loading...

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Ξέσπασμα του Κουίκ στη Βουλή για αντεθνικά παιχνίδια στη Θράκη

Με έκδηλη οργή μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής, για θέματα σχετιζόμενα με την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ο Βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υποψήφιος ΑΜ-Θ Περιφερειάρχης με τον Συνδυασμό εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, Τέρενς Κουίκ.
Κατήγγειλε υποψηφίους Περιφερειακούς συμβούλους σε νομούς της Θράκης που εκδίδουν προεκλογικό τους υλικό στη τουρκική γλώσσα, έθεσε το θέμα της επικίνδυνης δράσης της τουρκικής ZIRAAT BANK που υποθηκεύει ελληνική γη και σπίτια και μίλησε με μελανά χρώματα για το ΠΕΔΥ και τις εκτεταμένες ελλείψεις γιατρών στην ΑΜ-Θ.
Η ομιλία του ξεκίνησε αποκαλύπτοντας το πάρτι του κουκουλώματος των σκανδάλων των αγροτικών συνδικαλιστικών οργανώσεων.
Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:
«Κύριε Πρόεδρε,
Είναι κρίμα που δεν υπάρχουν κάμερες έξω από αυτήν την Αίθουσα, έξω ακριβώς από την πόρτα, για να δει ο κόσμος το πηγαδάκι που έχει γίνει γύρω από τον Υπουργό Οικονομικών για το μαγείρεμα της «ντροπολογίας», η οποία αφορά τις αγροτικές συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Είναι ντροπή! Εάν με το κινητό μου τράβαγα εικόνες και τις έδινα σε ένα κανάλι – που δεν θα το κάνω, γιατί θα σεβαστώ τους κανονισμούς λειτουργίας της Βουλής – θα έδειχνα στον κόσμο όλη τη φαυλότητα του πολιτικού συστήματος, την ώρα που – να υπενθυμίσω – υπάρχουν στα συρτάρια του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσαυτάρη, για αρκετά χρόνια, σημαντικά εισαγγελικά πορίσματα.
Και υπενθυμίζω στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, ότι ο κ. Σαμαράς είναι εκείνος ο οποίος είχε πει πριν δύο χρόνια ότι τα λεφτά δεν θα πάνε στους συνδικαλιστές αγρότες, οι οποίοι βαρύνονται με ένα σωρό αδικήματα με βάση τα εισαγγελικά πορίσματα, αλλά στις πολύτεκνες αγροτικές οικογένειες. Ελπίζω να μην το ξεχάσαμε αυτό, να μην το ξεχάσατε εσείς!
Βεβαίως, περιττό να πω ότι το κίνημά μας θα καταψηφίσει την ντροπολογία.
Γεωργιάδης, το πρόωρο και νόθο ΠΕΔΥ και η Σαμοθράκη
Άκουσα πριν από λίγο με πολλή προσοχή τον κ. Γεωργιάδη, ο οποίος ανέπτυξε τα θέματα του Υπουργείου του σε σχέση με τις τροπολογίες που έχει φέρει.
Με την ευκαιρία αυτή, μια που μιλάμε για θέματα ενδιαφέροντος του Υπουργείου Υγείας και κάνοντας χρήση -γιατί όχι; – του γεγονότος ότι είμαι υποψήφιος Περιφερειάρχης στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, να πω στο Σώμα το εξής:
Προχθές ήμουν στη Σαμοθράκη. Είναι ένα νησί που έχει πολλά παιδιά και μάλιστα αριστούχα παιδιά, τα οποία βραβεύτηκαν κιόλας από ιδιωτικές επιχορηγήσεις.
Είναι, όμως, ένα νησί τριάντα μίλια – είκοσι εννέα μίλια για να ακριβολογώ – νότια της Αλεξανδρούπολης, με μια θάλασσα η οποία μπορεί να κλείσει από απαγορευτικά.
Αυτό το νησί, λοιπόν, δεν έχει ούτε έναν παιδίατρο. Και αν χρειαστεί και μία διακομιδή – να σας ενημερώσω – το σκάφος του Λιμενικού, το οποίο είναι εκεί, είναι παροπλισμένο, διότι είναι χαλασμένο και δεν έχει λεφτά το Λιμενικό Σώμα να το φτιάξει. Και μέχρι να έρθει το σκάφος της Καταδίωξης από την Αλεξανδρούπολη, μπορεί να έχει χαθεί και η ζωή.
