loading...

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Γεωργαντά: Οι Βρυξέλλες αποκρύπτουν το έγκλημά τους κατά της Ελλάδας/Ζεληλίδης: "Τα κοιτάσματα είνα πολλαπλάσια σε έσοδα από το χρέος"Kαι οι δυο είναι άξιοι πατριώτες και υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τους ΑΝΕΛ και πρέπει να τους στηρίξουμε.

Για προσπάθεια των Βρυξελλών «να αποκρύψουν από την Ευρωπαϊκή και διεθνή κοινή γνώμη το έγκλημά τους κατά της Ελλάδας» έκανε λόγο η υποψήφια Ευρωβουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ζωή Γεωργαντά.
Επίσης, η κα Γεωργαντά ευχαρίστησε τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνο Καμμένο για τη συμμετοχή της στο Ευρωψηφοδέλτιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Αναλυτικά η δήλωση της υποψήφιας Ευρωβουλευτού:
«Ευχαριστώ τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και ιδιαίτερα τον πρόεδρο του κόμματος, αξιότιμο κ. Πάνο Καμμένο, που με τίμησαν δίνοντάς μου την δυνατότητα να αγωνιστώ και μέσα από την Ευρωπαϊκή Βουλή:
Πρώτον για την αποκάλυψη των ψευδώς διογκωμένων στοιχείων του δημοσίου χρέους και ελλείμματος από την μονοπρόσωπη προεδρική ΕΛΣΤΑΤ και την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) που παραβίασαν αισχρώς το Ενωσιακό Δίκαιο. Οι Βρυξέλλες προσπαθούν με πολιτικές παρεμβάσεις να αποκρύψουν από την Ευρωπαϊκή και διεθνή κοινή γνώμη το έγκλημά τους κατά της χώρας μας.
Δεύτερον, για την αποκατάσταση της εθνικής μας κυριαρχίας, αξιοπρέπειας, και των δικαιωμάτων της Ελληνικής πληθυσμιακής οντότητας.
Η ψήφος του Ελληνικού λαού είναι για μένα ιερή παρακαταθήκη».
Διαβάστε επίσης:
Πηγή:http://www.newsbomb.gr/

Εξαιρετικά ενδιαφέροντα τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν πριν λίγες μέρες στο δεύτερο συνέδριο «Balkans Οil and Gas Summit» και που αφορούν τις γραμμές σεισμικών δεδομένων και τις έρευνες του σκάφους «Nordic Explorer» τις οποίες παρουσίασε ο καθηγητής γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών κ. Αβραάμ Ζεληλίδης. Ο ίδιος μίλησε στο συνέδριο για τις έρευνες, τα στοιχεία που μέχρι τώρα έχουν συλλεχθεί και για τις πολλά υποσχόμενες περιοχές για εξορύξεις μεγάλων ποσοτήτων υδρογονανθράκων στη Δυτική Ελλάδα.

Ο κ. Ζεληλίδης μιλησε στο «Γεγονός» για τις μέχρι τώρα ενδείξεις στη Δυτική Ελλάδα, την περίπτωση της Αιτωλοακαρνανίας και τις προοπτικές της, ενώ ξεκαθαρίζει πως αν βιαστούμε, μπορούμε να ελπίζουμε σε ανάπτυξη της περιοχής μέσω των υδρογονανθράκων.

Ο Αβραάμ Ζεληλίδης  δουλεύει πάνω στο θέμα των πετρελαίων εδώ και 20 χρόνια. Οι έρευνες του προκύπτουν μέσα από ερευνητικές δραστηριότητες του εργαστηρίου και τα λεγόμενά του, όπως και ο ίδιος φροντίζει από την αρχή της συζήτησης να ξεκαθαρίσει, στηρίζονται σε αποτελέσματα εννέα διδακτορικών διατριβών.

Τα μοντέλα που προέκυψαν από αυτές τις έρευνες ήταν από εργασίες στην ύπαιθρο.

Βλέποντας την παρουσίαση της PGS ο κ. Ζεληλίδης ζήτησε να του διατεθούν δύο καινούριες γραμμές και δύο γραμμές παλιές, τις οποίες επανεπεξεργάστηκε με καινούρια τεχνολογία για την περιοχή γύρω από τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά.

ίδιος παρατήρησε πως οι γραμμές αυτές έχουν πολλές λεπτομέρειες που στο παρελθόν δεν φαινόντουσαν. Εξήγησε μάλιστα στο συνέδριο πως παρατηρήθηκαν δομές τέτοιες που δίνουν την αίσθηση της εύκολης συγκέντρωσης και προστασίας των παραγόμενων υδρογονανθράκων.


