loading...

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Σκλαβενίτης:Τους Κλείνει Όλους Απόφαση Βόμβα Που Πήρε Για Τους Εργαζομένους Του!

Ποια η κίνηση του Σκλαβενίτη στους εργαζόμενους του Μαρινόπουλου;Δύο μήνες μετά στην απόκτηση του πρώην δικτύου της Μαρινόπουλος (1η Μαρτίου), η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη, συμφερόντων της Σκλαβενίτης, προχώρησαν στις αρχές Μαΐου σε αναπροσαρμογή προς τα πάνω των μικτών μισθών,
των ημερομισθίων και των ωρομίσθιων των χαμηλόμισθών πρώην εργαζομένων της Μαρινόπουλος.
Σχετική ενημέρωση έχει σταλεί από την εταιρεία στους εργαζομένους της πρώην Μαρινόπουλος, όπως αναφέρουν στο Capital.gr εργαζόμενοι της.
Σύμφωνα με την επιστολή και με όσα αναφέρει το Capital.gr, οι μικτοί μισθοί, τα ημερομίσθια και τα ωρομίσθια των χαμηλόμισθών πρώην εργαζομένων της Μαρινόπουλος, ποσοστό άνω του 60% των οποίων ήταν σε καθεστώς μερικής απασχόλησης, αυξάνονται έως και 47% και διαμορφώνονται ως εξής:
1. Ο μηνιαίος μικτός μισθός των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης, ο οποίος είναι κάτω των 860 ευρώ αυξάνεται –με χορήγηση εταιρικής παροχής- ώς να ανέρχεται στο ποσό των 860 ευρώ. Δηλαδή κάποιος που τον Απρίλιο είχε μισθό 586 ευρώ αυτός από τον Μάιο αυξάνεται στα 860 ευρώ.
2. Αναλογικά αυξάνεται ο μικτός μισθός (για όσους αμείβονται με βάση μηναίο μισθό) και το ωρομίσθιο (για όσους αμείβονται με βάση ωρομίσθιο) Εργαζομένων Μερικής Απασχόλησης (σ.σ. το 60% των εργαζομένων της Μαρινόπουλος ήταν σε αυτό το καθεστώς), ως εξής:
– Ο μηνιαίος μισθός υπολογίζεται με βάση τον άνω μισθό των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης (860 ευρώ) και το συμβατικό μηνιαίο ωράριο. Παράδειγμα, 4ωρου εργαζόμενου που τον Απρίλιο του 2017 (βάσει μισθού 586 ευρώ) έλαβε 293 ευρώ, τον Μάιο με βάσει τον μισθό των 860 ευρώ θα λάβει 430 ευρώ.
– Το ωρομίσθιο υπολογίζεται με βάση τον άνω μισθό των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης (860 ευρώ). Παράδειγμα το ωρομίσθιο αυξάνεται στα 5,16 ευρώ από 3,52 ευρώ που ήταν τον Απρίλιο.
3. Το ημερομίσθιο των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης, το οποίο είναι κάτω των 33 ευρώ, αυξάνεται – με χορήγηση εταιρικής παροχής- ώστε να φθάσει τα 33 ευρώ.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...