loading...

Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Απόφαση Τραμπ: Εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για το Κουρδιστάν.

Παρασκευή, 02 Ιούνιος 2017 15:23

Ακόμα πιο κοντά ο διαμελισμός της Τουρκίας

Οι Τούρκοι μεταδίδουν τρομοκρατημένοι για «μεγάλο μερίδιο στην διαμελιστική τρομοκρατική οργάνωση PKK, από τον αμυντικό προϋπολογισμό της Αμερικής».
Διαμελιστική, γιατί στοχεύει στην δημιουργία Κουρδιστάν με εδάφη και από την Τουρκία, η οποία οδηγείται στον διαμελισμό.
Συγκεκριμένα όπως μεταδίδει του τουρκικό TRT, ο Πρόδρος των ΗΠΑ,  Ντόναλντ Τραμπ, χώρισε από τον αμυντικό προϋπολογισμό της χώρας 500 εκατομμύρια δολάρια για εκπαίδευση και εξοπλισμό των Κούρδων της Συρίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από το Πεντάγωνο θα διατεθεί συνολικά 1 δις  769 εκατ. δολάρια για τα προγράμματα «εκπαίδευση – εξοπλισμός» σε Συρία και Ιράκ, από το Ταμείο Εξωτερικών Επιχειρήσεων.
Μεταξύ των όπλων που θα δοθούν στις ομάδες που μάχονται κατά του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία, μεταξύ αυτών οι Κούρδοι, υπάρχουν αντιαρματικά και εκτοξευτήρες ρουκετών.
Το TRT θεωρεί σίγουρο πως το μεγαλύτερο μερίδιο θα πάρουν οι Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας, των οποίων ηγείται η PYD/YPG.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ουάσιγκτον από το πρόγραμμα εξοπλισμού θα επωφεληθούν και  μερικές αραβικές ομάδες που μάχονται κατά της ΝΤΑΕΣ.Ο προϋπολογισμός για τον οποίο το Πεντάγωνο αποφεύγει να δώσει λεπτομέρειες, λένε οι Τούρκοι, αναμένεται να εγκριθεί στο Κογκρέσο τον Οκτώβριο.
Ο Λευκός Οίκος έχει δώσει αρμοδιότητα στο Πεντάγωνο, προκειμένου να εξοπλίσει την PYD/PKK, στο πλαίσιο επιχείρησης της Ράκα, η οποία, όπως σας μεταδώσαμε χθες, παραδίδεται στους Κούρδους από τους ισλαμιστές.
Οι Τούρκοι βλέπουν το ανεξάρτητο Κουρδιστάν να έρχεται για τα καλά και «τρέμουν». Παράλληλα ανακινείται διεθνώς και το θέμα του Πόντου με την Άγκυρα να τρέχει και να μην φτάνει, προκειμένου να μην κομματιαστεί η επικράτειά της.Ο Τραμπ είχε υποσχεθεί στην αραβοκουρδική συμμαχία που μάχεται κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία «περισσότερη υποστήριξη», όταν είχε παραλάβει για πρώτη φορά αμερικανικά τεθωρακισμένα με απόφαση της κυβέρνησής του.
Σημειώνεται πως τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ρωσία παρουσιάζονται θετικές στην δημιουργία ανεξάρτητου Κουρδιστάν.
Δεν είναι μόνο οι αμερικανοί στρατιώτες που βρίσκονται δίπλα στους Κούρδους του YPG. Και οι Ρώσοι πλέον εμφανίζονται πλάι τους, καθώς η δημιουργία κουρδικού κράτους είναι δρομολογημένη από όλες τις πλευρές, μιας και η μεγάλη Τουρκία του απρόβλεπτου Ερντογάν αποτελεί, κατά καιρούς, «πονοκέφαλο» για τις Μεγάλες Δυνάμεις.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, μετά από τον βομβαρδισμό στόχων του PKK και του ΥPG στις 25 Απριλίου  Αμερικανοί στρατιώτες περιπολούν στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας αλλά και Ρώσοι  φέρεται να εγκαταστάθηκαν σε περιοχές που βρίσκονται  ανάμεσα στην πόλη Αφρίν δυτικά του Ευφράτη που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ΥPG και στα σύνορα με την Τουρκία.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...