loading...

Σάββατο 27 Μαΐου 2017

"Να μη χυθεί άλλο αίμα χριστιανών!"

Ποιος ηγέτης προέβη σε αυτή την τοποθέτηση; 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι «το αίμα των χριστιανών πρέπει να σταματήσει να χύνεται», αναφερόμενος στην επίθεση εναντίον κοπτών στην Αίγυπτο, με τουλάχιστον 28 νεκρούς.
«Οι τρομοκράτες έχουν επιδοθεί σε έναν πόλεμο πολιτισμών και εναπόκειται σε όλους εκείνους που αναγνωρίζουν την αξία της ζωής να αντιμετωπίσουν και να νικήσουν αυτό το κακό» τόνισε ο Τραμπ σε ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε από τον Λευκό Οίκο.«Πρέπει να υπερασπιστούμε και να προστατεύσουμε» τους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής, υπογράμμισε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους διαβεβαιώνοντας ότι «η Αμερική θα σταθεί στο πλευρό του προέδρου Αλ Σίσι και του αιγυπτιακού λαού».
Νωρίτερα την ίδια μέρα, οι χριστιανοί κόπτες της Αιγύπτου βρέθηκαν και πάλι στο στόχαστρο των ισλαμιστών, επιβεβαιώνοντας με τον πιο οικτρό τρόπο, πως ο χριστιανισμός συνεχίζει να βρίσκεται υπό διωγμό σε όλη τη Μέση Ανατολή και όχι μόνο.
Και για άλλη μία φορά θύματα ήταν παιδιά. Παρόλο τη σκληρή τοποθέτηση Τραμπ, η πρώτη ηχηρή απάντηση δεν ήρθε από τις ΗΠΑ, αλλά από την Αίγυπτο, με την αεροπορία της χώρας να βομβαρδίζει διαδοχικά προπύργια τζιχαντιστών μέσα στη Λιβύη. 


loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...