loading...

Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ Δήμος Πειραιά: Πρόγραμμα «Εστία και Εργασία» για τους αδύναμους οικονομικά δημότες.

Επιδότηση ενοικίου και επισκευή κατοικίας, κάλυψη δαπανών διατροφής και οικοσκευής και εύρεση εργασίας σε αδύναμους οικονομικά δημότες και κατοίκους της πόλης προβλέπει το πρόγραμμα «Εστία και Εργασία» που υλοποιεί ο δήμος Πειραιά.
Το πρόγραμμα στηρίζεται σε δύο βασικούς πυλώνες ενεργειών: σε κείνον της στέγασης και εκείνον της εργασιακής επανένταξης:
Για τον πρώτο πυλώνα, προβλέπεται κάλυψη ενοικίου και αυτόνομη διαμονή σε διαμέρισμα, το οποίο θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του ατόμου ή της οικογένειας αντίστοιχα, ή εναλλακτικά κάλυψη εξόδων επισκευής υφιστάμενης κατοικίας. Επίσης, προβλέπεται κατά περίπτωση η κάλυψη δαπανών οικοσκευής και λογαριασμών ΔΕΚΟ, καθώς και η κάλυψη καθημερινών αναγκών, όπως διατροφής και μετακίνησης.
Για τον δεύτερο πυλώνα προβλέπεται η πληρωμή νομίμων τακτικών μηνιαίων αποδοχών, συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών ωφελούμενων του έργου για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.
Πιο συγκεκριμένα, 61 Πειραιώτες που έχουν ανάγκη επωφελήθηκαν από το πρόγραμμα: Έγιναν 31 μισθωτήρια κατοικίας και 2 συμβάσεις για την κάλυψη των εξόδων επισκευής υφιστάμενης κατοικίας για 61 συνολικά άτομα. Επίσης, αγοράστηκαν οικοσκευές για 24 νοικοκυριά που αποτελούνται συνολικά από 43 άτομα. Επιπλέον, καλύπτονται οι μηνιαίες δαπάνες σίτισης για 20 νοικοκυριά που αποτελούνται από 40 άτομα. Τέλος, 16 ωφελούμενοι βρήκαν εργασία μέσω του προγράμματος.
Το Έργο «Εστία και Εργασία» υλοποιείται με τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος «ΣΤΕΓΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ», βάσει της με Αρ. Πρωτ.: Δ28/οικ. 31354/2352, από 15/09/2014 Πρόσκλησης Δικαιούχων στο πλαίσιο των Δράσεων Στέγασης, Σίτισης και Κοινωνικής Φροντίδας για τους Αστέγους, του άρθρου 29 του ν. 4052/12, όπως ισχύει, με ΑΔΑ: 6ΒΝΛΛ-ΣΨΚ. Χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους του υπουργείου Εργασίας με ενδιάμεσο φορέα υλοποίησης το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρωπίνου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ). Το έργο ξεκίνησε στις 15-9-2015 και θα ολοκληρωθεί στις 31-12-2016.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...