loading...

Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Η λιτότητα και τα μνημόνια «γονάτισαν» τους Έλληνες - «Έκοψαν» μέχρι και το γάλα από τις διατροφικές τους συνήθειες

Η πολυετής διάρκεια των μνημονίων, με τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και τη διαρκή λιτότητα,

έχει φτάσει τους Έλληνες στα όρια τους, αναγκάζοντάς τους να φτάσουν στο σημείο να κόβουν ακόμα και βασικά είδη, όπως το γάλα, από τη διατροφή τους.

Με βάση έρευνα που παρουσιάζει εφημερίδα, την τελευταία ιδίως διετία, οι καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων έχουν αλλάξει ραγδαία, καθώς παρατηρείται αισθητή μείωση σε είδη όπως το γάλα, το τυρί, το γιαούρτι, τα ζυμαρικά, το ελαιόλαδο, το κρέας, ακόμα και το χαρτί της τουαλέτας.


Συγκεκριμένα, σε ότι αφορά στην κατανάλωση του γάλακτος το 2015 είχε παρατηρηθεί μείωση κατά 7,9% σε σχέση με το 2014, ενώ το 2016 η μείωση έφτασε το 15,1%, ενώ για την ίδια περίοδο η κατανάλωση γιαουρτιού σημείωσε πτώση 7,3%.

Επιπρόσθετα, παρατηρείται σημαντική μείωση σε είδη όπως το τυρί  (7,8%),  το συσκευασμένο κρέας (9,8%) και τους χυμούς (10%).

Εντυπωσιακή είναι επίσης η πτώση στην κατανάλωση ζυμαρικών κατά 6,8%.

Η έρευνα δείχνει επίσης ότι η μείωση της αγοράς τροφίμων είναι  μεγαλύτερη ακόμη και από αυτή της αγοράς απορρυπαντικών.

Τα ανησυχητικά αυτά αποτελέσματα της έρευνας καταδεικνύουν ότι οι Έλληνες έχουν ξεπεράσει πλέον τα όρια τους, με την υπερφορολόγηση και τις συνεχιζόμενες περικοπές, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα ακόμη και την υγεία τους.
Πηγή.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...