loading...

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Η απόλυτη εξαθλίωση και εκμετάλλευση! Σοκ στις συμβάσεις εργασίας που είναι εξευτελιστικές για τους εργαζόμενους …

“ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ” ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΑΜΟΚΛΕΙΟΣ ΣΠΑΘΗ  ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ “ΑΠΟΛΥΣΗ” !!!

“Ανοικτές” μειώσεις μισθών με “ρήτρα” την πορεία του τζίρου έως τις 30 Απριλίου του 2014 προβλέπει επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας που τέθηκε σε ισχύ στον κλάδο των διεθνών μεταφορών μετά το “πάγωμα” των αποδοχών των εργαζομένων και ως “λύση” για να αποφευχθούν οι απολύσεις προσωπικού. Η επιχειρησιακή σύμβαση συνδέει, με τη συμφωνία του επιχειρησιακού σωματείου, για πρώτη φορά, τη διαμόρφωση των μισθών με τον ημερήσιο κύκλο των εργασιών, προβλέποντας μειώσεις των αποδοχών, σε συγκεκριμένα ποσοστά, αν οι πωλήσεις στο εννεάμηνο μειωθούν πάνω από 4%. Σε περίπτωση αύξησης του τζίρου, θα δίνεται “μπόνους” είτε σε ευρώ είτε σε κουπόνια τροφής.
Οι μειώσεις θα γίνουν σε δύο φάσεις ως εξής:
Αν ο μέσος ημερήσιος κύκλος εργασιών της εταιρείας του πρώτου εννεαμήνου μειωθεί, σε σχέση με τον αντίστοιχο του πρώτου εννεαμήνου του 2012, κατά ποσοστό μεγαλύτερο ή ίσο του 4% και μικρότερο του 6%, οι αμοιβές μειώνονται κατά 3%. Αν η μείωση του κύκλου εργασιών είναι μεγαλύτερη ή ίση με 6%, οι αμοιβές μειώνονται κατά 5% και από 9% και πάνω, οι μισθοί θα πέσουν κατά 8%. Οι αμοιβές που θα έχουν διαμορφωθεί, με βάση τα παραπάνω, στις 31 Μαρτίου του 2013, θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα αν η μείωση του τζίρου, στο πρώτο τρίμηνο του 2014 είναι έως 4%. Αν καταγραφεί μείωση πάνω από 4% οι μισθοί θα μειωθούν κατά επιπλέον 3% από την 1η Απριλίου 2014.
Μπόνους
Με όριο το ίδιο ποσοστό (4%) η σύμβαση προβλέπει την καταβολή μπόνους εφόσον υπάρξουν θετικά οικονομικά αποτελέσματα. Ο κάθε εργαζόμενος θα επιλέγει αν το ποσό το οποίο του αναλογεί θα δοθεί ως αύξηση ή ως κουπόνι τροφής. Η ίδια σύμβαση θέτει τις 11 ημέρες ως «όριο» καθυστέρησης της καταβολής του μισθού.
“ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ” ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ
ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΑΜΟΚΛΕΙΟΣ ΣΠΑΘΗ
ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ “ΑΠΟΛΥΣΗ” !!!
 
