loading...

Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Το δρομολογούμενο ξεπούλημα της ΕΛΒΟ αποτελεί ύψιστο κίνδυνο για την Εθνική Ασφάλεια.

Η ανθελληνική κυβέρνηση του κλεπτοκρατικού τόξου της μεταπολίτευσης ζημιώνει συστηματικά από το 1974 την Ελληνική πολεμική βιομηχανία και τώρα αρχίζει να την ξεπουλάει κομμάτι-κομμάτι και κυριολεκτικά αντί πινακίου φακής αρχίζοντας από την ΕΛΒΟ.
Παγκοσμίως η αμυντική βιομηχανία είναι το δεξί χέρι ενός κράτους για την ιερή προάσπιση της Πατρίδος του και του Έθνους του. Σύμφωνα με αυτό το αξίωμα το πολιτικό πρόγραμμα του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή ρητά αναφέρει την ανάγκη της διατήρησης της Ελληνικής ταυτότητας όλων των πολεμικών βιομηχανιών. Επιπροσθέτως προβλέπει την αναδιάρθρωση και την επιδότηση όλων των νευραλγικών Ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών, δηλαδή της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ), των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (συγχώνευση το 2004 της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων & της ΠΥΡΚΑΛ) και της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ).
Με αυτή την ευκαιρία θα ασχοληθούμε με το φλέγον ζήτημα του εξευτελιστικού ξεπουλήματος της ΕΛΒΟ, δηλαδή της μοναδικής βιομηχανίας κατασκευής τροχοφόρων και ερπυστριοφόρων οχημάτων στην Ελλάδα από την αριστερή νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Βέβαια αυτό το ξεπούλημα έρχεται ως κορωνίδα όλων των καταστροφικών ενεργειών που έχει υποστεί γενικότερα η πολεμική βιομηχανία της Ελλάδος από το κλεπτοκρατικό μεταπολιτευτικό τόξο του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας, του ΚΚΕ και όλων των άλλων δεκανικιών αυτού του συστήματος (ΛΑΟΣ. ΔΗΜΑΡ, Ποτάμι, Λεβέντης).
Στο σφυρί λοιπόν βγαίνει η νευραλγική ΕΛΒΟ στο 100% της αξίας της με τιμή εκκίνησης στο εξευτελιστικό ποσό των 10 εκατ. ευρώ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τηρώντας στο έπακρο τις μνημονιακές δεσμεύσεις που πήρε ο Τσίπρας και ο Καμμένος με το τρίτο μνημόνιο. Προς σύγκριση μόνο 7,1 εκατ. ευρώ έχουν κοστίσει οι "ανεκτίμητης αξίας" συμβουλές των Ρόθτσαιλντ, Γκλέν Κιμ, και Πίτερ Λεγκλέρ στον Τσακαλώτο. Δηλαδή οι εθνοπροδότες των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και χαρίζουν κυριολεκτικά την ΕΛΒΟ για 10 εκατ. ευρώ αλλά και στην ουσία κατασπαταλούν τα αργύρια οδεύοντας τα στις τσέπες διεθνών τοκογλύφων όπως οι Ρόθτσαιλντ και απατεώνων ολκής όπως ο Κιμ και ο Λεγκλέρ.
Η πώληση της ΕΛΒΟ πρέπει να σταματήσει! Με εγκαταστάσεις στην Σίνδο της ΒΙ.ΠΕ. Θεσσαλονίκης που καταλαμβάνουν έκταση 270000 τ.μ., με κτιριακές εγκαταστάσεις περίπου 60000 τ.μ., με εγκατεστημένη ισχύ 8.660 KW και με θερμική ισχύ 17,5 MW η ΕΛΒΟ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της αμυντικής δυνατότητας αλλά και της οικονομικής δραστηριότητας της Ελλάδος. Επειδή πέραν από τους 345 εργαζομένους της ΕΛΒΟ δραστηριοποιούνται και εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους ιδιαίτερα στην Βόρειο Ελλάδα.