«Έχοντας κάνει αναλύσεις, εκτιμώ ότι το μοντέλο που προτείνουμε μπορεί να υποστηριχθεί στις έρευνες. Και περιμένω τα οριστικά αποτελέσματα της PGS για να δούμε πώς θα παντρέψουμε τα γεωλογικά μοντέλα που προκύπτουν από μελέτες στην ύπαιθρο, με αυτά που προκύπτουν από αυτές τις έρευνες.

Στο συγκεκριμένο συνέδριο αναλύθηκαν όλες οι δραστηριότητές μας και όλες οι εξελίξεις για την Ελλάδα πάνω στο θέμα των υδρογονανθράκων.

Για Πρέβεζα, Πατραϊκό, Νότια της Κρήτης, Αιγαίο, όλες εκείνες τις περιοχές τις οποίες εμείς έχουμε δουλέψει και που πιστεύουμε πως υπάρχουν κοιτάσματα. Από όλα αυτά λοιπόν και «δείχνοντας» περιοχές, δώσαμε και προτεραιότητες. Δηλαδή ποιες από αυτές είναι πιο εύκολο να αξιοποιηθούν άμεσα. Που ίσως κρύβουν και τις περισσότερες πιθανότητες ύπαρξης μεγάλων κοιτασμάτων», εξηγεί ο κ. Ζεληλίδης στο «Γεγονός».

Οι «πολλά υποσχόμενες» περιοχές

Ο ίδιος μιλά για τους Παξούς και τα όσα ανέφερε για την περιοχή στο συνέδριο. «Για αυτό που ειπώθηκε ότι «προτείνω Παξούς», θέλω να πω επί λέξη τι έγινε. Μέσα από τις δικές μας έρευνες και αναλύσεις, για να ξεχωρίζουμε καλύτερα τις περιοχές, οριοθετήσαμε μια περιοχή και είπαμε πως από δω και πέρα θα την ονομάζουμε «Λεκάνη των Παξών». Για να τη ξεχωρίζουμε από τη Λεκάνη της Πρέβεζας, τα Διαπόντια Νησιά κλπ. Μέσα λοιπόν από μια ερώτηση που ήρθε από τον κ. Ρήγα για το ποια περιοχή θα πρότεινα σε μία εταιρία σήμερα, είπα πως η λεκάνη των Παξών είναι η πιο «εύκολη», η πιο άμεσα αξιοποιήσιμη. Δεν είπα ότι είναι η καλύτερη, αλλά αυτή που σήμερα μπορεί να αξιοποιήσει άμεσα κανείς.

Μπορούμε να μιλήσουμε για περισσότερο υποσχόμενες περιοχές. Είπα ότι και τα Διαπόντια νησιά είναι άμεσα αξιοποιήσιμα, αλλά πιθανόν τα κοιτάσματα να είναι μικρότερα. Ακόμη πιο βόρεια της Κέρκυρας επίσης, υπάρχουν ενδιαφέρουσες περιοχές και άμεσα αξιοποιήσιμες, όμως θεωρώ ότι δυτικά των Παξών, μέχρι και τα σύνορα με την Ιταλία, Νότια μέχρι την Κεφαλονιά, και Βόρεια μέχρι τη Δυτική Κέρκυρα είναι μία από τις καλύτερες λεκάνες που μπορεί να κρύβει μεγάλα κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Τα νερά δεν είναι βαθιά, άρα μια εταιρία μεσαίου μεγέθους μπορεί εύκολα να τα αξιοποιήσει. Από κει και έπειτα και η λεκάνη της Πρέβεζας είναι επίσης σημαντική και μπορεί να αξιοποιηθεί, αν και μπορεί να έχει μικρότερα κοιτάσματα. Ο Κυπαρισσιακός επίσης είναι μεγάλη δύναμη. Θεωρείται ισοδύναμη με τους Παξούς. Μάλιστα σχολιάζοντας με τον κ. Ρήγα στο συνέδριο, του είπα πως, μπορεί να είναι τυχεροί. Να πάρουν μια περιοχή για 3 εκ. και να βγάλουν 1 τρισεκατομμύριο!»

Ο κ. Ζεληλίδης ,με βάση τις παρατηρήσεις που έκανε από τις δύο γραμμές της PGS βλέπει τις θεωρίες του και τα μοντέλα που εισηγείται για την ύπαρξη υδρογονανθράκων μεγάλων ποσοτήτων τόσο στον Κυπαρισσιακό όσο και στο Βόρειο Ιόνιο, να επιβεβαιώνονται: «Αυτό που έχω πει και κατά το παρελθόν και προς το παρόν δεν φαίνεται να υπάρχει λόγος να μη το υπερασπιστώ είναι ότι ο Κυπαρισσιακός μπορεί να κρύβει περισσότερο από ένα τρις κυβικά μέτρα μεθανίου. Αυτό το υποστηρίζω μέχρι και σήμερα. Όλο αυτό όμως θα φανεί»

