loading...

Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Μαθήτριες λυκείου εφηύραν καλαμάκι που εντοπίζει το χάπι του βιασμού.

Οι σεξουαλικές επιθέσεις, είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα της σύγχρονης εποχής. Για αυτό το λόγο, τρεις μαθήτριες λυκείου ελπίζουν να αποτρέψουν τέτοιες καταστάσεις με κάτι απλό: ένα καλαμάκι. Η Βικτόρια Ρόκα, η Σουζάνα Καπέγιο και η Καρολίνα Μπεϊγκορί, είναι μαθήτριες στο προπαρασκευαστικό σχολείο Γκιούλιβερ, στο Μαϊάμι της Φλόριντα. Σχεδίασαν ένα καλαμάκι με δύο διαφορετικές λωρίδες, που όταν τοποθετηθεί στο ποτό, αποκαλύπτει αν περιέχει ναρκωτικές ουσίες ή αν είναι κατάλληλο για κατανάλωση. Η Μπεϊγκορί αναφέρει: «Όντας νεαρές γυναίκες, αισθάνομαι πως ακούμε πάρα πολύ για αυτό το πρόβλημα, ειδικά όταν ήμασταν στο γυμνάσιο». Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Γραφείου Δικαιοσύνης, οι επιθέσεις με χάπι βιασμού αφορούν στις περισσότερες περιπτώσεις τέτοιων υποθέσεων. Συμβαίνει κυρίως σε μαθήτριες, κάτω από συνθήκες κατανάλωσης αλκοόλ ή χρήσης ναρκωτικών ουσιών. Αυτά, καθιστούν την κακοποίηση πιο εύκολη για το θύτη. Θύματα πέφτουν κυρίως οι γυναίκες από 16 ως 24 ετών. Το πρωτοποριακό καλαμάκι είναι σε θέση να εντοπίζει ίχνη από τις πιο δημοφιλείς μορφές του χαπιού βιασμού, συμπεριλαμβανομένων των ρούφις, γ-υδροξυβουτυρικού οξέος  και κεταμίνης. Οι εφευρέτριες θέλουν επίσης να κάνουν τα καλαμάκια φιλικά προς το περιβάλλον. Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας των νεαρών γυναικών, τους επιτρέπει να εμπορεύονται και να πωλούν τη δημιουργία τους. Σήμερα είναι στο στάδιο της εργασίας και για να χρηματοδοτηθεί, η ομάδα πρότεινε μια εκστρατεία χρηματοδότησης από τον κόσμο. «Γνωρίζουμε ότι δεν είναι λύση, διότι δε μπορεί να σταματήσει τις σεξουαλικές επιθέσεις, αλλά ελπίζαμε να μειωθεί το ποσοστό των βιασμών και των επικίνδυνων καταστάσεων που μπορεί δημιουργηθούν από τα ναρκωτικά», δηλώνει η Μπεϊγκορί. Οι Βικτόρια Ρόκα, Σουζάνα Καπέγιο και Καρολίνα Μπεϊγκορί, είναι μαθήτριες που παλεύουν ενάντια στο χάπι του βιασμού.
Και ως όπλο, χρησιμοποιούν ένα ειδικό και απλό εργαλείο.
Οι τρεις νεαρές, έχουν εφεύρει ένα καλαμάκι που εντοπίζει ίχνη από τις πιο διάσημες μορφές που έχει το χάπι του βιασμού. Το συγκεκριμένο χάπι, χρησιμοποιείται στις γυναίκες ώστε να πέσουν θύματα σεξουαλικών επιθέσεων.
Το άκρο από το καλαμάκι που μπαίνει στο ποτό, γίνεται μπλε αν βρεθούν ναρκωτικές ουσίες όπως ρούφις, γ- υδροξυβουτυρικό οξύ ή κεταμίνη.


«Δε μπορεί να σταματήσει τις σεξουαλικές επιθέσεις, αλλά ελπίζαμε να μειωθεί το ποσοστό των βιασμών και των επικίνδυνων καταστάσεων που μπορεί δημιουργηθούν από τα ναρκωτικά.»
Το καλαμάκι λειτουργεί απλά, αλλά έξυπνα και μπορείτε να μάθετε περισσότερα για αυτό, στο παρακάτω βίντεο.


/



loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...