Σήμερα η ΕΛΒΟ ανήκει κατά 86% στο Δημόσιο και μετά από τόσα χρόνια εναλλαγής στην διοίκηση της από τους αχυράνθρωπους του κλεπτοκρατικού τόξου της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εμφανίζει συσσωρευμένα χρέη της τάξεως των 170 εκατ. ευρώ. Και κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την αμυντική δυνατότητα της Ελλάδος στις 21 Δεκεμβρίου 2015 ο Λαϊκός Σύνδεσμος κατέθετε ερώτηση σχετικά με κατάσταση που βρισκόταν η ΕΛΒΟ καθώς και σχετικά με την περαιτέρω εξασφάλιση της επιβίωσης, ανάπτυξης και αξιοποίησης των σοβαρών παραγωγικών της δυνατοτήτων της προς όφελος της Εθνικής Άμυνας και της οικονομίας της Ελλάδος.
Φυσικά πίσω από αυτή την προσπάθεια του ξεπουλήματος μιας νευραλγικής βιομηχανίας για την Εθνική Άμυνα βρίσκονται πάλι οι Γερμανοί όπως η Krauss-Maffei Wegmann (KMW) των αρμάτων μάχης Leopard αλλά και του σκανδάλου δωροδοκίας με τον φίλο του Τζοχατζόπουλου και πρώην αναπληρωτή διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνιο Κάντα και η Rheinmetall Aktiengessellschaft του πρόστιμου των 37 εκατ. ευρώ για δωροδοκίες στις πωλήσεις όπλων στην Ελλάδα. Προφανώς  οι γερμανικές εταιρίες προσπαθούν να παρακάμψουν το αμαρτωλό τους παρελθόν και να εισέλθουν πάλι στις αμυντικές προμήθειες της χώρας μας μετά από τόσα οικονομικά σκάνδαλα αλλά και πάμπολλα τεχνικά προβλήματα, όπως η υπόθεση των υποβρυχίων τύπου 214 που έγερναν της Howaldtswerke-Deutsche Werft (ThyssenKrupp MarineSystems).
Πάλι είναι ηλίου φαεινότερον το γεγονός ότι το... δημοπρατικό τόξο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξεπουλάει την δημόσια περιουσία (Ελληνικό, ΟΣΕ) έπειτα από υπόδειξη των γερμανικών συμφερόντων. Έτσι σύμφωνα με την πρόσκληση εκδήλωσης ξεπουλήματος η ΕΛΒΟ βγαίνει προς πώληση από τον ειδικό εκκαθαριστή Μ. Χουρδάκη της εταιρίας ορκωτών λογιστών Ernst & Young (ΕΛΛΑΣ) που μέσα στην κρίση αύξησε το προσωπικό της κατά 75%.
Η αντίδραση των εργαζόμενων στην ΕΛΒΟ ήταν η εξαγγελία απεργίας στις 27 Απριλίου και πραγματοποίηση πορείας διαμαρτυρίας στο γραφείο του πρωθυπουργού στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, ζητώντας συνάντηση με την 28χρονη Κατερίνα Νοτοπούλου! Άραγε υπάρχει μεγαλύτερος εξευτελισμός της προσωπικής ζωής και της επαγγελματικής σταδιοδρομίας όταν έμπειροι μηχανικοί και υπάλληλοι της ΕΛΒΟ προσπαθούν να ζητιανέψουν ένα λεπτό ακρόασης από την άπειρη 28χρονη βολεμένη Νοτοπούλου;
Συμπερασματικά η υποστήριξη του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων εξαρτάται άμεσα και ριζικά από την ποιότητα και ποσότητα του έργου των εγχώριων αμυντικών βιομηχανιών. Όλες οι Ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες πρέπει να παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο.
Ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή πιστεύει στην προστασία του έμπειρου προσωπικού που στελεχώνει τις Ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες και η ΕΛΒΟ είναι σήμερα πιο απαραίτητη από ποτέ για την εθνική ασφάλεια της χώρας μας με δεδομένες τις εκρηκτικές γεωπολιτικές εξελίξεις στα Βαλκάνια και στην Τουρκία.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...