loading...

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Κροατία: Δημοψήφισμα για απαγόρευση γάμου ομοφύλων.

Στην Κροατία φαίνεται ότι οι υγιείς πατριωτικές δυνάμεις αγωνίζονται για την υπεράσπιση των πατροπαράδοτων αξιών του (αληθινού) γάμου και της οικογένειας. Δημοψήφισμα διεξάγεται σήμερα στην Κροατία με σκοπό την απαγόρευση γάμων μεταξύ ομοφύλων και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αναμένεται να έχει θετικό αποτέλεσμα.

Το δημοψήφισμα προσβλέπει στην αλλαγή της ισχύουσας συνταγματικής διάταξης της χώρας, ώστε να επιτρέπεται ο γάμος αποκλειστικά μεταξύ ανδρός και γυναικός. 
Παράλληλα, μια ομάδα Καθολικών πιστών, συγκέντρωσε έως και 700.000 υπογραφές υπέρ του δημοψηφίσματος και της απαγόρευσης.
Η ερώτηση του δημοψηφίσματος θα είναι διατυπωμένη ως εξής: "Συμφωνείτε ότι γάμος είναι η ένωση μεταξύ ανδρός και γυναικός;"
Εαν το αποτέλεσμα είναι θετικό προς την παραπάνω πρόταση, τότε το Σύνταγμα της Κροατίας θα αλλάξει, συμμορφούμενο στην ετυμηγορία του δημοψήφισματος και απαγορεύοντας τους γάμους μεταξύ ομοφύλων.
Εντωμεταξύ, δημοσκόπηση, του κροατικού κρατικού δικτίου HRT, δείχνει συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της απαγόρευσης! Το 59% των Κροατών είναι "υπέρ" έναντι 31% που δηλώνει "κατά".
Αυτό βεβαίως είναι απολύτως φυσικό και αναμενόμενο, καθώς έως και το 90% του πληθυσμού της Κροατίας (4.4 εκατ.) δηλώνουν πιστοί Καθολικοί.
Αν όντως τελικά το δημοψηφίσμα έχει το αναμενόμενο αποτελέσμα, η εξέλιξη αυτή θα αποτελέσει σαφώς μια σημαντική νίκη των λαών της Ευρώπης στον αγώνα τους εναντίον των νεοταξιτών μηδενιστών που θέλουν να ισοπεδώσουν τα πάντα.  
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...