loading...

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Πανθρησκεία εδώ και τώρα ζητά ο Βαρθολομαίος.

Τι είπε από την Γενεύη

Μήνυμα προς όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες να συνεργαστούν με την Ρωμαιοκαθολική, στον δρόμο προς την Πανθρησκεία (συγχώνευση όλων των θρησκειών σε μία νέα παγκόσμια υπεραίρεση), έστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος από την Γενεύη όπου βρίσκεται για τις εορταστικές εκδηλώσεις με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση του Ορθόδοξου Κέντρου στο Σαμπεζύ.
Σημειώνεται πως στο Σαμπεζύ συγκεντρώνονται οι Προκαθήμενοι την Ορθόδοξων Εκκλησιών, όταν πρόκειται να λάβουν σημαντικές αποφάσεις. Στο Ορθόδοξο Κέντρο λειτουργεί και το Ινστιτούτο Μεταπτυχιακών Σπουδών Ορθόδοξης Θεολογίας στο οποίο καταρτίζονται τα στελέχη όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών για να προάγουν τον… διορθόδοξο και τον διαχριστιανικό διάλογο.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εξέφρασε την αγωνία του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την ενότητα των διηρημένων εκκλησιών. Κάνοντας απολογισμό του έργου του Ορθόδοξου Κέντρου, είπε ότι καλλιεργήθηκε το πραγματικό οικουμενικό πνεύμα, ο διάλογος με όλους τους Χριστιανούς, τις μονοθεϊστικές θρησκείες (Ισλάμ, Ιουδαϊσμός).
Έμενε απλά να πει, συμπροσευχηθείτε όλοι μαζί στον Γιαχβέ. Για Χριστό φυσικά ούτε λόγος!
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...