loading...

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

ΒΙΝΤΕΟ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ: Η μέθοδος που έφερε στους Έλληνες το 4ο Μνημόνιο.

Το «ηλεκτρονικό» μάτι της παγκόσμιας εξουσίας πέφτει πάνω μας – Τι θα πάθουν όσοι αντιδρούν

Η αριστερόστροφη λογική της Νέας Τάξης βασίζεται στην μέθοδο της συγκάλυψης. Καλύπτει δηλαδή αυτά που θέλει να κάνει με εξωραϊσμένα λόγια, τα οποία φυσικά δεν αντικατοπτρίζουν αυτά που τελικά θα εφαρμοστούν.

Πολλοί θα έλεγαν πως στην Ελλάδα αυτή η μέθοδος έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο που ενδεχόμενα τα επιτελεία των παγκοσμιοποιητών να παίρνουν μαθήματα για το πώς θα την βελτιώσουν.

Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες το απόγευμα της Τετάρτης, ο Αλέξης Τσίπρας φάνηκε εξαιρετικά αισιόδοξος, όσον αφορά τις πολιτικοοικονομικές εξελίξεις των αμέσως επόμενων ημερών.

Συνομιλώντας με δημοσιογράφους στην Βουλή, εξέφρασε αισιοδοξία ότι θα έχουμε θετική έκβαση όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις για το χρέος.

Σημείωσε ότι «μάλιστα αυτά τα μηνύματα είναι τόσο θετικά που ακόμα και ανησυχία προκαλούν, είναι πολύ καλά για να είναι αληθινά». Χαρακτηριστική η φράση του ότι «είναι τόσο θετικά που θα αναγκαστώ να φορέσω και γραβάτα δηλαδή».

Βάσει εμπειρίας λοιπόν να περιμένουμε το αντίθετο. Αυτό άλλωστε συνέβη και με νέα μέτρα του 4ου Μνημονίου (4.9 δις), στα οποία ετοιμάζεται σύσσωμη η κυβέρνηση να πει «ναι σε όλα», σήμερα το βράδυ.

Πόσες φορές ακούσαμε από τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς και τους βουλευτές του πως δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφιστούν νέα μέτρα;






Όσοι πίστεψαν τους κυβερνώντες και αυτή την φορά, ειδικά οι ελεύθεροι επαγγελματίες, τραβάνε τα μαλλιά τους.
Μετά από μήνες καθημερινής μάχης με το άγχος της επιβίωσης κάτω από το ασφυκτικό πλαίσιο που επέβαλε πέρυσι ο νόμος 4387/2016 με τους φόρους Τσακαλώτου και τις εισφορές του Κατρούγκαλου που «δημεύουν» ως και το 70% των εσόδων τους, όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες κατάφεραν να μην κλείσουν κάθε νόμιμη δραστηριότητα θα δουν απόψε ένα νέο «κύμα» εισφορών να ψηφίζεται στην Βουλή.
Ο καινούργιος νόμος που μπαίνει στη ζωή μας και με τον οποίο πρέπει να μάθουμε να ζούμε (για όσους αντέξουν να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους στην Ελλάδα και δεν ακολουθήσουν όσους ήδη έχουν φύγει) φέρνει αυξήσεις στις εισφορές ακόμη και κατά 38%!
Η μείωση δε του αφορολόγητου προχωρά σε επίπεδα κάτω από εκείνα που ο υπουργός Οικονομικών είχε προσδιορίσει παλαιότερα ως το όριο για την παραμονή του στην κυβέρνηση. Τελικά δεν παραιτήθηκε, καθώς όπως ανέφερε τον κρατούν τα… «αντίμετρα», τα οποία ισοδυναμούν με επιδόματα φτώχειας.
Μέσα σε όλα έρχεται και το ηλεκτρονικό «μάτι» στην ακίνητη περιουσία και στο μετοχολόγιο των φορολογούμενων αλλά και στον αριθμό των εργαζομένων που απασχολεί κάθε επιχείρηση.
Η… Ανεξάρτητη (Ανεξέλεγκτη) Αρχή Δημοσίων Εσόδων, έχει στόχο τον εντοπισμό περιουσιακών στοιχείων, προκειμένου να τα φορολογήσει και αυτά ή να τα κατασχέσει σε περίπτωση που ο φορολογούμενος χρωστά στο Δημόσιο.
Το λεγόμενο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, η ενεργοποίηση του οποίου πήρε νέα αναβολή για τον Μάρτιο του 2019, προβλέπει την διασύνδεση της φορολογικής διοίκησης με τα ηλεκτρονικά συστήματα της ΕΑΧΕ (έως 30.6.2018), ώστε να υπάρχει πλήρης εικόνα του χαρτοφυλακίου μετοχών των φορολογουμένων, με το Κτηματολόγιο (έως το Μάρτιο του 2019) για τον εντοπισμό κάθε ακινήτου και με το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ (έως 30.12.2017), όπου εκεί δηλώνεται ο αριθμός των απασχολούμενων ανά επιχείρηση.
Δημιουργείται με λίγα λόγια ένα υπερδίκτυο παρακολούθησης και αρπαγής της ιδιωτικής περιουσίας.Όποιοι αντιδρούν μάλιστα σε όλα αυτά, ενδεχόμενα να υποστούν ακόμα και ξυλοδαρμό, όπως είχε αναφέρει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Σπίρτζης, για τους απεργούς στον ΟΑΣΘ:



loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...