loading...

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Η ΤΡΟΪΚΑ ΛΥΣΣΑΕΙ ΚΑΙ ΝΕΟ ΑΙΜΑ ΖΗΤΑΕΙ !!!Αρθρο του Γιάννη Λαινιώτη Πολιτευτή των ΑΝΕΛ ν.Αχαίας.

Οι ξένοι νταβατζήδες της τρόικας δεν κρατούν πλέον ούτε τα προσχήματα. Εκβιάζουν πια απροκάλυπτα και απαιτούν εδώ και τώρα νέες απολύσεις στο δημόσιο τομέα. Ή για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, τις επιβάλλουν, είτε άμεσα, είτε έμμεσα με τον «μανδύα» των διαθεσιμοτήτων.

Κοντά 11.500 απολύσεις θα γίνουν φέτος από το Δημόσιο, ενώ τώρα προέκυψε ότι θα πρέπει να απολυθούν περίπου άλλες 5.000 την επόμενη χρονιά! Θα την πληρώσει, για μια ακόμη φορά, ο μισθοσυντήρητος κοσμάκης, ο κοσμάκης του μεροκάματου.
Θα απολυθούν καθαρίστριες της βιοπάλης, σχολικοί φύλακες, απλοί διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων, άνθρωποι που ούτως ή άλλως έπαιρναν έναν πενιχρό μισθό και προσπαθούσαν με αυτόν να τα βγάλουν πέρα με τις οικογένειες τους. Θα πεταχτούν κι αυτοί στον

απύθμενο καιάδα της ανεργίας, όπου ρίχνονται καθημερινά χιλιάδες και από τον πολύπαθο ιδιωτικό τομέα.

Όχι τίποτα άλλο, αλλά για να πιάσει για τα καλά η ανεργία στη δύσμοιρη πατρίδα μας το 30%, να υπερβούν οι άνθρωποι χωρίς δουλειά, χωρίς ένα μεροκάματο, τα δύο εκατομμύρια!

Τώρα ποια κοινωνία στην Ευρώπη έχει επιβιώσει μεταπολεμικά με τόσο μεγάλη ανεργία, βυθισμένη μάλιστα έξι και πλέον χρόνια σε ύφεση, αυτό μπορούν να μας το πουν τα εν Ελλάδι τσιράκια της τρόικας και οι πάσης φύσεως ειδικοί και γραμματιζούμενοι, που έχουν βγάλει τα Χάρβαρντ και τα Μάρβαρντ. Να μας πουν με απλά ελληνικά, βρε αδερφέ, πώς θα ζήσει όλος αυτός ο κόσμος, ο οποίος συν τοις άλλοις δεν έχει ούτε στοιχειώδη υγειονομική κάλυψη, με τα απίθανα χαράτσια που επιβάλλονται κάθε λίγο και λιγάκι στα νοσοκομεία.

Άσε που ακόμη και τα φάρμακά μας θα τα αγοράζουμε (εάν έχουμε, όσοι έχουμε, λεφτά γι’ αυτά) από το σούπερ μάρκετ, και όσοι μπορούμε να πηγαίνουμε ακόμη για ψώνια.

Γιατί έτσι διέταξαν τα αφεντικά της τρόικας, μπας και μας δώσουν, μπας και πάρουμε την επόμενη δόση για να πληρώσουμε κι εκείνο το καταραμένο ομόλογο που λήγει σε λίγο. Γιατί τα δανεικά λεφτά που μας δίνουν με αίμα, τους τα επιστρέφουμε με ακόμη περισσότερο αίμα.

Βρήκαν και τα κάνουν. Μας εκβιάζουν και μας χώνουν ακόμη πιο βαθιά στην φτώχεια, σε έναν φαύλο κύκλο που δεν λέει να τελειώσει και δεν πρόκειται να τελειώσει. Έως πότε, όμως;

Ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλο και θα τους δείξει σύντομα την πόρτα της εξόδου. Θα δώσει την αποστομωτική και εθνικά υπερήφανη απάντηση που αρμόζει σ’ αυτούς που του έκλεψαν την ζωή.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΪΝΙΩΤΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
"ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ"
ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑΣ
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...