loading...

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Σαμαράς, Βενιζέλος, Στουρνάρας, Σάλλας συζήτησαν για κόμμα.

Η συνάντηση σε «αρχηγείο» μεγάλου παράγοντα της χώρας, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, παρουσία και του Αδωνη, που κατέληξε σε ζύμωση
Περίοδος: Λίγο πριν από το Πάσχα. Τόπος: Κάπου στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Συνάντηση: Στο «αρχηγείο» μεγάλου παράγοντα της χώρας. Σκοπός της συνάντησης: Συζήτηση για τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα.
Κάπως έτσι θα μπορούσε κανείς να περιγράψει τη συνάντηση κορυφής που έγινε πριν από λίγες εβδομάδες σε σπίτι στο κέντρο της Αθήνας.

Με γοργά βήματα και μάλλον συνωμοτική διάθεση, ένας ένας οι καλεσμένοι έμπαιναν βιαστικά σε ένα ωραίο σπίτι, που για εκείνη τη βραδιά έμελλε να μετατραπεί σε... γιάφκα. Ισως λίγο υπερβολική η περιγραφή, αφού οι προσκεκλημένοι ήταν τόσο γνωστοί που δύσκολα μπορεί κανείς να οργανώσει «γιάφκα διασήμων» !
Η βραδιά είχε κοινωνικοπολιτικό χαρακτήρα. Στην πορεία, όμως, εξελίχθηκε σε ζύμωση πιθανής δημιουργίας νέου πολιτικού φορέα. Η διαπίστωση ότι οι μεν «δεν γνωρίζουν» και «είναι και επικίνδυνοι πλέον για το σύστημα», αλλά και ότι οι εναλλακτικές μάλλον «δεν τραβάνε», οδήγησε την ομήγυρη στο συμπέρασμα ότι «χρειάζεται κάτι καινούργιο».

Βέβαια, πολλοί από τους παρισταμένους, όπως ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο πρώην μεγαλοτραπεζίτης και ήδη μεγαλοεπενδυτής Μιχάλης Σάλλας και ο νυν αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης, δύσκολα θα μπορούσαν να σχεδιάσουν κάτι καινούργιο που να τραβάει, αφού οι ρίζες τους στο παλαιό σύστημα είναι τόσο βαθιές που όσο καλή πρόθεση και αν έχουν, μοιάζει αδύνατον να πείσουν.
Πάντως, θα παρακολουθήσουμε όποιες ανάλογες κινήσεις γίνονται γιατί «η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία»!

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...