loading...

Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ στην ΕΛΛΑΔΑ! Βλέπουν παντού ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΙΑ...

Στην αρχή νομίζαμε ότι πρόκειται για κάποια ψεύτικη είδηση, εξ ου και δεν σας είχαμε ενημερώσει καθώς περιμέναμε να δούμε αν θα γίνει διάψευση. 
Τελικά, πρόκειται για αληθινό γεγονός και τώρα που έχουν ολοκληρωθεί οι προκαταρκτικές διαδικασίες, σας παραθέτουμε την είδηση όπως τη διαβάζουμε στο iefimerida.gr: 

"Στα δικαστήρια στέλνει το Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων τη Σώτη Τριανταφύλλου για ένα κείμενό της στην ηλεκτρονική σελίδα της Athens Voice.
Συγκεκριμένα η Σώτη Τριανταφύλλου είχε περιλάβει τη φράση που αποδίδεται στον Μάρκο Πόλο πως «φανατικός μουσουλμάνος είναι αυτός που σου κόβει το κεφάλι, ενώ μετριοπαθής είναι εκείνος που σε κρατάει για να σου κόψουν το κεφάλι». Την μήνυση εναντίον της την κατέθεσε ο διαχειριστής του blog «Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων» Παναγιώτης Δημητράς, με αφορμή κείμενό της που είχε δημοσιευθεί.
Ο κύριος Δημητράς ισχυρίζεται πως αρκεί ένα απλό ψάξιμο στο Διαδίκτυο για να αντιληφθεί κανείς ότι η συγκεκριμένη φράση εσφαλμένα αποδίδεται στον Μάρκο Πόλο και είναι προϊόν ψεμμάτων με ραστιστικό στόχο. 
Στο ζήτημα παρενέβη χθες ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος που έγραψε στο προφίλ του στο facebook: «Παναγιώτη, γνωρίζεις πόσο εκτιμώ τον κόπο και τα χρόνια που έχεις αφιερώσει στο Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι. Διατηρώ και τις καλύτερες αναμνήσεις από τη συνεργασία μας τον καιρό που ήμουν στο Συμβούλιο της Ευρώπης, τόσο για τα δικαιώματα των Ρομά όσο και για τα εγκλήματα της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Ωστόσο, σε μια χώρα όπου καθημερινά κάνει θραύση ατιμωρητί η ρατσιστική ρητορική του μίσους προς πάσα κατεύθυνση -ισλαμοφοβική, αντισημιτική ή όποια άλλη-, το να παραπέμπεται για να δικαστεί, ύστερα από δική σου πρωτοβουλία, για δημόσια υποκίνηση ισλαμοφοβικής βίας η... Σώτη Τριανταφύλλου, το θεωρώ ντροπή. Τίποτε άλλο, Παναγιώτη. Μόνο ντροπή».
Η δίκη θα γίνει στις 21 Ιουλίου στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών."

Δεν θα προχωρήσουμε σε κάποιον μακροσκελή σχολιασμό. Το μόνο που θα υπογραμμίσουμε είναι ότι αποτελεί δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να συμφωνεί ή όχι με τα λεγόμενα και τις απόψεις κάποιου άλλου, όπως και το κάθε άτομο έχει ελευθερία του λόγου. Ωστόσο, θεωρούμε ότι η αντίδραση που προκλήθηκε από τη φράση της κας Τριανταφύλλου είναι υπερβολική και κατά τη γνώμη μας, δεν είναι ισλαμοφοβική. 
Από τη στιγμή που η υπόθεση οδηγείται στα δικαστήρια, αρμόδια για την απόφαση είναι μόνο η δικαιοσύνη.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...