loading...

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Αποθέωση της Ελλάδας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο με δυο χρυσά μετάλλια σε μια ημέρα [βίντεο]

Τα 11 μετάλλια έχουν φτάσει μέχρι στιγμής οι Έλληνες αθλητές στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο αποτελώντας μια «ασταμάτητη» δύναμη θέλησης και αδιάκοπης προσπάθειας.
Η σημερινή μέρα ήταν θριαμβευτική για τα ελληνικά χρώματα, καθώς ο Σε Τζον Φερνάντες κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην σφαιροβολία (κατ. F53 - κάκωση νωτιαίου μυαλού), πετυχαίνοντας ταυτόχρονα και νέο ευρωπαϊκό ρεκόρ.
Ο 45χρονος Έλληνας πρωταθλητής έβαλε δύσκολα στους συναθλητές του από την πρώτη κιόλας βολή στα 8.44 (καταρρίπτοντας και το δικό του ευρωπαϊκό ρεκόρ με 8.35). Ολοκλήρωσε το πρώτο σετ βολών (3) με 8.39 και 8.22. Στη μάχη του χρυσού τον... καταδίωξε ο Αμερικανός Σκοτ Σεβέρν, που είχε καλύτερη την 2η βολή του στα 8.37.
Στο δεύτερο σετ βολών ο Φερνάντες είχε 6.59, 8.22 και 8.13 και απλά ανέμενε τον Αμερικανό πρωταθλητή ή κάποιον από τους υπόλοιπους, ώστε να δει αν θα ανέβει στο βάθρο. Ο Σεβέρν άγγιξε την ανατροπή με βολή στα 8.41 στην τελευταία του προσπάθεια, ενώ ουδείς άλλος πλησίασε τους δύο πρώτους.
Ο Φερνάντες (γεννημένος στην Χαράρε της Ζιμπάμπουε) ήταν χάλκινος Παραολυμπιονίκης στο Πεκίνο το 2008, ενώ ήρθε στο Ρίο ως το φαβορί, έχοντας κερδίσει τον Αμερικανό και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα.
Αυτό ήταν το τρίτο ελληνικό χρυσό στις ρίψεις, μετά τον Κωνσταντινίδη -επίσης στην σφαίρα (κατ. F 32)- και τον Στεφανουδάκη στο ακόντιο (κατ. F 53/54) και συνολικά το έβδομο στον στίβο και 11ο για την Ελλάδα!
Νωρίτερα, ο αρσιβαρίστας Παύλος Μάμαλος έκανε νέο Παραολυμπιακό ρεκόρ με 238 κιλά και κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία των -107 κιλών!
Ο Μάμαλος είχε τρεις έγκυρες προσπάθειες στα 233, 234 και 238 κιλά, ενώ προσπάθησε για το παγκόσμιο ρεκόρ στα 243.5 κιλά, χωρίς επιτυχία -κάτι που ουδόλως του στέρησε τη χαρά της κατάκτησης της πρωτιάς...


loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...