loading...

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Εντυπωσιακά εγκαίνια της νέας διώρυγας του Σουέζ - Διέλευση της φρεγάτας «Σπέτσαι»





Εντυπωσιακά ήταν τα εγκαίνια της διαπλάτυνσης της διώρυγας του Σουέζ, παρουσία του προέδρου της Αιγύπτου Αμπτέλ Φατάχ αλ Σίσι αλλά και ηγετών από όλο τον κόσμο.
Στην ομιλία των εγκαινίων ο Αιγύπτιος πρόεδρος τόνισε ότι η χώρα του θα νικήσει την τρομοκρατία. Στη συνέχεια υπέγραψε το διάταγμα με το οποίο επιτρέπεται η διέλευση των πλοίων και η δημόσια τηλεόραση μετέδωσε εικόνες από το πρώτο εμπορικό σκάφος που μπήκε στη νέα διώρυγα.
Η Αίγυπτος αυτήν τη χρονιά αντιτάχθηκε στην πιο επικίνδυνη τρομοκρατική απειλή που θα πυρπολούσε τον κόσμο αν μπορούσε» είπε ο Σίσι και συνέχισε:
Τα έργα δεν έγιναν υπό φυσιολογικές συνθήκες και αυτές οι συνθήκες εξακολουθούν να υπάρχουν. Πολεμάμε εναντίον τους (σ.σ. των τρομοκρατών) και θα τους νικήσουμε».
Ως ένα από τα σπουδαιότερα και σημαντικότερα έργα στον κόσμο, που θα αλλάξει τους χρόνους της παγκόσμιας εμπορευματικής κίνησης, χαρακτηρίζουν διεθνείς ναυτιλιακές εταιρείες, τη νέα διώρυγα του Σουέζ.
Ανάμεσα στους παρόντες ήταν και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας
Εντυπωσιακή ήταν η τιμητική διέλευση της φρεγάτας «Σπέτσαι» του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. 

Βρισκόμαστε στην Αίγυπτο, στις εκδηλώσεις για τα εγκαίνια της νέας διώρυγας του Σουέζ

H διώρυγα και το φιλόδοξο σχέδιο 

Τα νέα έργα έχουν συνολικό μήκος 72 χιλιόμετρα. Τα 35 εξ΄αυτών δημιουργήθηκαν από το μηδέν και ακόμη 37 είναι μέρος του παλαιού δικτύου που αναβαθμίστηκε, για να προστεθεί μία δεύτερη λωρίδα κυκλοφορίας στην ήδη υπάρχουσα εγκατάσταση.
Την ίδια ώρα, η παγκόσμια ναυσιπλοΐα αλλάζει με τηναμφίδρομη κυκλοφορία πλοίων σε ταχύτερους χρόνους, από 18 σε 11 ώρες. Παράλληλα, θα δοθεί η δυνατότητα να διπλασιαστεί η ημερήσια δυνατότητα μεταφοράς εμπορευμάτων.
Ακόμη μία πρωτοτυπία, είναι το γεγονός ότι το έργο κατασκευάστηκε εν πολλοίς με πόρους από την ίδια την Αίγυπτο​. Μέσα σε μόλις έξι ημέρες από το σχετικό κάλεσμα του Προέδρου της Αιγύπτου είχαν συγκεντρωθεί 8,5 δισ. δολάρια και οι εργασίες άρχισαν στις 6 Αυγούστου 2014.
Δεκαεπτά ιδιωτικές επιχειρήσεις έχουν επιλεγεί για να ολοκληρώσουν το έργο σε συνεργασία με τις στρατιωτικές εταιρίες, ενώ την επίβλεψη του έργου έχουν αναλάβει οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας.
Το νέο κανάλι δεν είναι παρά μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού που προβλέπει τη δημιουργία εγκαταστάσεων συνολικής έκτασης 76.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων κατά μήκος της διώρυγας, καθώς και επέκταση του λιμανιού του Σουέζ.  Στόχος είναι, η περιοχή που παίζει ήδη πολύ σημαντικό ρόλο στο παγκόσμιο εμπόριο στο απώτερο μέλλον να μετατραπεί σε διαμετακομιστικό κόμβο.










loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...