loading...

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Δίνουν… μάχη με την τρόικα μόνο για τη χρηματοδότηση των κομμάτων τους…

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαβουλεύσεις κυβέρνησης – τρόικα, σε παρασκηνιακό επίπεδο, για το θέμα της χρηματοδότησης των κομμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ρύθμιση που θα μειώνει τη χρηματοδότησή τους, αλλά θα ανοίξει το δρόμο για έλεγχο στα οικονομικά των κομμάτων και των βουλευτών, θα πρέπει κανονικά να ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, που θα κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη Δευτέρα.
Κυβέρνηση και τρόικα διαφωνούν για το πότε θα πρέπει να ψηφιστεί εν λόγω ρύθμιση, αφού η ελληνική πλευρά θέλει να μεταφέρει τη συζήτηση για το φθινόπωρο και σε Ολομέλεια της Βουλής. Η πλευρά των δανειστών, ζητά τη ρύθμιση ψηφισμένη εδώ και τώρα, αφού διαμηνύει στην κυβέρνηση ότι έπρεπε να είχαν τελειώσει το θέμα εδώ και καιρό. Θα μπορούσε η κυβέρνηση δηλαδή, να έχει περάσει ακόμα και από την Ολομέλεια τη ρύθμιση για τα κόμματα, πριν αποφασίσει να κλείσει τη Βουλή και να φέρει τα θερινά τμήματα.
Το θέμα δεν είναι απλό, αφού με αυτή τη ρύθμιση οι χρηματοδοτήσεις των κομμάτων αλλάζουν, με αποτέλεσμα αν δεν είχαν να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους μια φορά, πλέον δεν θα έχουν τίποτα! Τα κόμματα, κυρίως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, έχουν «πάνω» τους τεράστια δάνεια, τα οποία δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν σε καμία περίπτωση.
Πηγή:http://www.newsbomb.gr/

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...