loading...

Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Από τα Ιεροσόλυμα στην Αχαΐα το Άγιο Φως το βράδυ της Ανάστασης - Στις 21.15' η επίσημη υποδοχή στο Επισκοπείο Πατρών ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ.ΑΓΙΟ ΦΩΣ 2016 - Η στιγμή της Αφής του Αγίου Φωτός.BINTEO.



Πάτρα - Δυτική Ελλάδα..
Με τιμές αρχηγού κράτους θα γίνει το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου στην Ελλάδα και ειδικότερα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, στα Σπάτα Αττικήςη υποδοχή του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο των Ιεροσολύμων.
Στην Αχαία και ειδικότερα στην Πάτρα στις 21.15 το βράδυ έχει προγραμματιστεί να γίνει η Υποδοχή του Αγίου Αναστάσιμου Φωτός στο Επισκοπείο πίσω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα Πατρών.
Θα ακολουθήσει ένας «αγώνας δρόμου», προκειμένου το Άγιο Φως να φτάσει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, ώστε να το πάρουν οι πιστοί κατά την λειτουργία της Ανάστασης το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.
Το Άγιο Φως θα μεταφερθεί αεροπορικώς σε 17 προορισμούς, με αεροσκάφη που θα αναχωρήσουν αμέσως μετά την άφιξη της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα, τα οποία θα κατευθυνθούν σε τρεις διαφορετικούς γεωγραφικούς τομείς, έναν προς Αιγαίο, έναν προς Ιόνιο πέλαγος και έναν προς Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν πτήσεις από την Aegean και την Οlympic Air, αποκλειστικά και μόνο για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός, προς Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Μύκονο, Σάμο, Κω, Χίο, Μυτιλήνη, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη και Λήμνο. Η επιλογή των συγκεκριμένων προορισμών έγινε σύμφωνα με την πληθυσμιακή κάλυψη.
Στην Πάτρα η υποδοχή του Αγίου Ανέσπερου Φωτός είναι προγραμματισμένη για τις 21.15, έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου δίπλα από το Επισκοπείο Πατρών.
Η υποδοχή θα είναι λαμπρή και θα γίνει από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθο και τον Ιερό Κλήρο της περιοχής και πιστούς.
Το Πανάγιο Φως, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα παραλάβει στην Αθήνα, στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», αντιπροσωπεία της Ιεράς Μητροπόλεώς Πατρών με επικεφαλής τον πρωτοπρεσβύτερο και προιστάμενο του ιερού ναού της Αγίας Σοφίας π. Ερμόλαο Μασσαρά, ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια πάντοτε αναλαμβάνει την συγκεκριμένη αποστολή και υπηρεσία της μεταφοράς του Αγίου Φωτός στην Πάτρα.

ΑΓΙΟ ΦΩΣ 2016 - Η στιγμή της Αφής του Αγίου Φωτός.

Πηγή Αχαικής είδησης.

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...