loading...

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΔΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ: «ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΘΗΡΙΩΔΙΕΣ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ»! Εσπευσμένα δύο κορβέτες στέλνει το ρωσικό Ναυτικό από τη Μεσόγειο στον Ατλαντικό για να συνοδεύσουν το «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ»!

του Πάνου Σπαγόπουλου
Μια ακόμη φρεγάτα στέλνει η Βρετανία προς στην κατεύθυνση της ρωσικής αρμάδας η οποία βρίσκεται λίγα μίλια πριν να εισέλθει στο στενό της Μάγχης προκειμένου να «συνοδεύσει» τα ρωσικά πλοία.
Η φρεγάτα HMS Duncan (D37) Type 45 (το πιο σύγχρονο πλοίο του βρετανικού Ναυτικού) απέπλευσε εχθές το βράδυ από το Πόρτσμουθ και αναμένεται να συναντηθεί με το άλλο βρετανικό σκάφος που πλέει στην περιοχή το HMS Dragon (επίσης της ίδιας κλάσης Type 45) σε μια συγκέντρωση πλοίων που η Μόσχα έχει χαρακτηρίσει ως υπερβολή.
Όπως αναφέρει ο βρετανικός Τύπος το ρωσικό Ναυτικό και προκειμένου να διασπάσει τον βρετανικό κλοιό σ΄τλενει επειγόντως δύο κορβέτες κλάσης Bayan M από τη Μεσόγειο στον Ατλαντικό για να ενισχύσουν την ρωσική αρμάδα, αναγκάζοντας όπως λένε το HMS Dragon να κατευθυνθεί νότια για να τα συναντήσει.
Τα σκάφη βρίσκονται ήδη ανοικτά των πορτογαλλικών ακτών με πορεία βόρεια.
Τα τρία βρετανικά σκάφη συν ακόμη δύο που είναι έτοιμα να αποπλεύσουν αναφέρεται ότι θα γίνουν η «σκιά» του ρωσικού Στόλου μέχρι αυτός να αποχωρήσει από την «περιοχή εθνικού ενδιαφέροντος της Βρετανίας», με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει και ποια ακριβώς περιοχή θεωρούν ως τέτοια οι Βρετανοί.
Στο μεταξύ η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι για ακόμη μια φορά δεν εφείσθη από αντιρωσικές δηλώσεις από τις Βρυξέλες όπου βρίσκεται για τη συνοδό κορυφής της ΕΕ:
«Πρέπει να δείξουμε την συμπαγή και ενωμένη ευρωπαϊκή στάση μπροστά  στην ρωσική επιθετικότητα. Η Βρετανία έχει θέσει υπο συζήτηση τις ρωσικές ενέργειες στην Συρία. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί και είναι σημαντικό να ασκήσουμε πίεση στη Ρωσία να σταματήσει τις αποκρουστικές, τις αρρωστημένες θηριωδίες της στη Συρία»(!)
Η ρωσική αρμάδα και τα βρετανικά σκάφη που την παρακολουθούν με σκίτσο απο την Daily Mail

Η HMS Dragon παρακολουθεί τον ρωσικό Στόλο.
Συνεχείς είναι οι πτήσεις των ρωσικών Su-33 πάνω απο τα βρετανικά σκάφη.
Ka-27 ενώ πετά κοντά σε βρετανικό σκάφος.
Ρωσικό ελικότερο Ks-27 απο το Κουζνέτσοφ.
Το πυρηνοκίνητο καταδρομικό "Μέγας Πέτρος" όπως φωτογραφήθηκε τη Δευτέρα απο αεροσκάφος Ρ-3 Orion ανοικτά των νορβγηκών ακτών.
Υποβρύχιο πιθανότατα κλάσης Kilo του βόρειου Στόλου προστατεύει την ρωσική αρμάδα.
Βρετανός ναυτικός από το HMS Richmond παρακολουθεί το «Κουζνέτσοφ» και τα πλοία συνοδείας που.
Ιδιαίτερα προκλητικοί οι Βρετανοί πλέουν σε απόσταση μερικών εκατοντάδων γιαρδών από το ρωσικό Στόλο σε διεθνή ύδατα.
Και σαν να μην έφταναν τα βρετανικά σκάφη στην περιοχή πλέει και η σταθερή ΝΑΤΟϊκή ναυτική δύναμη η NMG 1 (NATO Maritime Group One)
Οι πτήσεις απο το "Ναύαρχος Κουζνέτσοφ" των Su-33 και MiG-29 είναι συνεχείς έστω και σε λίγες εκατοντάδες γιάρδες αποσταση απο τα σκάφη του ΝΑΤΟ.
Οι πτήσεις απο το "Ναύαρχος Κουζνέτσοφ" των Su-33 και MiG-29 είναι συνεχείς έστω και σε λίγες εκατοντάδες γιάρδες αποσταση απο τα σκάφη του ΝΑΤΟ.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...