loading...

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Δείτε ποιά χώρα αποκαλεί Μακεδονία ο Κούλογλου του σύριζα.

«Φωτιές άναψε» σε Κουμουνδούρου και Συγγρού ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου με τις δηλώσεις που φέρεται να έκανε στη σκοπιανή ιστοσελίδα Telegraf.mk και οι οποίες αναπαρήχθησαν από το αγγλόφωνο σκοπιανό portal indepentent.mk.

«Σας αποκαλώ “Μακεδονία”, όπως ο υπόλοιπος κόσμος», είναι η επίμαχη φράση που αποδίδεται στον Στέλιο Κούλογλου και η οποία πυροδότησε νέο γύρο έντασης με τη ΝΔ.


«Αυτή η εξωφρενική διαφορά δημιουργήθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά. Στη δεκαετία του ΄90, ήμουν από τους λίγους δημοσιογράφους που ανέφεραν ότι το πρόβλημα σήμαινε πολιτική και εθνική αυτοκτονία. Δυστυχώς, αυτό έγινε πραγματικότητα, καθώς η Ελλάδα έχει ηττηθεί, όταν πρόκειται για το θέμα. Έχω μιλήσει για αυτό το πρόβλημα πολλές φορές σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις στα Σκόπια, καθώς και για τις δυνατότητες επίτευξης μιας ειρηνικής και αποδεκτής λύσης. όμως, σήμερα, πληρώνουμε το τίμημα της πολιτικής Σαμαρά», ανέφερε στην συνέντευξη του ο Κούλογλου. Και αναφέροντας ότι «Αποκαλώ την Μακεδονία με το όνομά της: Μακεδονία, όπως ο υπόλοιπος κόσμος».

Πρόσθεσε παράλληλα ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να βρει άλλο τρόπο για να σώσει την τιμή της. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω σε ποια λύση θα πρέπει να φτάσουμε, ωστόσο από τη δική μου οπτική, αυτό το πρόβλημα ανήκει στο παρελθόν. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει σημαντικότερες προκλήσεις σήμερα».

Ν.Δ: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετος με τα εθνικά μας συμφέροντα

Στις δηλώσεις Κούλογλου άμεση ήταν η αντίδραση της ΝΔ μέσω της εκπροσώπου Τύπου Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου η οποία δήλωσε: «Οι θέσεις που θα εκπροσωπήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωβουλή αναδεικνύονται συνεχώς από τους υποψήφιούς του. Και δυστυχώς είναι αντίθετες με τα εθνικά μας συμφέροντα».

Η απάντηση Κούλογλου 

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στα όσα ανέφερε η «γαλάζια» πλευρά, δηλώνοντας: «Αυτό που πραγματικά δήλωσα στο δημοσιογράφο από τα Σκόπια είναι ότι το θέμα της ονομασίας διογκώθηκε ενώ θα έπρεπε από την αρχή να είχε λυθεί με έναν αμοιβαίο συμβιβασμό. Δήλωσα επίσης ότι υπεύθυνος για την διόγκωση του θέματος της ονομασίας είναι ο κ. Σαμαράς ο οποίος θέλησε να κάνει πολιτική καριέρα εκμεταλλευόμενος εθνικά ζητήματα. Η στάση αυτή του κ. Σαμαρά οδήγησε στη μεγαλύτερη διπλωματική ήττα της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια. Η ΝΔ δεν πρέπει να ανακινεί το Μακεδονικό γιατί στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί».

ΣΥΡΙΖΑ: «Ασυνάρτητα» τα όσα λέει η ΝΔ

«Οι ασυνάρτητες ανακοινώσεις της ΝΔ εντάσσονται στην προσπάθεια αλλαγής της ατζέντας από τη συζήτηση για τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών και της απόκρυψης της συμφωνίας για τα νέα μέτρα και το νέο μνημόνιο που έχουν συμφωνήσει κυβέρνηση και τρόικα», ανέφερε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία καταλήγει:

«Είναι έκδηλος ο πανικός του κ. Σαμαρά, καθώς με ψέματα και φτηνούς αντιπερισπασμούς προσπαθεί να περισώσει ό,τι μπορεί, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται δεν πείθει ούτε την κ. Μπακογιάννη η οποία του επισημαίνει ότι πλέον η ΝΔ είναι ένα μικρό κόμμα».
Πηγή:http://www.topontiki.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...