loading...

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

ΕΟΠΥΥ: Οι νέες εξετάσεις που δεν θα πληρώνουν οι ασφαλισμένοι από 31 Οκτωβρίου!!!

Το Υπουργείο Υγείας προχώρησε στην κοστολόγηση και την ανακοστολόγηση ιατρικών πράξεων, οι οποίες θα ισχύουν από την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου.
Αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ θα λαβάνουν από εδώ και στο εξής οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού για 86 εξετάσεις τις οποίες μέχρι σήμερα πλήρωναν.
Η δυνατότητα αυτή παρέχεται μετά την κοστολόγηση των εν λόγω πράξεων και την έγκρισή τους από τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη.Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και η ανακοστολόγηση της «Διαγνωστικής Αρθροσκόπησης», η οποία είχε κοστολογηθεί αρχικά από το ΚΕΣΥ, το 2014, ως Κλειστό Ενοποιημένο Νοσήλειο (ΚΕΝ), στα 1.500 €. Με την ανακοστολόγηση η αποζημίωση που καλείται να καταβάλλει ο ΕΟΠΥΥ ανέρχεται στα 150 € για την ιατρική αμοιβή και 150 € για τα αναλώσιμα.
Μια άλλη υπερκοστολογημένη ιατρική πράξη, η οποία ανακοστολογήθηκε από τα 800 € στα 400 € είναι η τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων με ταυτόχρονη υπολογιστική τομογραφία (PET-CT).
Επίσης , αποφασίστηκε η κοστολόγηση της Δυναμικής Ηχοκαρδιογραφίας (stress echocardiography), ως ακολούθως:
α) Δυναμική Υπερηχοκαρδιογραφία (stress echocardiography), εκατόν πενήντα (150) ευρώ .
β) Υπερηχοκαρδιογραφία Αντίθεσης (contrast echocardiography) εκατό (100) ευρώ (η τιμή αφορά το σύνολο
της εξέτασης δηλ. Triplex καρδιάς και Υπερηχοκαρδιογραφία Αντίθεσης) .
Όσο αφορά στην κοστολόγηση, είναι η πρώτη φορά που κοστολογούνται 86 ιατρικές πράξεις, η δαπάνη των οποίων έως τώρα επιβάρυνε τους ασθενείς, ενώ στο εξής θα αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ.
Μεταξύ αυτών οι σημαντικότερες είναι οι:
-Ψηφιακή Μαστογραφία
-Υπερηχογράφημα Αυχενικής Διαφάνειας και Β’ Επιπέδου
-Προγεννητικός Γονιδιακός Έλεγχος για Κυστική Ίνωση
-HPV
-Αξονική Στεφανιογραφία
-Κολπικό Υπερηχογράφημα
-PCR για Γρίπη Α/Η1Ν1
«Παρά τους δημοσιονομικούς περιορισμούς, η κυβέρνηση με γνώμονα την προστασία του κοινωνικού συνόλου και ιδιαίτερα των οικονομικά αδύναμων στρωμάτων, προχωρά στη θεσμοθέτηση συγκεκριμένων μέτρων, τα οποία διασφαλίζουν την ισότιμη και καθολική πρόσβαση όλων των πολιτών στις υπηρεσίες Υγείας αλλά και την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος.» , αναφέρει σχετικά το Υπουργείο Υγείας.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...