Οι αφίξεις των παράνομων μεταναστών έφτασαν τις 1259 μόνο τον περασμένο Δεκέμβριο.
Πέραν των καθιερωμένων προσφύγων από εμπόλεμες περιοχές (Συρία) οι παράνομοι μετανάστες προέρχονται  τώρα πλέον από σχεδόν όλη την Αφρική και τη Λατινική Αμερική!

Από τους 1.259 παράνομους μετανάστες  που πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου τον περασμένο μήνα οι 52 πέρασαν στη Σάμο, 419 πέρασαν στη Χίο και 788 πέρασαν στη Λέσβο.

«Οι Αφρικανοί μετανάστες που αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των όσων περνάνε στη Λέσβο είναι αν μη τι άλλο εύκολα διακριτοί. Και φυσικά μεγάλες ομάδες από κεντροαφρικανικά κράτη δεν φτάνουν στη Λέσβο οδοιπορώντας, παρά μόνο οργανωμένα από κυκλώματα που τους παραλαμβάνουν από τις χώρες προέλευσης τους και τους φτάνουν μέχρι τη Λέσβο», έλεγε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανώτερο στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας, σχολιάζοντας τα στοιχεία που παρουσιάζονται σήμερα.

Εντύπωση επίσης προκαλεί ότι πλέον ως παράνομοι μετανάστες στα νησιά περνά ένας σημαντικός αριθμός Λατινοαμερικανών από τη νότια Αμερική και από νησιά της Καραϊβικής. «Είναι αδιανόητο», έλεγε η ίδια πηγή, «να πιστέψει κανείς ότι αυτοί οι άνθρωποι φτάνουν στην Τουρκία από μόνοι τους, χωρίς δηλαδή τη διαμεσολάβηση οργανωμένου παγκόσμια κυκλώματος διακινητών».
 
Το αδιανόητο βέβαια δεν είναι αυτό. Το αδιανόητο είναι γιατί δε πάνε στις ΗΠΑ και έρχονται σε μια Ε.Ε. που βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης   ως να είναι η Γη της Επαγγελίας.
Στη Σάμο οι 52 παράνομοι  μετανάστες και πρόσφυγες που πέρασαν στο νησί τον Δεκέμβριο είναι 14 από το Αφγανιστάν, 14 από το Μπαγκλαντές, 8 Πακιστανοί, 5 Σύροι και 5 Ιρακινοί, 3 από τη Δομινικανή Δημοκρατία, 2 Ιρανοί και ένας Αλγερινός
Όλοι δηλαδή Ασιάτες, τρεις Λατινοαμερικάνοι και μόλις ένας Αφρικανός.

Στη Χίο, οι 419 που πέρασαν μέσα στο Δεκέμβριο προέρχονται 124 από τη Συρία, 90 από την Αλγερία, 62 από το Αφγανιστάν, 36 από το Ιράκ, 28 από το Μαρόκο, 26 δηλώνουν Παλαιστίνιοι, 14 από το Κουβέιτ, 12 από το Ιράν, 9 από τον Λίβανο, 7 από τη Νιγηρία, από 3 από την Αίγυπτο και το Καμερούν, δυο από το Μπαγκλαντές και από ένας από την Ερυθραία, την Αιθιοπία και τη Σομαλία. Δηλαδή στη Χίο πέρασαν 285 άτομα από χώρες της Ασίας, με τους συμπεριλαμβανόμενους Σύρους να φτάνουν τους 124, και από χώρες της Αφρικής 134 άτομα.

Στη Λέσβο, οι 788 που πέρασαν κατάγονται: Από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό 131. Από την Αλγερία 110. Από το Αφγανιστάν 103. Από το Ιράκ 52. Από τη Συρία μόλις 35. Από την Ερυθραία 30. Από το Καμερούν 28. Από το Μαρόκο 25. Από το Μάλι 19. Από 18 από το Κονγκό και τη Σιέρα Λεόνε. Από την Τυνησία 14. Από 13 από το Πακιστάν, το Ιράν και την Ακτή του Ελεφαντοστούν. Παλαιστίνιοι δηλώνουν οι 15. Από την Τυνησία 14. Από το Μπαγκλαντές 13. Από 12 από τη Νιγηρία και τη Δομινικανή Δημοκρατία. Από την Αίγυπτο 11. Από την Αιθιοπία 10. Από 8 από τη Ζιμπάμπουε, το Νεπάλ και τη Γκάνα Από την Αϊτή 7. Από 6 από τη Γουινέα και την Αγκόλα. Πέντε από το Σουδάν. Από 4 από τη Μαυριτανία και τη Γκάμπια. Από 3 από τις Νήσους Κομόρες, το Νίγηρα και τη Σαουδική Αραβία. Από δυο από τη Μπουργκίνα Φάσο, τη Σομαλία και Σενεγάλη. Από ένας από τη Δυτική Σαχάρα, την Κεντρική Αφρική, την Ουγκάντα, τη Βενεζουέλα, την Κούβα, τη Χιλή και τη Τζαμάϊκα. Τέλος ακόμα ένας κατάγεται από την Τουρκία, δήλωσε δε αντικαθεστωτικός. Από όσους πέρασαν στη Λέσβο η πλειοψηφία, 495, είναι Αφρικανοί.

Οι 270 είναι Ασιάτες με μόλις 35 από αυτούς Σύριους, ενώ από το σύνολο των Ασιατών που πέρασαν στη Λέσβο εκτιμάται ότι λιγότεροι από τους μισούς έχουν προσφυγικό προφίλ. Τέλος στη Λέσβο πέρασαν και 23 άτομα από χώρες της νότιας Αμερικής και της Καραϊβικής.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...