loading...

Κυριακή 3 Απριλίου 2016

ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ KAI OI EKBIAΣΜΟΙ... Τα WikiLeaks αποκαλύπτουν συνομιλία Π.Τόμσεν-Ν.Βελκουλέσκου για την Ελλάδα: «Έπρεπε να τους τσακίσουμε με χειρότερο πρόγραμμα»

Το Wikileaks αποκαλύπτει τον διάλογο των κορυφαίων αξιωματούχων του ΔΝΤ, του Πολ Τόμσεν και της Ντέλια Βελκουλέσκου που διαχειρίζονται το θέμα της Ελλάδας και οι διάλογοι είναι ανατριχιαστικοί και γίνεται ακόμα πιο ανατριχιαστικοί αν σκεφθεί κανείς ότι η συνομιλία υποκλάπηκε μόλις στις 19 Μαρτίου.
Ουσιαστικά εκβιάζουν και συμπεριφέρονται μπερ σαν νταβατζήδες και έμποροι των Εθνών
Οι δύο αξιωματούχοι του ΔΝΤ αναφέρουν ότι πρέπει να απειληθεί η Ελλάδα πάλι με οικονομική καταστροφή, προκειμένου άλλοι «παίκτες» να αναγκαστούν να δεχτούν όσα προτείνει το Ταμείο. Για τη Γερμανία αυτό θα είναι η ελάφρυνση χρέους και για την Ελλάδα τα μέτρα λιτότητας, ανάμεσά τους η αύξηση φόρων και η περικοπές των συντάξεων.
Πρόκειται, σύμφωνα με το WikiLeaks, για τα όσα ειπώθηκαν σε τηλεδιάσκεψη στις 19 Μαρτίου, μεταξύ Βελκουλέσκου και Τόμσεν. 
«Δεν πρόκειται να δεχτώ ένα πακέτο μικρών μέτρων, δεν πρόκειται», λέει ο Τόμσεν στη συζήτηση. «Τι θα χρειαστεί για να φτάσουμε σε σημείο αποφάσεων; Στο παρελθόν, μόνο μία φορά ελήφθησαν αποφάσεις και ήταν όταν οι Ελληνες επρόκειτο να ξεμείνουν σοβαρά από χρήματα και να χρεοκοπήσουν. Πιθανόν αυτό θα συμβεί ξανά. Σε αυτή την περίπτωση, θα τραβήξει έως τον Ιούλιο και είναι ξεκάθαρο ότι οι Ευρωπαίοι δεν πρόκειται να συζητούν για ένα μήνα πριν από το Brexit», προσθέτει.
Σύμφωνα με το WikiLeaks, η Βελκουλέσκου στη συγκεκριμένη συνομιλία λέει «Είναι ενδιαφέρον ότι η Ελλάδα υποχώρησε λίγο τόσο στη φορολογική μεταρρύθμιση τόσο λίγο στην έκπτωση φόρου και στις επικουρικές συντάξεις».  
Η άποψη του Τόμσεν από την άλλη είναι ότι οι Ελληνες «δεν πλησιάζουν καν στο να αποδεχτούν τις απόψεις μας». Η Βελκουλέσκου από την πλευρά της επιχειρηματολογεί ότι «αν η ελληνική κυβέρνηση πιεστεί αρκετά θα το έκανε... Αλλά δεν έχουν κανένα κίνητρο και ξέρουν ότι η Κομισιόν είναι πρόθυμη να συμβιβαστεί, οπότε αυτό είναι το πρόβλημα».
Η Βελκουλέσκου έκανε λόγο και για λάθος στρατηγική από το ΔΝΤ. «Δεν διαπραγματευτήκαμε με την Κομισιόν και μετά να θέσουμε στους Ελληνες κάτι πολύ χειρότερο. Τους βάλαμε το μίνιμουμ που ήμασταν πρόθυμοι να σκεφτούμε και οι Ελληνες λένε ότι δεν διαπραγματευόμαστε», αναφέρει.
Το WikiLeaks αναφέρει ότι στη συζήτηση η Βελκουλέσκου αποκάλυψε ότι το ΔΝΤ εξετάζει το αν θα πρέπει να δημοσιεύσει την επικαιροποιημένη έκθεσή του για την κρίση.
Ομως, φοβούνται ότι το δημοψήφισμα στη Βρετανία στις 23 Ιουνίου θα «παραλύσει» τη λήψη αποφάσεων στην ΕΕ, σε μία κρίσιμη στιγμή. Το δημοψήφισμα, αναφέρουν, θα περιπλέξει τα πράγματα, καθυστερώντας τη «στιγμή της αλήθειας» για μετά από τη διεξαγωγή του. «Αυτό θα είναι καταστροφή», αναφέρει χαρακτηριστικά η Βελκουλέσκου.
Σε κάποιο σημείο η Βελκουλέσκου προτείνει και μία ασυνήθιστη λύση: να διαχωριστεί το πρόβλημα σε δύο προγράμματα, με διαφορετικούς στόχους. «Το ερώτημα είναι αν οι Ευρωπαίοι θα αποδέχονταν τους μεσοπρόθεσμους στόχους της Κομισιόν, για τους σκοπούς του προγράμματος και τους δικούς μας στόχους για τους σκοπούς της ελάφρυνσης χρέους», λέει.
Η συζήτηση, σύμφωνα με τον οργανισμό, δείχνει ότι το ΔΝΤ προγραμματίζει να πει στη Γερμανία ότι θα αποχωρήσει από την Τρόικα, αν το Ταμείο και η Κομισιόν δεν καταφέρουν να συμφωνήσουν στο ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.
 - See more at: http://www.pronews.gr/portal/20160402/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%B1/%CF%84%CE%B1-wikileaks-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%80%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%8C%CE%BC%CF%83%CE%B5%CE%BD-%CE%B2%CE%B5%CE%BB%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AD%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%B8%CE%B1#sthash.ttF6OZuG.dpuf

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...