loading...

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Ο οίκος Chanel αποθεώνει την Aρχαία Ελλάδα σε επίδειξη μόδας στο Παρίσι.Καρλ Λάγκερφελντ :«Θεωρώ την Ελλάδα ως την πηγή της ομορφιάς και του πολιτισμού, όπου υπήρχε μια θαυμάσια ελευθερία κινήσεων που έκτοτε έχει εξαφανιστεί», εξήγησε.

chanelofficial
Ο Καρλ Λάγκερφελντ σκαρφάλωσε στον Όλυμπο για έμπνευση ώστε να δημιουργήσει την τελευταία κολεξιόν για τη Chanel, παρουσιάζοντας έτσι ένα εντυπωσιακό σόου, με θέμα την Ελλάδα, σε ένα κοινό με γνωστές προσωπικότητες στο Παρίσι.
chanelofficial
 Ενώ ο Gucci θα πάει στη Φλωρεντία, ο Louis Vuitton στο Κιότο και ο Dior στο Λος Αντζελες για να δείξουν τις δικές τους δημιουργίες, ο Λάγκερφελντ επέλεξε να φιλοξενήσει μία παρουσίαση, εν μέσω της σεζόν, στην «έδρα» του Chanel. Επέλεξε ωστόσο να φέρει τα θαύματα του αρχαίου Κόσμου στο Grand Palais των Παρισίων.
chanelofficial
 Οι καλεσμένοι, μεταξύ των οποίων οι Keira Knightley, Isabelle Huppert και Pedro Almodovar, έβλεπαν με δέος το σκηνικό, που αναπαραστούσε αρχαία, όπως ο Παρθενώνας και ο Ναός του Ποσειδώνα.
chanelofficial 
Χαλίκια, μαρμάρινες πλάκες και άμμο διακοσμούσαν την πασαρέλα, δίπλα σε ένα πραγματικό δέντρο ελιάς, ενώ θάμνοι και λουλούδια του βουνού ξεπρόβαλαν μέσα από τους βράχους, εκεί όπου μοντέλα, ντυμένες σαν ελληνικές θεές βάδισαν κατά την 15λεπτη παρουσίαση.
chanelofficial 
«Δεν έχει καμία σχέση με μια χώρα. Η πραγματικότητα δεν με ενδιαφέρει. Αξιοποιώ αυτό που μου αρέσει. Η δική μου Ελλάδα είναι μια ιδέα» τονίζει ο σχεδιαστής στις σημειώσεις για την επίδειξη μόδας, που δημοσίευσε ο οίκος Chanel.

chanelofficial 
«Θεωρώ την Ελλάδα ως την πηγή της ομορφιάς και του πολιτισμού, όπου υπήρχε μια θαυμάσια ελευθερία κινήσεων που έκτοτε έχει εξαφανιστεί», εξήγησε.
chanelofficial 
«Τα κριτήρια της ομορφιάς στην αρχαία, τότε κλασική, Ελλάδα εξακολουθούν να ισχύουν. Ποτέ δεν υπήρξαν πιο όμορφες παραστάσεις γυναικών.Οι πιο όμορφες κολώνες. Όλη η αναγέννηση, στην πραγματικότητα, βασίστηκε στην αρχαιότητα.
chanelofficial 
Είναι πραγματικά η νεότητα του κόσμου σε όλη της την ισχύ και το απρόβλεπτο – όπως ακριβώς και οι αμείλικτοι θεοί» σημειώνει ο Καρλ Λάγκερφελντ, διευθυντής δημιουργικού και βασικός σχεδιαστής του οίκου μόδας Chanel.
chanelofficial
Το θέμα της συλλογής Cruise 2018 συνδέεται με την ιδρύτρια του οίκου Γκαμπριέλε «Κοκό» Σανέλ η ισχυρή προσωπικότητα της οποίας αποτελεί σταθερή πηγή έμπνευσης για τον Λάγκερφελντ από τότε που ανέλαβε καθήκοντα μόδιστρου το 1983.
chanelofficial 
Η πρόσκληση για την επίδειξη ήταν ένα ελληνο-ρωμαϊκό άγαλμα της Αφροδίτης, που κοσμούσε το διαμέρισμα της Κοκό Σανέλ στην έδρα του οίκου στην Rue Cambon.

chanelofficial 
Σύμφωνα με τις σημειώσεις του οίκου μόδας, η Σανέλ είχε σχεδιάσει τα κοστούμια για την αναβίωση της ελληνικής τραγωδίας «Αντιγόνη» από τον Ζαν Κοκτώ το 1922.
chanelofficial 
«Εκφράζω μέσω της μόδας τη λατρεία που είχα από την παιδική ηλικία. Το πρώτο βιβλίο που διάβασα ήταν του Ομήρου», δήλωσε ο σχεδιαστής, ο οποίος ανακάλυψε την ιστορία του Τρωικού πολέμου, σε ηλικία επτά ετών σε μία σειρά τόμων, δερματόδετων σε λιλά απόχρωση με ελληνικά μοτίβα τυπωμένα σε χρυσό νεοκλασικό στυλ γραφικών.
chanelofficialΟ λόγιος Καρλ Λάγκερφελντ, ο οποίος έχει περισσότερα από 300.000 βιβλία έδωσε μία συμβουλή στις νεότερες γενιές καθώς τρέχουν προς ένα μέλλον με εμμονή στην τεχνολογία, ενώ η εδραιωμένη πολιτική τάξη καταρρέει γύρω τους.
chanelofficial 
«Προτείνω να επιστρέψετε πίσω για να κινηθείτε μπροστά. Για να δημιουργήσεις μέλλον πρέπει να δώσεις προσοχή στο παρελθόν» είπε ο Καρλ Λάγκερφελντ, σύμφωνα με το WWD.
chanelofficial
chanelofficial
chanelofficial
chanelofficial

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...