loading...

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Ιερώνυμος: Προβληματικός ο Φίλης-Δεν κάνει λάθος ο Αμβρόσιος-Να αναβληθεί το τζαμί.

«Προβληματικό άνθρωπο» χαρακτήρισε τον υπουργό Παιδείας Νίκο  ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, καταλογίζοντάς του ότι «άλλα λέει το πρωί, άλλα το βράδυ».
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο αρχιεπίσκοπος είπε ότι ο κ. Φίλης είναι «ασυνεπής στις σχέσεις του και στα λόγια του», ενώ αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του υπουργού Παιδείας, τόνισε ότι «δεν προλάβαμε να φύγουμε και ο κ. Φίλης τα άλλαξε όλα».
«Ο κ. Φίλης θέλει να ορίσει τι θα διδάσκονται τα παιδιά στα σχολεία. Έχει το δικαίωμα, είναι υπουργός Παιδείας. Η Εκκλησία όμως δεν πρέπει να έχει λόγο για τα Θρησκευτικά;», διερωτήθηκε ο αρχιεπίσκοπος και συνέχισε: «Έχετε αυτές τις απόψεις, τις σεβόμαστε. Ακούστε και τις απόψεις της Εκκλησίας, να κάνουμε επιτροπές, να υπάρξει συμφωνία να δημιουργηθεί ένα νέο βιβλίο. Η άποψή μου είναι να γίνει μία επιτροπή της Εκκλησίας και μία επιτροπή του Πρωθυπουργού, που θα συνεργαστούν. Συμφωνήσαμε σε αυτό».
Σημείωσε επίσης ότι ρώτησε τον κ. Φίλη μπροστά στον Πρωθυπουργό «αν έχει να μας πει κάτι δικό του» και απάντησε «έχουμε μπροστά μας τον Πρωθυπουργό, ό,τι πει ο Πρωθυπουργός».
Ο Αρχιεπίσκοπος συνέχισε λέγοντας ότι η Εκκλησία διαμαρτυρήθηκε στον πρωθυπουργό για τη στάση του υπουργού Παιδείας, με το Γραφείο του Πρωθυπουργού να απαντά ότι «οι απόψεις του κ. Φίλη είναι προσωπικές».
«Ο Π. Καμμένος μου είπε «αν δεν συμφωνείτε Μακαριότατε, ρίχνω την κυβέρνηση αύριο το πρωί»»
Παράλληλα, αποκάλυψε ότι ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος του είπε πως «αν δεν συμφωνείτε Μακαριότατε, ρίχνω την κυβέρνηση αύριο το πρωί». Πάντως, χαρακτήρισε δημιουργικές τις συζητήσεις του με τον Πρωθυπουργό, ενώ καταλόγισε στα κόμματα ότι «δεν μπόρεσαν να κάνουν μαζί ένα τείχος», για να έχουν πιο ισχυρή φωνή στις Βρυξέλλες.
Ο Αρχιεπίσκοπος παραδέχθηκε ότι δεν έχει αρμοδιότητα για να αλλάξει ο κ. Φίλης και έδειξε θετικός στο να εμπλουτιστεί η διδασκαλία για άλλες θρησκείες, «όχι όμως να αλλοιώσουμε τη δική μας» όπως είπε. Προειδοποίησε επίσης ότι η Εκκλησία «δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια».
«Δεν έχουμε ούτε ακραίους, ούτε Ταλιμπάν»
Ερωτηθείς αν υπάρχουν ακραίες φωνές στην Εκκλησία, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είπε ότι «δεν έχουμε ούτε ακραίους, ούτε Ταλιμπάν», ενώ ανέφερε ότι «δεν κάνει λάθος ο Αμβρόσιος, είναι λάθος ο τρόπος που τα λέει».
«Όλες οι προτάσεις για την εκκλησιαστική περιουσία πάσχουν»
Μιλώντας για τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας, ο αρχιεπίσκοπος είπε ότι «για εμάς δεν υπάρχει η λέξη χωρισμός» και υπογράμμισε ότι μέχρι στιγμής «όλες οι προτάσεις για την εκκλησιαστική περιουσία πάσχουν».
«Έχουμε 10.000 οικογένειες ιερέων. Θα τους αφήσουμε χωρίς μισθό;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε: «Ας μας δώσει το κράτος όλη την περιουσία που μας έχει πάρει αντί να μας δίνει το μισθό».
«Μητρική σχέση μεταξύ Εκκλησίας και λαού, ποιος θα μας χωρίσει;»
Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος έκανε ακόμη λόγο για μητρική σχέση που υπάρχει μεταξύ της Εκκλησίας και του λαού και διερωτήθηκε «ποιος θα μας χωρίσει;».
Επιπλέον, εξέφρασε την εκτίμησε ότι ο τόπος «προχωράει από στιγμή σε στιγμή στον αφελληνισμό και στον αποχριστιανισμό» και έκανε λόγο για «κίνδυνο ισλαμοποίησης»,χαρακτηρίζοντας «βαθιά νυχτωμένους» εκείνους που δεν το βλέπουν.
Καταλήγοντας, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ανέγερσης τζαμιού στην Αθήνα, ο αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι «θα μπορούσε να αναβληθεί».vimaorthodoxias.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...