loading...

Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

«Σωτήρια» παρέμβαση του Ηλία Ψηνάκη

Το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης παραμένει ανοιχτό κι ενισχύεται με ιατρικό προσωπικό

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Μαραθώνα κ. Ηλίας Ψηνάκης, ούτε λίγο ούτε πολύ «έσωσε» το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης (και κατ’ επέκταση πολλές ανθρώπινες ζωές) λίγο πριν αυτό, τεθεί εκτός λειτουργίας!
Το Κέντρο Υγείας υπολειτουργούσε για αρκετά χρόνια, με αποτέλεσμα να στερείται ολοκληρωμένης παροχής υγειονομικών υπηρεσιών τόσο στους 33.000 δημότες του Μαραθώνα όσο και στους ετεροδημότες και τουρίστες που επισκέπτονται τους καλοκαιρινούς μήνες την περιοχή. Οι τρεις εναπομείναντες γιατροί του Κέντρου, κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες -με τα ελάχιστα μέσα που είχαν στη διάθεσή τους- ν’ αντεπεξέλθουν, καθώς ήταν εξαιρετικά δύσκολο ν’ αποσπάσουν παθολόγους από το Σισμανόγλειο νοσοκομείο (σ.σ. ειδικότητα απολύτως αναγκαία λόγω σημαντικής έλλειψης γιατρών).
Οι συμβάσεις των τριών ιατρών -παρά την προσπάθεια να κρατήσουν «ζωντανό» το Κέντρο Υγείας- λήγουν τον Αύγουστο και μαζί με αυτές θα σταματούσε και η λειτουργία του.

Ο Ηλίας Ψηνάκης, θέλοντας να διατηρήσει το Κέντρο Υγείας και ν’ αποκαταστήσει την εύρυθμη και αποτελεσματική του λειτουργία, ήρθε σε τηλεφωνική επαφή με τον Υποδιοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής κ. Σωτήρη Ζώτο και του υπέβαλε το αίτημά του.
Ο κ. Ζώτος επιλήφθηκε του θέματος και τα γραφειοκρατικά προβλήματα -τα οποία έδειχναν αξεπέραστα όλα αυτά τα χρόνια- παρακάμφθηκαν μέσα σε 24 ώρες!
Το Κέντρο Υγείας της Νέας Μάκρης από τον Αύγουστο θα συνεχίσει τη λειτουργία του, με 8 νέους γιατρούς! Που σημαίνει ότι, θα υπάρχουν: παθολόγοι, ορθοπεδικός, καρδιολόγος, παιδίατρος και μικροβιολόγος, οι οποίοι θα συμβάλουν στην αναβάθμιση των πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας που παρείχε μέχρι σήμερα.
«Θέλω να δηλώσω δημόσια την ευγνωμοσύνη μου στον κ. Ζώτο, ο οποίος με την αστραπιαία αντίδρασή του, κανόνισε μέσα σε 24 ώρες, όχι μόνο να μην κλείσει αλλά και την ομαλή λειτουργία του Κέντρου Υγείας, παρακάμπτοντας την γραφειοκρατία που τόσα χρόνια το κρατούσε υποβαθμισμένο. Αυτό είναι ένα παράδειγμα Δημόσιας Διοίκησης, και άρα, οφείλεται στον Σωτήρη Ζώτο, η ασφάλεια των δημοτών και των επισκεπτών του Μαραθώνα» δήλωσε o κ. Ψηνάκης. 

Ηλίας Ψηνάκης: «Το καλύτερο δώρο για τη γιορτή μου!»
Το γύρο του διαδικτύου έκανε την τελευταία εβδομάδα η παραπάνω είδηση ότι, το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, όχι μόνο δεν κλείνει αλλά θα συνεχίσει να λειτουργεί πιο ουσιαστικά και σωστά.
Η υπολειτουργία του Κέντρου, τα τελευταία τρία χρόνια, και ο ορατός κίνδυνος του λουκέτου, είχε κινητοποιήσει φορείς, δημοτικές παρατάξεις και κατοίκους της περιοχής. Συνεχείς, δυναμικές και οργανωμένες οι κινητοποιήσεις αυτές, με αιχμή του δόρατος τη συσταθείσα επί τούτου, διακομματική Επιτροπή για την παραμονή και αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας.
Εν τούτοις, και παρά τις υποσχέσεις κατά καιρούς, αρμόδιων κρατικών λειτουργών οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο χώρο της Υγείας, όλα έδειχναν ότι το Κ.Υ.Ν.Μ. οδηγείτο με μαθηματική ακρίβεια στον τερματισμό της λειτουργίας του. 
Την καλή είδηση αποφυγής του λουκέτου πάντως, επιβεβαιώνει στον «ΔΗΜΟΤΗ» και το μέλος της Επιτροπής για την παραμονή και αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας κα Σούλα Κανελλοπούλου, κάνοντας λόγο για «έναν επίμονο κι επίπονο αγώνα, που -ευτυχώς- φαίνεται να έχει αίσιο τέλος» προσθέτοντας τα εξής: «Να ευχαριστήσουμε τον κ. Ζώτο, αλλά και όλους όσοι συνεισέφεραν στη χρόνια προσπάθεια.
Μεταξύ αυτών, θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά, την ιατρό (πρώην υποψήφια με τον Συνδυασμό «ΠΟΛΙΤΕΣ» του κ. Ψηνάκη) κα Πόπη Παπαδήμα. Αυτό που επίσης, θα ήθελα να τονίσω είναι ότι, το -δίχως άλλο- η συμβολή του νεοεκλεγμένου δημάρχου Μαραθώνα κ. Ηλία Ψηνάκη, υπήρξε καταλυτική».
Ολοκληρώνοντας, να πούμε ότι, η ικανοποίηση του νέου δημάρχου Μαραθώνα από την εξέλιξη της υπόθεσης αποτυπώνεται ανάγλυφα στην παρακάτω χαρακτηριστική δήλωση του Ηλία Ψηνάκη, στον «ΔΗΜΟΤΗ»: «Το γεγονός ότι το Κέντρο Υγείας Μαραθώνα, θα συνεχίσει να λειτουργεί για τους συμπολίτες μας, και τους επισκέπτες της περιοχής, και μάλιστα με περισσότερους γιατρούς, ήταν το καλύτερο δώρο για τη γιορτή μου» (σ.σ. ο Ηλίας Ψηνάκης είχε την ονομαστική του εορτή την Κυριακή 20.7).
Πηγή:http://www.dimotisnews.gr/
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...