Και αναρωτιέμαι: Μέσα στο «λεφτά υπάρχουν» του Γιώργου Παπανδρέου και στο «λεφτά δεν υπάρχουν» της τρόικας από την άλλη πλευρά, έχει σκεφτεί κανείς ποτέ πόσο κοστίζουν οι αεροδιακομιδές στο κράτος κάθε χρόνο και πόσο οι αντίστοιχοι γιατροί που θα μπορούσαν να καλύψουν τα κενά αυτά που υπάρχουν;
Είναι, κύριε Πρόεδρε και κυρίες/κύριοι συνάδελφοι, θέαμα το να πηγαίνεις στο ΠΕΔΥ της Καβάλας, να σου λέει η γιατρός εκεί «έχουμε πάρει ένα πρόωρο παιδί στα χέρια μας που δεν ξέρουμε αν είναι νόθο», να αγωνιά να λειτουργήσει επιτέλους το μικροβιολογικό εργαστήριο και να μην λειτουργεί επειδή λείπουν 250 ευρώ; Δεν έχουν λεφτά για να πάρουν δύο μπουκάλια νερό -μιλάμε για αποστειρωμένο νερό- κύριε Υφυπουργέ.
Ξέρετε τι μου θυμίζει το θέμα του ΠΕΔΥ; Επειδή το έζησα -ήμουν σε μία συνάντηση που είχε ο Διοικητής στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολής με τον αντίστοιχο του ΠΕΔΥ Αλεξανδρούπολης – μου θυμίζει την παλιά Ολυμπιακή στα τελειώματά της.
Επειδή δεν υπήρχαν χρήματα, τι έκαναν οι εργαζόμενοι;
Ακινητοποιούσαν ένα αεροσκάφος και τράβαγαν ανταλλακτικά για να δουλέψει ο υπόλοιπος στόλος.
Αυτό γίνεται και τώρα. Τραβάτε γιατρούς από τα νοσοκομεία στα Κέντρα Υγείας, από τα Κέντρα Υγείας στα νοσοκομεία, από τα νοσοκομεία στο ΠΕΔΥ.
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΠΕΖΑΣ (Υφυπουργός Υγείας): Δεν γίνεται αυτό.
ΤΕΡΕΝΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ: Κι, όμως, γίνεται. Ήμουν μπροστά στη σύσκεψη που έκανε, αγωνιών, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης για να στείλει γιατρούς στο ΠΕΔΥ της Αλεξανδρούπολης. Τουλάχιστον δημοσιογραφικά μην με αμφισβητείτε, κύριε Υφυπουργέ.
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΠΕΖΑΣ (Υφυπουργός Υγείας): Αμφισβητώ τη δυνατότητα του Διοικητή να στείλει στη Μονάδα Υγείας του ΠΕΔΥ…
ΤΕΡΕΝΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ: Κύριε Υφυπουργέ, με συγχωρείτε, αλλά έτσι είναι. Αν θέλετε, να αποδεχτώ ότι λέτε πως απαγορεύεται, αλλά δεν παύει να είχαν οι άνθρωποι την κουβέντα γιατί προσπαθούσαν να βρουν μια λύση.
Τις μεταγγίσεις, όμως, για παράδειγμα, από το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με γιατρούς στο Νοσοκομείο της Κομοτηνής που δεν έχει γιατρούς, αυτό δεν μπορούμε να το αμφισβητήσουμε σε καμία περίπτωση. Ούτε και τις παράνομες μετακινήσεις γιατρών που πρέπει να είναι στα Κέντρα Υγείας και τους στέλνετε στα κεντρικά νοσοκομεία του κάθε Νομού. Ούτε και αυτό μπορείτε να το αμφισβητήσετε. Ούτε και τις πτέρυγες των νοσοκομείων που είναι κλειστές.
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΠΕΖΑΣ (Υφυπουργός Υγείας): Ούτε αυτό μπορεί να γίνει.
ΤΕΡΕΝΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ: Θέλετε να πάμε μαζί στην Κέρκυρα, να δείτε ένα θαυμάσιο κτήριο το οποίο είναι κλειστό; Και αν δεν γινόταν ο σεισμός στην Κεφαλονιά, δεν ξέρω αν θα άνοιγε και το καινούργιο κτήριο του Αργοστολίου, το οποίο άνοιξε, όμως, με το προσωπικό του παλιού Νοσοκομείου, γιατί δεν θέλατε να λειτουργήσετε και το καινούργιο μαζί;!
Ο κίνδυνος της Ζιραατ Μπανκ στη Θράκη
Και μπαίνουμε στα θέματα των τραπεζών.
Επιτρέψετε μου να πω ότι στο σημερινό νομοσχέδιο δεν υπάρχει καμία μέριμνα, για το πώς ξένες τράπεζες δρουν στην Ελλάδα.
Γιατί οι απαντήσεις που παίρνω σε γραπτές μου ερωτήσεις για τη ZIRAAT BANK, ότι «Εμείς δεν μπορούμε να παρέμβουμε μεταξύ ιδιωτικών συναλλαγών τραπεζών και πολιτών», δεν με ικανοποιούν.
