loading...

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Κρήτη: Δέκα απόπειρες αυτοκτονίας, αιτία η ανεργία.

Με το πιστόλι στον κρόταφο δέκα επαγγελματίες στο νησί μας επιχείρησαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους για λόγους άνισης μάχης με την επιβίωση, καθώς δεν μπορούσαν να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητό για την οικογένειά τους.
Κινήσεις απόγνωσης που αποτράπηκαν τη τελευταία στιγμή από ειδικούς που απαντάνε στη γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης της ΟΕΒΕΝΗ, η οποία την ίδια ώρα συγκεντρώνει τρόφιμα για 1.000 απελπισμένες οικογένειες στη Κρήτη.
Άλλοι επαγγελματίες που επίσης βρίσκονται σε απόγνωση φεύγουν για το εξωτερικό, λόγω ανεργίας…
Την ώρα που εξαπλώνεται η φτωχοποίηση στην Κρήτη, συνεχίζεται ο εμπαιγμός χιλιάδων απόρων στο νησί, οι οποίοι δεν έχουν λάβει εδώ και αρκετούς μήνες ποσότητες κρέατος, όπως κοτόπουλο, μοσχάρι και χοιρινό στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος ΤΕΒΑ.
Σε αντίθεση με 4 περιοχές της υπόλοιπης χώρας, η διανομή κρέατος είναι στον αέρα στο νησί μας και αυτό γιατί δύο διαγωνισμοί κηρύχθηκαν άγονοι από τον περασμένο Απρίλιο, όπως αποκαλύπτει το neakriti.gr, ενώ κανείς αρμόδιος δε γνωρίζει αν θα επαναπροκηρυχθεί ή όχι ο σχετικός διαγωνισμός από το αρμόδιο υπουργείο.
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά χιλιάδες δικαιούχοι του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΤΕΒΑ καλούνται σε μια ακόμη, φτωχή διανομή προϊόντων, με αρκετές οικογένειες να γυρίζουν την πλάτη διότι πολύ απλά το κόστος της μετακίνησης κοστίζει περισσότερο από μια τσάντα με τρόφιμα.
Από το νέος έτος, η Περιφέρεια Κρήτης αναλαμβάνει τη διαχείριση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος, με τον Σπύρο Επιτροπάκη να δηλώνει ότι θα διανέμονται μεγαλύτερες ποσότητες προϊόντων σε περισσότερους δικαιούχους, οι οποίοι σήμερα ανέρχονται σε 17.124 σε επίπεδο Κρήτης.
Ήδη, η Περιφέρεια Κρήτης έχει προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για το 2017 ενώ σε ότι αφορά στη διάθεση κρέατος, η διανομή θα περιλαμβάνει κατσίκι και αρνί, από το νέο έτος!
ΡεπορτάζΓεωργία Μακάκη
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...