loading...

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Αλληλεγγύη μεταξύ μνημονιακών: Τον Βενιζέλο σκέφτεται να προτείνει για επόμενο δήμαρχο της Θεσσαλονίκης η ΝΔ!

Τον κυβερνητικό εταίρο επί κυβερνήσεως Αντώνη Σαμαρά και πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο επαναφέρει στο πολιτικό προσκήνιο η ΝΔ, με φόντο τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και συγκεκριμένα τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου και κατόπιν διεργασιών που έγιναν ως προς την προετοιμασία του εδάφους για μια μελλοντική συνεργασία ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, το υπό διωγμόν από τους συνεργάτες του «πράσινο» στέλεχος αναζητά πολιτική στέγη, την οποία φαίνεται να του την προσφέρει απλόχερα η νεοφιλελεύθερη «γαλάζια» παράταξη, διαγράφοντας με αυτόν τον τρόπο και σε επίπεδο αυτοδιοίκησης, μετά την συγκυβέρνηση σε κεντρικό επίπεδο, τις οποιεσδήποτε δήθεν διαφορές ανάμεσα στα δύο κόμματα.
Ο παράλογος εκ πρώτης όψεως σχεδιασμός της ΝΔ έχει, ωστόσο, μια κάποια βάση και αφορά κυρίως στην συσσώρευση όλων ψήφων που προέρχονται από διαφορετικές κατηγορίες ψηφοφόρων σε μία παράταξη, δεδομένου του ότι ο επίσημος υποψήφιος είτε θα έχει ενσωματωθεί πλήρως στο νέο, φιλόξενο κόμμα είτε δε θα εκπροσωπεί άλλο το παλιό στο οποίο ανήκει μέχρι σήμερα.
Κι επειδή ο Βενιζέλος σκέφτεται μόνο την επιβίωση του κι επειδή παράλληλα γνωρίζει πως το μέλλον του στο ΠΑΣΟΚ είναι αμφισβητούμενο, ποντάρει σε ένα «καπέλωμα» της ΝΔ, η οποία όχι μόνο το ανέχεται αλλά το έχει και ανάγκη, εξαιτίας της απήχησης της σε μία πόλη που ήταν ανέκαθεν ένα από τα παραδοσιακά της «κάστρα».
Οι πολιτικές που ακολούθησε την έχουν οδηγήσει σε συρρίκνωση κι ως εκ τούτου αναζητά το άτομο εκείνο που θα τυγχάνει κοινής αποδοχής, άτομο που θα ξεπερνά σε ικανότητες τα στελέχη της που σε τοπικό επίπεδο, μιας κι αυτό είναι που μας αφορά στο εν λόγω κείμενο, κρίνονται από ανεπαρκή έως ανύπαρκτα.
Επιπλέον η αντιπολίτευση της ΝΔ απέναντι στον Μπουτάρη είναι αν όχι συναινετική, τουλάχιστον ακίνδυνη σε ότι αφορά όλα τα μείζονα θέματα της πόλης, με φωτεινές εξαιρέσεις τους πολύωρους καβγάδες για τις πεζοδρομήσεις οδών και την επιλογή χώρου για την τοποθέτηση χριστουγεννιάτικου δέντρου. Επομένως μία θεσμική ανανέωση σε τοπικό επίπεδο είναι αναγκαία, εφόσον δεν ακολουθείται η οδός της σύγκρουσης με τα συμφέροντα που εκπροσωπεί και προστατεύει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Ωστόσο, το κατά πόσο ο Βενιζέλος αποτελεί ένα άτομο με ιδιαίτερο πολιτικό βάρος και μάλιστα σε μία πόλη που πλήρωσε μεγάλο τίμημα για τις επιλογές του, όταν ο ίδιος συγκυβερνούσε με τη ΝΔ και συνυπέγραφε τα μνημόνια είναι κάτι που θα κριθεί στο μέλλον, αν κι εφόσον επισημοποιηθεί η συνεργασία ανάμεσα σε αυτόν και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Το βέβαιο είναι ότι με φθαρμένα υλικά και με αναπαραγωγή των ίδιων καταδικασμένων σε αποτυχία πολιτικών επιλογών από άτομα που βολεύονται σε οποιαδήποτε θέση, με οποιοδήποτε κόμμα και κάτω από οποιαδήποτε σημαία, δηλαδή η πρόταση ανάληψης μιας θέσης τέτοιας ευθύνης για τον δεύτερο μεγαλύτερο Δήμο της χώρας σε έναν καιροσκόπο, αποτελεί απόδειξη της ανωριμότητας, της προχειρότητας και της απόγνωσης στην οποία έχει περιπέσει η ΝΔ.
Όταν το κόμμα που ετοιμάζεται να αναλάβει την εξουσία αναζητεί τόσο γελοίους τρόπους για να απεγκλωβιστεί από το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιπέσει, τότε επιβεβαιώνεται η κοινά αποδεκτή θέση ότι ο παράγοντας που την ωθεί σε τέτοια εσωστρέφεια είναι η μοναδική αντιμνημονιακή δύναμη της χώρας, η Χρυσή Αυγή.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/allhlegguh-metaju-mnhmoniakwn-ton-benizelo-skeftetai-na-proteinei-gia-epome#ixzz4THZqwzHT
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...