loading...

Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Άνω Λιόσια – Σε διαθεσιμότητα αστυνομικοί λόγω μήνυσης 43χρονου… σεσημασμένου Ρομά.

Μια πολύ περίεργη ιστορία συνέβη πριν από λίγες ημέρες, με εμπλεκόμενους επτά αστυνομικούς -οι περισσότεροι εκ των οποίων υπηρετούν στο αστυνομικό Τμήμα Άνω Λιοσίων- και έναν 43χρονο, σεσημασμένο για κλοπές, Ρομά.
Η ιστορία αρχικά διέρρευσε από το έγκυρο ηλεκτρονικό μέσο policenet.gr, το οποίο ασχολείται κυρίως με το αστυνομικό ρεπορτάζ. Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, ο συλληφθείς 43χρονος άνδρας κατέθεσε μήνυση για κατάχρηση εξουσίας και ξυλοδαρμό, με αποτέλεσμα να σχηματιστεί δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος επτά αστυνομικών, οι οποίοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από το βράδυ του Σαββάτου, μετά από απόφαση του αρχηγού της αστυνομίας, προκείμενου να διεξαχθεί ανεμπόδιστα η ποινική και πειθαρχική διερεύνηση της υπόθεσης.

Σεσημασμένος και με  δεκάδες κλοπές στο ενεργητικό του ο 43χρονος!
Ωστόσο, η συγκεκριμένη υπόθεση… μόνο απλή δεν είναι και φαίνεται πως οι ισχυρισμοί του 43χρονου χρίζουν περαιτέρω έρευνας. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του cityface.gr, ο 43χρονος Ρομά έχει εμπλακεί (και συλληφθεί) πολλές φορές για κλοπές και ληστείες, ενώ αυτή τη στιγμή κρατείται στο Α/Τ Μενιδίου, καθώς μόλις λίγες ώρες μετά τη μήνυση που κατέθεσε κατά των αστυνομικών (συγκεκριμένα σήμερα, ξημερώματα Κυριακής στις 02.00,) εισέβαλλε και έκλεψε περίπου 200 ευρώ από την ταμειακή μηχανή του κρεοπωλείου «Μουρούτης» στο Μενίδι! Παράλληλα, στις 21 Φεβρουαρίου είχε χτυπήσει και πάλι κατάστημα στις Αχαρνές, συγκεκριμένα το ψητοπωλείο «Εκλεκτόν».
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο 43χρονος Ρομά συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης στα Άνω Λιόσια, κατά τη διάρκεια διαμάχης του με κάτοικο της περιοχής, ο οποίος ωστόσο στη συνέχεια -και αφού ο 43χρονος οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Άνω Λιοσίων- δεν θέλησε να καταθέσει μήνυση.
Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο 43χρονος, οι αστυνομικοί τον χτύπησαν άσχημα και τα ξημερώματα της Παρασκευής τον οδήγησαν σε ερημική τοποθεσία στον Ασπρόπυργο, όπου τον παράτησαν αιμόφυρτο, έχοντας μάλιστα αφαιρέσει το κινητό του. Ο ίδιος λίγο αργότερα κατήγγειλε το περιστατικό και κατέθεσε μήνυση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να κρατηθούν από το απόγευμα της Παρασκευής 3 Μαρτίου, ως και το Σάββατο που οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο, ενώ ο Ρομά αφέθηκε ελεύθερος.
Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξαν οι αστυνομικοί, (οι οποίοι κατέθεσαν μήνυση στον 43χρονο για ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμηση) ο δράστης είχε ήδη χτυπήματα στο κεφάλι και στο σώμα (όπως έδειξε και η ιατροδικαστική αναφορά) πριν τη σύλληψη, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από αναφορά πολίτη, ο οποίος την περασμένη Πέμπτη έπεσε θύμα ληστείας από τον 43χρονο.
«Θα σας κάνω ό,τι έκανα και στους άλλους!»
Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, κατά τη διάρκεια της σύλληψης του σήμερα τα ξημερώματα, ο 43χρονος φώναζε στους αστυνομικούς πως «θα σας κάνω ό,τι έκανα και στους άλλους…» προφανώς μιλώντας για τη μήνυση κατά των αστυνομικών του Α/Τ Άνω Λιοσίων.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων που ανέλαβε αρχικά την υπόθεση, παράπεμψε τους αστυνομικούς στον Εισαγγελέα Αθηνών με αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα (όπως βασανισμό, κατάχρηση εξουσίας και ρατσιστική βία). Ωστόσο, ο εισαγγελέας δεν έκανε δεκτό τον χαρακτηρισμό των πράξεων ως «κακουργηματικό», υποβιβάζοντάς τα σε απλά πλημμελήματα και διέταξε την περαιτέρω διερεύνησή τους από τακτικό ανακριτική, ο οποίος μετά από πολύωρη ανάκριση των αστυνομικών αποφάσισε να μην προφυλακιστούν…
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...