loading...

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Πολάκης: «Ο Λαός Όσο Και Αν Είναι Πικραμένος, Σε Μας Ακουμπά Την Ελπίδα Του»

«Ο λαός όσο και αν είναι πικραμένος, σε μας ακουμπά την ελπίδα του» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, σε ομιλία του σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ,στο Αιγάλεω, στο πλαίσιο εκδηλώσεων με τη συμπλήρωση διετούς διακυβέρνησης της χώρας από την παρούσα κυβέρνηση.Ο κ Πολάκης με αυτόν τον τρόπο σχολίασε το σημερινό πολιτικό κλίμα και τις δημοσκοπήσεις και έκανε αναφορά για «ψεύτικες δημοσκοπήσεις». Κατά την άποψη του αν. υπουργού Υγείας, «ο κόσμος είναι σε στάση αναμονής και στο χέρι μας είναι να αποδείξουμε ότι μπορούμε». Εξαπέλυσε, συγχρόνως, επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι θα υπογράψει όλα όσα του ζητήσουν οι εταίροι και θα ολοκληρώσει την καταστροφή, που δεν ολοκληρώθηκε το 2014.
Κάνοντας τον κυβερνητικό απολογισμό της διετίας, ο ομιλητής είπε πως έγιναν μετρήσιμα πράγματα που στήριξαν τους πολίτες, φέρνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα: ενδεικτικώς τη μείωση, κατά 4%, της ανεργίας, το πρόσφατο επίδομα προς 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχους, η σαφής βελτίωση της κατάστασης στη δημόσια Παιδεία, τα σχολικά γεύματα, οι παραπάνω 13.000 θέσεις στους παιδικούς σταθμούς.
Για την  αξιολόγηση είπε: «θα κλείσει και θα είναι ντάλα μεσημέρι. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να μην κλείσει η αξιολόγηση… Δεν πρόκειται να δεχθούμε προληπτική νομοθέτηση. Η επιμονή στην προληπτική νομοθέτηση στοχεύει στην πολιτική ταπείνωση της κυβέρνησης, για να καταφέρουν να μας ρίξουν. Και θέλουν να μας ρίξουν γιατί το «μαχαίρι» μπαίνει πολύ βαθιά στα θέμα διαφθοράς»Για τον τομέα της Υγείας, ο Π. Πολάκης αναφέρθηκε στην αύξηση της χρηματοδότησης για τα νοσοκομεία και τον ΕΟΠΥΥ, την πρόσληψη μόνιμου και μη μόνιμου προσωπικού, ενώ η μεγαλύτερη, με ταξική χροιά, παρέμβαση -όπως είπε- ήταν αυτή της κάλυψης των ανασφάλιστων πολιτών. Στο σημείο αυτό, αναρωτήθηκε μάλιστα ποια ήταν η αντίδραση μέσων ενημέρωσης και συνδικαλιστικών φορέων την εποχή της μαζικής αποχώρησης στελεχών από τις δομές υγείας. Όπως και κατήγγειλε ότι δημιουργούνται θέματα προς εντυπωσιασμό, ακόμη και με φωτομοντάζ! Τέλος, αναφέρθηκε και στη συμφωνία του καλοκαιρού του 2015: «Δεν ήταν αυτό που θέλαμε, αλλά ήταν ένας συμβιβασμός που μας επέτρεψε να μείνουμε όρθιοι».
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...