Όταν έχουν πάρει οι ελληνικές τράπεζες 250 δισεκατομμύρια για ανακεφαλαιοποίηση και για εγγυήσεις, χρήματα δεν πέφτουν στην αγορά και έχει έρθει η τουρκική ZIRAAT BANK στη Θράκη και αφειδώς μοιράζει χρήματα. Αυτό το θεωρείτε αθώο;
Οι Τούρκοι της ZIRAAT BANK υποθηκεύουν περιουσίες, γη και σπίτια Ελλήνων. Και αν αύριο ο Έλληνας δεν μπορέσει να αποπληρώσει το δάνειό του, η τουρκική τράπεζα θα αρχίσει να παίρνει την ελληνική γη και τα ελληνικά σπίτια.
Πολύ ωραία προχωράτε το σχέδιο! Πάρα πολύ ωραία! Και το ίδιο γίνεται στα Δωδεκάνησα. Σε λίγο θα αρχίσει και εκεί αυτό το πάρτι.
Η αντεθνική συμπεριφορά υποψηφίων στη Θράκη
Σε ό, τι αφορά την άλλη τροπολογία που έφερε η Κυβέρνηση για τους επικεφαλής των αυτοδιοικητικών συνδυασμών των Περιφερειαρχών ή των Δημάρχων, για τις απεριόριστες τηλεοπτικές εμφανίσεις, θα αντιληφθώ πλήρως την άρνηση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αλλά και της αντιπολίτευσης της Κυβέρνησης. (Διότι, πλέον έχει εξελιχθεί μία κατάσταση όπου έχουμε μια Κυβέρνηση με πολύ ισχυρή εσωκομματική αντιπολίτευση: ΠΑΣΟΚ εναντίον Νέας Δημοκρατίας).
Συμφωνώ με τον φόβο που εκφράζεται, ότι θα μπορούν οι καναλάρχες – καθορίζουν το πολιτικό τοπίο έτσι και αλλιώς – να βγάζουν όποιον θέλουν από τους εκλεκτούς τους και οι άλλοι να μένουν απ’ έξω. Δέκα φορές ο άλφα υποψήφιος, μία φορά ο αντίπαλός του υποψήφιος. Την άρνηση για υπερψήφιση της τροπολογίας, να την αντιληφθώ.
Αυτό, όμως, που δεν αντιλαμβάνομαι – και σας το δείχνω με φωτογραφία – είναι στην περιοχή της Θράκης να βγαίνει υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος του κόμματός του ΠΑΣΟΚ με αφίσα στα τουρκικά. Μόνο στα τουρκικά.
Αυτό δεν το αντιλαμβάνομαι.
Εδώ είναι Ελλάδα! Επίσημη γλώσσα είναι η ελληνική! Οι πολίτες στη Θράκη είναι Έλληνες!
Αυτό πρέπει να τελειώνει. Και το δίγλωσσο του ΣΥΡΙΖΑ και το μονόγλωσσο του ΠΑΣΟΚ.
Και, δυστυχώς, έχω ανακαλύψει ότι στην ίδια λογική παίζουν και υποψήφιοι από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Σταματήστε το αυτό τώρα. Μαχαίρι. Τελειώστε το. Είναι αντεθνικό. Δεν το καταλαβαίνετε; Είναι κίνδυνος.
Εμείς, κύριε Πρόεδρε, σαν συνδυασμός «Μακεδονία -Θράκη – Ελλάδα μας» σας εγγυόμαστε – και απευθύνομαι στη Βουλή των Ελλήνων – για ένα πράγμα:
Ορκίστηκα στο Ελληνικό Σύνταγμα. Ορκίστηκα στην ελληνική σημαία. Θα φωνάζω με κάθε ευκαιρία «Προξενείο Στοπ», αλλά και «Σκόπια Στοπ», μια που ετοιμάζεται να δοθεί πακέτο το όνομα της ελληνικής, της μίας και μοναδικής Μακεδονίας, στους Σκοπιανούς, όταν σαν και χθες ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο ιδρυτής της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, δάκρυσε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης μιλώντας για το όνομα της Μακεδονίας. Κάτι που προφανώς το έχουν ξεχάσει εκείνοι οι οποίοι έριξαν την Κυβέρνηση Μητσοτάκη για να έρθουν τώρα να το ξεπουλήσουν μετά από πολλά χρόνια σε αυτόν τον γελωτοποιό των Βαλκανίων που λέγεται Γκρουέφσκι.
Σας παρακαλώ πάρα πολύ μην τελειώσετε την Ελλάδα! Μην διαλύσετε την Ελλάδα!
Εμείς θα σταθούμε εκεί, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στο μετερίζι μας.
Και καλώ από τώρα όλους τους υποψήφιους συνδυασμούς Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δημοτικούς και περιφερειακούς, να μας πουν τώρα, έντιμα, ποιους έχουν στον κόρφο τους μέσα από το προξενείο».
Πηγή:http://www.tribune.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...