loading...

Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Η FRAPORT ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ.

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Η Ήπειρος είναι η πιο υποανάπτυκτη περιοχή των μελών κρατών της Ευρωπαικής Ενώσεως! Όλοι οι Πρωθυπουργοί της Ελλάδος ευαγγελίζονταν και ανακοίνωναν την ανάπτυξη της Ηπείρου! Όμως, τελικά καμιά κυβέρνηση δεν έκανε πράξη τις προεκλογικές εξαγγελίες της για την Ήπειρο! Ούτε η ΝΔ, ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ανταποκρίθηκαν στην εμπιστοσύνη που τους έδειξε ο Ηπειρώτης ψηφοφόρος!
Ειδικότερα στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, τα Ιωάννινα, σήμερα από τους 5 εκπροσώπους του Νομού στη Βουλή, οι 4 είναι του ΣΥΡΙΖΑ και ο ένας – που έχει βγάλει ρίζες στη Βουλή – είναι της ΝΔ, και εν τούτοις τίποτε απολύτως δεν γίνεται!
Πιο συγκεκριμένα, παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε την πλήρη εγκατάλειψη και αδιαφορία – για να μην πούμε τίποτε πιο βαρύ – στην οποία έχουν περιέλθει τα Ιωάννινα!

H εταιρεία Athens Heliport αναλαμβάνει την κατασκευή σταθμού ανεφοδιασμού ελαφρών αεροπλάνων…

Στις 8 Ιουνίου 2016, η εταιρεία Athens Heliport – Condor Nest έστειλε επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, προς τον Δήμαρχο Ιωαννιτών, προς τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, καθώς και σε άλλους φορείς, με θέμα: «Εγκατάσταση σταθμού ανεφοδιασμού ελαφρών αεροπλάνων στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων»!
“Σε αυτή την επιστολή η εν λόγω εταιρεία τους ενημέρωνε:
Σας ενημερώνουμε ότι η εταιρεία μας ειδικεύεται στην εγκατάσταση και λειτουργία σταθμών ανεφοδιασμού ελαφρών αεροπλάνων και ελικοπτέρων. Η εμπειρία μας  ξεκινάει από τις δικές μας πιστοποιημένες εγκαταστάσεις, στις Αφίδνες, στο  ελικοδρόμιο μας.
Πρόσφατα εγκαταστήσαμε παρόμοιο σταθμό ανεφοδιασμού ελαφρών αεροπλάνων στο πεδίο προσγειώσεων απογειώσεων στην Κωπαΐδα. Η εγκατάσταση έγινε από εμάς και εγκρίθηκε από την ΕΚΟ και τη SHELL για τον ανεφοδιασμό με καύσιμα των πτητικών μέσων που επιχειρούν στην περιοχή.
Πρόθεση μας είναι να εγκαταστήσουμε έναν  παρόμοιο σταθμό ανεφοδιασμού στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων λαμβάνοντας υπόψη  όλες τις ιδιαιτερότητες και τυχόν λεπτομέρειες που αφορούν το συγκεκριμένο σημείο εγκατάστασης του σταθμού.
Με τον τρόπο που λειτουργούμε, δεν θα υπάρξει καμία επιβάρυνση οικονομική ή λειτουργική για σας ή για το αεροδρόμιο, όσον αφορά την εγκατάσταση του σταθμού και την λειτουργία του.
Θεωρούμε όμως αναγκαία την δική σας υποστήριξη και τον συντονισμό των ενεργειών που απαιτούνται για την έκδοση των απαραιτήτων αδειών από την ΥΠΑ και από εμπλεκόμενους άλλους  φορείς.
Προτείνουμε να γίνει συνάντηση στα Ιωάννινα, την Δευτέρα 13 Ιουνίου, για να μπορέσουμε να σας εκθέσουμε από κοντά τις σκέψεις μας και να διευκρινίσουμε ενδεχόμενες απορίες”.

Άμεση η ανταπόκριση της Περιφέρειας Ηπείρου!

Μετά τη συνάντηση,  ακριβώς την επομένη ημέρα 14 Ιουνίου 2016, ήταν άμεση η αντίδραση της Περιφέρειας Ηπείρου και του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη!
Απέστειλε επιστολή προς την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, υπόψη του Διοικητή της κ. Κωνσταντίνου Λιντζεράκου, με θέμα: “Προσφορά εγκατάστασης σταθμού ανεφοδιασμού ελαφρών αεροπλάνων στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων”!
Σε αυτήν την επιστολή ο Περιφερειάρχης αφού εφιστούσε στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας το πόσο χρήσιμο θα ήταν αυτό το έργο για την ανάπτυξη της Πόλεως, κατέληγε ζητώντας να εξετάσουν θετικά το αίτημα της εν λόγω εταιρείας!

Ξεχειλίζει η οργή των ξενοδόχων των Ιωαννίνων!