δειτε τί μας καταγγέλει εργαζόμενος σε ιδιωτική επιχείρηση φαγητού στην επαρχία:
“κοιταζω τα ποστ σας και απαντω: θελω να πω ενα “φτανει πια” αλλα δεν θα με ακουσει κανεις … δυστιχως δεν αφηνουν να πεσει την κυβερνηση καποιοι επιχειριματιες του κωλου που ακομα την στηριζουν … και εννοω ψεφτοεπιχειριματιες του κωλου …. π.χ. στην πολη μου ειναι καποια μαγαζια που ειναι οοοοολα παρανομα δλδ. αν κανει σωστο ελενχο το ΣΔΟΕ θα κλεισουν ολα οποτε τι θα γινει μετα ? και τι κανουν λοιπον αυτοι με οποιανδιποτε τροπο στηριζουν το καθετι που λανσαρει η κυβερνηση αφηνουν να κυλαει ο χρονος καλυπτονται πισω απο αντινομους που ψυφιζονται και εχουν και 5 – 10 γνωστους και συνεχιζουν να εχουν τους δουλους τους και ολα μια χαρα …. εγω παραδειγμα δουλευω σε μαγαζι με φαγητο, ειναι παρανομος ο ιδιοκτητης αφου απασχολει παρανομα ατομα … τα εχει ομως κανει ετσι να μην μιλαμε κ να μην αντιδρουμε σε καθε τι που θελει … δλδ. μας απασχολει 10 ωρες υπογραφουμε για 4 ωρες, μας απασχολει 6 μερες την εβδομαδα εμεις ασφαλιζομαστε πότε για 4, ποτε για 3 μερες και 4αωρο απλα να ειναι στο βιβλιο του μαγαζιου γραμενα καποια ατομα για τυχον ελενχο να καλυπτεται … οοοολα τα μαγαζια ετσι λειτουργουν και αυτοι στιριζουν ακομα το συστημα δλδ. και αυτοι κανουν το εργο τους πλουτιζουν και κλεβουν ακομα … αποδειξεις δεν χτυπανε κοβουν απο εδω κοβουν απο εκει οποτε και αυτη η μεριδα των επιχειριματιων στιριζει τον τομσεν μην χασει την επιχειρηση που εστησε με πολυ κοπο εισα βαρος μας …. και εμεις δεν μιλαμε γιατι αλλιως ξεκηνισαμε με ονειρα και ορεξη και τωρα ετσι οπως τα κανανε μας βιαζουν τα παντα μας εχουν κουραση ψυχολογικα σωματικα που ουτε να αντιδρασουμε δεν μπορουμε διοτι προσωπικα εγω λεω αφου δεν τιρουνται οι νομοι δεν υπαρχει ελενχος δικαιοσυνη μηδεν πως να αλλαξει κατι με λογια και με το φεηςβοοκ ? δεν γινεται οποτε καλα μας κανουν αφου δεν εχουμε πολιτικους που να σηκωσουν το αναστημα τους και να κανουν τον ελληνα να δουλεψει και να προσφερει …απλα φερνουν τον μεταναστη να φοβαμε εγω μην με διωξει απο την δουλεια και παρει αυτον που θα του κοστιζει και λιγοτερο στην τελικη γιαυτο εχουν μαζεψει ολη τη σαρα και την μαρα εδω μεσα καμια προστασια εχουν παψει να λειτουργουμε ως κρατος και λειτουρογυμε ως κεντρο υποδοχης κοινως μπορδελο …. πλουτιζουν εις βαρος μας και λεμε και ευχαριστω … στην επαρχια ο κοσμος ακομα δεν εχει αντιλιφθει τι γινεται γιατι βλεπει “αντενα” και “μεγκα” και επισης απασχολειτε στο χωραφι του και δεν εχει χρονο να κοιταει ειδησεις και να ενημερωνετε σωστα … ο αδερφος μου που ειναι αγροτης μου λεει θα φτιαξουν και το πιστευει! και οτι σε ενα χρονο λεει θα ειμαστε καλα! …. οταν του λεω τι γινεται δεν τα πιστευει … οποτε ο κοσμος ειναι μπουφος ακομα … καλο βραδυ, πιστευω να διαβασετε το μνμ μου και να καταλαβετε τι θελω να πω γιατι δεν αλλαζει η δεν ξυπναει ο κοσμος … ημουν καπως παραστατικη και καταλαβαινετε οτι δεν φταιει ο λαος που δεν ξεσηκωνετε, εχουν κανει καλη δουλεια και εχετε κανει καλη δουλεια ολοι σας … διοτι αν ξεσηκωνοντουσαν ολοι, στρατος, αστυνομια, εφημεριδες, ολοι εσεις που ειστε στα δ
ιαφορα μπλοκ και λετε και ποσταρετε δεν ξεσηκωνεται ο λαος φοβαται διοτι νιωθει μιοψυφια και πανω απο ολα αισθανετε οτι τον κοροιδευετε και εσεις και τα καναλια ενοιειται …. οταν λεμε ολοι ολοι! κλεινουν τα παντα! …αν δεν γινει αυτο μην καθεστε και πευδευεστε δεν αλλαζει απλα θα γινει οτι θελει ο τομσεν και οι τροικα … οποτε περαστικα σε ολους …. σορρυ αλλα ειναι η αληθεια … ο καθενας φοβατε για τους δικους του λογους …. καλο βραδυ !!! “ Κ.Κ. 
==========================================================================================================================
ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΟΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕ ΑΔΗΜΟΣΙΕΥΤΑ.
ΕΠΙΣΗΣ, ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΔΟΕ Ή ΑΛΛΕΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ, ΑΣ ΕΠΙΚΟΙΩΝΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ (ΤΑ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΑ) ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ !
ΑΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ “ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ” ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΣΕ ΣΩΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ….
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...