loading...

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Με το άρθρο περί βίας ασκείται δίωξη στον Ολυμπιακό - Αφαίρεση βαθμών και υποβιβασμός οι ποινές.

Ολυμπιακός.Με το άρθρο 29 περί βίας σε ποδοσφαιριστές πρόκειται να δικαστεί ο Ολυμπιακός μετά τη δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα για τα επεισόδια με Πλατανιά. Αφαίρεση βαθμών και υποβιβασμός προβλέπεται από τον κανονισμό.
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου αναμένεται να ασκήσει πειθαρχική δίωξη στον Ολυμπιακό για τα όσα φέρονται να έγιναν στο ημίχρονο του αγώνα με τον Πλατανιά, την 1η Απριλίου στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”.
Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας έχει στα χέρια του σχεδόν 30 καταθέσεις από την αποστολή του Πλατανιά στο Καραϊσκάκη, που δόθηκαν στην ασφάλεια Χανίων στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας της Εισαγγελίας Πειραιά και εφόσον ασκήσει δίωξη στους “ερυθρόλευκους” αυτή θα γίνει με το άρθρο “29” του πειθαρχικού κώδικα για «βία» 
Το συγκεκριμένο άρθρο προβλέπει ότι επιβάλλονται ποινές σε «οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί βία ή προσπαθεί να επηρεάσει έναν αξιωματούχο αγώνα ή ομάδα για να προβεί σε ορισμένες ενέργειες ή να τον παρεμποδίσει εν γένει με οποιονδήποτε τρόπο από το να ενεργήσει ελεύθερα στο πλαίσιο των καθηκόντων του. Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται, ανάλογα με τη βαρύτητα του παραπτώματος, οι ποινές: 
α) διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές, 
β) διεξαγωγής αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο, 
γ) αφαίρεσης έξι βαθμών και 
δ) υποβιβασμός ομάδας.
Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, ο κίνδυνος για τον Ολυμπιακό με βάση τις διψήφιες  καταθέσεις ποδοσφαιριστών που καταγγέλουν ξυλοδαρμό είναι σοβαρότατος και η ποινή που θα επιβληθεί από την Πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή της Super League - που αποτελείται από τακτικούς δικαστές - θα αποτελέσει οδηγό για όλες τις ΠΑΕ στο μέλλον για παρόμοιες συμπεριφορές.
sdna.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...