Όμως, στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα! Καμιά ανταπόκριση από την Κυβέρνηση και την ΥΠΑ!
Παρ΄ ότι η Ένωση Ξενοδόχων του Νομού κραυγάζει και ωρύεται, ζητώντας παρεμβάσεις για να αναπτυχθεί το εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο και να μπορεί να δέχεται μικρά – ελαφρά αεροσκάφη! Όπως, η τοποθέτηση του συστήματος δορυφορικής προσέγγισης. Η παροχή καυσίμων για τον ανεφοδιασμό των μικρών και μεγάλων αεροσκαφών! Η λειτουργία τελωνείου για την εξυπηρέτηση αεροσκαφών που έρχονται από χώρες εκτός Σέγκεν! Η λειτουργία πυροσβεστικού σταθμού εντός του αεροδρομίου και άλλες παρεμβάσεις!
Χαρακτηρίζουν ως επιβεβλημένο τον σκοπό αυτού του εγχειρήματος, που δεν είναι άλλος από την προσέλκυση ελαφρών αεροσκαφών όλο τον χρόνο και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες
Αυτή η εξέλιξη θα είχε ως άμεσο αποτέλεσμα την ανάπτυξη του αεροδρόμιου Ιωαννίνων και την προσέλκυση τουριστών υψηλού επιπέδου.
Προϋπόθεση όμως για αυτές τις ενέργειες είναι οι υπεύθυνοι της ΥΠΑ να απαγκιστρωθούν από τις εμμονές τους και να αναθεωρήσουν τις λανθασμένες τους απόψεις.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αδιαφορίας τους είναι οι επιστολές που στάλθηκαν από την εταιρία καυσίμων Athens Heliport  στις 8 Ιουνίου του 2016 και της Περιφέρειας Ηπείρου στις 14/6  για δωρεάν εγκατάσταση και λειτουργία σταθμού ανεφοδιασμού ελαφρών αεροπλάνων και ελικοπτέρων, χωρίς δυστυχώς μέχρι και σήμερα, να λάβουμε κάποια απάντηση.
Επίσης, ενδεικτικό της σημερινής «απραξίας» του αεροδρομίου Ιωαννίνων, είναι τα πρόσφατα καταγεγραμμένα συμβάντα με αεροσκάφη που αιτήθηκαν να προσγειωθούν στα Γιάννενα, και αυτό ήταν αδύνατον, αφενός λόγου ωραρίου και αφετέρου λόγω έλλειψης δυνατότητας ανεφοδιασμού.
Αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών ήταν να προσγειωθούν στην Θεσσαλονίκη και στην συνέχεια οι επισκέπτες να έρθουν οδικώς στην πόλη μας.
Αναμένουμε από την κυβέρνηση και την ΥΠΑ να βάλει ένα τέλος στην σημερινή κατάσταση και να μας βοηθήσει να αναπτύξουμε τουριστικά την περιοχή μας.

Αρνούνται την ανάπτυξη της Ηπείρου!

Άλλωστε, πώς να μην ξεχειλίζει από οργή η Ένωση Ξενοδόχων του Νομού Ιωαννίνων, όταν έχουν καταφέρει να έλθουν σε συμφωνία με τον μεγαλύτερο Tour Operator της Σκανδιναβίας “Apollo Travel Group – Apollo Rejser DK”,  για την έναρξη εβδομαδιαίων Charter πτήσεων από Κοπεγχάγη προς Ιωάννινα, για το καλοκαίρι 2017 (Ιούνιος – Οκτώβριος);;
Όταν η συμφωνία συμπεριλαμβάνει τη δέσμευση για την πληρότητα των ξενοδοχείων και όχι μόνο, πολλών περιοχών της Ηπείρου, όπως της Κόνιτσας, του Μετσόβου, των Τζουμέρκων, του Ζαγορίου κλπ, αλλά και την προοπτική εξέλιξης και ανάπτυξης περαιτέρω της Σκανδιναβικής αγοράς, καθώς και αγορών όπως της Ολλανδίας, της Πολωνίας, της Κύπρου και του  Ισραήλ;;
Και δυστυχώς οι καρεκλοκένταυροι της ΥΠΑ και της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, έχουν καταδικάσει στον απόλυτο μαρασμό την Ήπειρο!
Γιατί άραγε;; Γιατί είναι ανίκανοι, γιατί είναι ηλίθιοι να καταλάβουν τα απλά;; Γιατί είναι δυσκίνητοι;; Ή επί της ουσίας υποκρύπτεται κάτι άλλο, βαθύτερο;;

Η Fraport AG κρύβεται πίσω από την υπόθεση!

Τα ΜΜΕ των Ιωαννίνων χαρακτηρίζουν ότι από πίσω από την “δυσκαμψία” της απόφασης της ΥΠΑ και της κυβερνήσεως βρίσκεται η Fraport AG! Η γερμανική εταιρεία που αγόρασε τα 14 αεροδρόμια της Πατρίδος μας για ένα κομμάτι ψωμί και στα οποία 14 αεροδρόμια δεν βρίσκεται το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων! Χαρακτηρίζουν λοιπόν, ότι η πολύμηνη καθυστέρηση απάντησης στην πρωτοβουλία της εταιρείας Athens Heliport – Condor Nest, υποκινείται από “ξένο δάχτυλο” για λόγους ανταγωνισμού!
Ωστόσο, το ζήτημα είναι τι κάνουν οι 4 κυβερνητικοί Βουλευτές του Νομού Ιωαννίνων;;
Μπορούν και κυκλοφορούν ελεύθεροι στην πόλη;;
Η τεχνολογία που εισχώρησε στη ζωή μας, εξαφάνισε από τους Γιαννιώτες τις σκούπες;;
Ή απώλεσαν τη λεβεντιά που χαρακτήριζε πάντα τους Ηπειρώτες;;


loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...