loading...

Σάββατο 20 Μαΐου 2017

ΕΚΤΑΚΤO:Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας – Έρχεται νέο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίαςενημερώνει με νέο email που στάλθηκε πριν λίγο σε δημοσιογραφικά γραφεία οτι….
Επιδείνωση του καιρού από τις πρωινές ώρες της Κυριακής (21-5-17) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς άνεμους.Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), μεταβολή του καιρού προβλέπεται από τις πρωινές ώρες της Κυριακής (21-5-17) και από το βορειοδυτικά της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς άνεμους.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:
Α] Την Κυριακή (21-5-17) πριν το μεσημέρι το Ιόνιο, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά , η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη. Μετά το μεσημέρι τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και βαθμιαία οι Σποράδες, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν πρόσκαιρα τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και το βράδυ αργά η Εύβοια. Τη νύχτα στα δυτικά και βόρεια τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Β] Τη Δευτέρα (22-5-17) μέχρι νωρίς το πρωί πιθανόν η Ανατολική Στερεά, η Εύβοια και οι Κυκλάδες. Μέχρι το απόγευμα η Κρήτη και για λίγο τα Δωδεκάνησα.Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. 

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...