Η περίπτωση της Αιτωλοακαρνανίας

Πλέον είναι βέβαιο πως η Δυτική Ελλάδα είναι μια περιοχή στην οποία μπορεί μια μεγάλη πετρελαϊκή εταιρία να επενδύσει. Υπάρχουν όμως προοπτικές για την Αιτωλοακαρνανία; Ο κ. Ζεληλίδης, δεν τις αποκλείει, μιλά μάλιστα για μια περιοχή που εύκολα μπορεί τουλάχιστον να ερευνηθεί και για την οποία έχει ήδη παρουσιαστεί ενδιαφέρον:

«Για την Αιτωλοακαρνανία υπάρχει ενδιαφέρον. Με προσέγγισαν κάποιες εταιρίες για να δούμε και το θέμα της Αιτωλοακαρνανίας και είμαστε σε κάποιες συζητήσεις. Αλλά για αυτό θα πρέπει να γίνει διαγωνισμός. Είχε βγει διαγωνισμός στη δεκαετία του ‘90 για αυτή την περιοχή και είχαν γίνει γεωτρήσεις το 2000. Αφού είχε παραχωρηθεί στο παρελθόν είναι εύκολο να τεθεί και πάλι προς έρευνα, αρκεί να υπάρξουν επενδυτές, δηλαδή εταιρίες που ενδιαφέρονται. Ήδη υπάρχει μια κινητικότητα, αρκεί να τους πείσουμε με τα γεωλογικά μοντέλα ότι πράγματι έχει ενδιαφέρον και να προσπαθήσει η πολιτεία να το βγάλει σε διαδικασία ανοιχτής επένδυσης».

«Ανάπτυξη και Χρήμα:  Μπορούμε να ελπίζουμε»

Αν όλα τα παραπάνω τελικά ισχύουν και αν οι χειρισμοί από το κράτος, το οποίο μόνο να κερδίσει θα έχει από αυτή την ιστορία, κινηθεί άμεσα, η πολυπόθητη ανάπτυξη για τον τόπο θα μπορούσε, σύμφωνα με τον καθηγητή, να έρθει μέσα από αυτές τις επενδύσεις: «Αν όλα αυτά ισχύουν, σημαίνει για την περιοχή ένα πράγμα: Ανάπτυξη. Και πολύ χρήμα. Πολλές θέσεις εργασίας, δίκτυα. Ανάπτυξη και περιφερειακή. Θα στηθούν επιχειρήσεις… Και η τοπική ακόμη αυτοδιοίκηση με το 5% των εσόδων που θα πάρει, αν επαληθευτεί η πρόβλεψη του Υπουργείου για 200 εκ. βαρέλια στον Πατραϊκό μόνο, θα έχει τεράστια κέρδη. Τα έσοδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας θα είναι περισσότερα από αυτά που παίρνει από το ΕΣΠΑ», δηλώνει ο ίδιος στο «Γεγονός».

Από το να ξεκινήσει μια επένδυση μέχρι να αρχίσει να «τρέχει» το ρευστό θα περάσει βέβαια μια δεκαετία, εξηγεί ο καθηγητής, ενώ σε ερώτηση του «Γ» για το αν τελικά υπάρχει ελπίδα ο ίδιος απαντά, πως ναι. Μπορούμε να ελπίζουμε: «Να ελπίζουμε, αρκεί η πολιτεία να κινηθεί λίγο πιο γρήγορα. Αυτό που συζητάμε τώρα εμείς, το συζητάνε σε δεκάδες άλλες χώρες, ιδιαίτερα στο Βαλκάνια. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι χώρες ελπίζουν ότι αν βρεθούν κοιτάσματα στο σπίτι τους, θα αναπτυχτούν. Είναι τυχαίο ότι οκτώ χώρες των Βαλκανίων ξεκίνησαν σχεδόν μαζί; Πιστεύουν ότι υπάρχει ελπίδα. Αυτό που διαισθάνομαι είναι πως, αν οι μεγάλοι παίκτες ανά τον κόσμο είναι δέκα εταιρίες και βγουν ξαφνικά 100 περιοχές στα Βαλκάνια, δεν μπορούν να πάρουν και τους 100. Θεωρώ ότι θα ξεκινήσουν με αυτούς που θα βγουν πρώτοι στην αγορά. Όποιος τρέξει πιο γρήγορα, ίσως προσελκύσει πιο γρήγορα τους μεγάλους παίκτες…»
Πηγή:http://www.ilialive.gr/

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΩΝ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ" ΑΒΡΑΑΜ ΖΕΛΗΛΙΔΗ!!!
https://www.facebook.com/events/1478728365693338/
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...