loading...

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Απίστευτες δηλώσεις Φίλη: «Είναι δυνατόν να γίνεται αναφορά από το Σύνταγμα στην Αγία Τριάδα;»

Το ζήτημα του διαχωρισμού κράτους-εκκλησίας με αναθεώρηση του Συντάγματος επανέφερε ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης,

τασσόμενος απόλυτα υπέρ της αλλαγής αυτής. Ωστόσο επισήμανε ότι «δεν πρέπει να γίνει πογκρόμ (σ.σ. κατά της Εκκλησίας) αλλά να είναι διακριτοί ρόλοι».

Αναρωτήθηκε, μάλιστα, «είναι δυνατόν το Σύνταγμα να έχει αναφορά στην Αγία Τριάδα στην επικεφαλίδα του; Αυτό είναι κατάλοιπο άλλης εποχής που γινόταν αναφορά στον Βασιλέα».
Κληθείς να σχολιάσει τα όσα είχαν συμβεί και οδήγησαν στην αποπομπή του από τη θέση του υπουργού Παιδείας ο κ. Φίλης είπε ότι τότε «ο πρωθυπουργός έκανε την επιλογή του που υπαγόρευσε δημοσίως ο Αρχιεπίσκοπος» προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση ήθελε τότε μια ηρεμία σε σχέση με την Εκκλησία. Ήταν επιλογή απάντησης στην επιθετικότητα της κυβέρνησης». «Σε άλλες περιπτώσεις έχουμε το άλλοθι της Τρόικας, δεν μπορούμε να έχουμε το άλλοθι του Ιερώνυμου στην Ελλάδα» πρόσθεσε δηκτικά.
Μιλώντας στην ΕΡΤ1 για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικές τις αλλαγές που είχε κάνει στο μάθημα των Θρησκευτικών υποστήριξε ότι «ήταν εκτός Συντάγματος» προσθέτοντας ότι «το Σύνταγμα μιλάει για θρησκευτική συνείδηση» και ότι «η πλειοψηφία των Ελλήνων πιστεύει ότι το σχολείο δεν κατηχητικό».
«Θέλουμε το μάθημα των Θρησκευτικών να έχει ένα χαρακτήρα πλουραλιστικό» συμπλήρωσε, όπως διαβάζουμε στο protothema.
Για το θέμα της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης και των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ο κ. Φίλης είπε ότι «η γραμμή διατυπώνεται από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών και όλοι οι άλλοι εκφράζουν προσωπική άποψη».
Εξέφρασε, δε, τη «βάσιμη ελπίδα ότι θα επιστρέψουν σύντομα στη χώρα οι δύο στρατιωτικοί» εξηγώντας ότι ότι το θέμα τους «είναι μικρό αλλά πολύ σημαντικό καθώς σημαντικότερη είναι η μεγαλύτερη εικόνα των διεθνών σχέσεων».

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...