loading...

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Ο Πούτιν κάλεσε τον Κοτζιά στη Μόσχα.

Ηχηρό μήνυμα στήριξης στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα αποτελεί η κίνηση του ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, να προσκαλέσει στην Μόσχα τον νέο υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, μέσω του ρώσου ομολόγου του.

Πρόκειται για μια κίνηση ισχυρού συμβολισμού αλλά και ουσίας. Την ώρα που η Ευρώπη προσπαθεί να δείξει τα δόντια της και να «τρομάξει» την νέα ελληνική κυβέρνηση, ο Πούτιν δείχνει στη χώρα μας ότι όχι μόνο την υπολογίζει αλλά τη θέλει στο πλάι του.


Στην καθιερωμένη δεξίωση προς τιμήν των ξένων ανταποκριτών στη Μόσχα, ο ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην ελληνική κυβέρνηση  και ανακοίνωσε ότι έχει προσκαλέσει τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά στη Ρωσία.

«Θυμάμαι τη συνάντησή μου με τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας όταν βρισκόμουν εκεί πριν από ένα χρόνο και ακόμη ήταν στην αντιπολίτευση. Είναι ένας ενεργητικός, νέος πολιτικός. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην ελληνική κυβέρνηση» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Λαβρόφ.

Εξάλλου, η Ρωσική κυβέρνηση τάχθηκε και επίσημα υπέρ των οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων της Ελλάδας, δια στόματος του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλεξάντρ Λουκασέβιτς.

 «Η Ρωσία πάντοτε τασσόταν υπέρ των οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων της Ελλάδας κι έτσι θα συνεχίσει» δήλωσε ο κ. Λουκάσεβιτς εκτιμώντας ότι η χώρα μας δεν θα έχει εύκολες μάχες στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως προς την οικονομική ημερήσια διάταξη.

Πηγή.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...