loading...

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Αυξημένη κινητικότητα στο Παρίσι μετά τη νέα επίθεση εξτρεμιστή μουσουλμάνου-ΒΙΝΤΕΟ.

    

   








     Συγκλονιστική μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα.

Νωρίτερα το πρωί του Σαββάτου επικράτησε πανικός στο γαλλικό αεροδρόμιο του Ορλί στο Παρίσι, όταν ένας μουσουλμάνος προσπάθησε να αφοπλίσει στρατιώτη, σκοτώθηκε όμως από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας.
Ένας  εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «Ένας άντρας υφάρπαξε ένα όπλο από έναν στρατιωτικό και στη συνέχεια κατέφυγε μέσα σε ένα κατάστημα του αεροδρομίου, πριν σκοτωθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας», ενώ επιβεβαίωσε πως δεν υπήρξαν τραυματίες.
Μάλιστα η γαλλική αστυνομία ανέφερε με ανάρτηση στο  Twitter ότι εκτυλίσσεται επιχείρηση στο χώρο και καλεί τους πολίτες να αποφύγουν το αεροδρόμιο, ενώ ο χώρος του αεροδρομίου ερευνάται από πυροτεχνουργούς για τυχόν ύπαρξη εκρηκτικών.
Νωρίτερα ο δράστης, για τον οποίο μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες, μόνο ότι ήταν ριζοσπαστικοποιημένος μουσουλμάνος, είχε πυροβολήσει και τραυματίσει αστυνομικό στο βόρειο Παρίσι.Ο δράστης σύμφωνα με αστυνομικές πηγές τις οποίες επικαλείται το Reuters ήταν γνωστός στις αστυνομικές αρχές και βρισκόταν στις λίστες παρακολούθησης των αρχών ασφαλείας.
Στο μεταξύ αυτόπτης μάρτυρας που βρέθηκε στο σημείο, περιγράφει τα όσα είδε και έζησε μέσα στο  αεροδρόμιο Ορλί.
Ο μάρτυρας μίλησε στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro: «Ο δράστης κρατούσε μια στρατιωτικό όμηρο, την κρατούσε από το λαιμό, ενώ με το όπλο της απειλούσε άλλους δύο στρατιωτικούς.
Άκουσα φωνές και είδα στρατιωτικούς να κινούνται. Ένας άντρας κρατούσε μια γυναίκα στρατιωτικό όμηρο, την κρατούσε από το λαιμό και απειλούσε άλλους δύο στρατιωτικούς με το όπλο της. Ήταν σοβαρό. Αμέσως μετά εμείς απομακρυνθήκαμε, κατεβήκαμε τις σκάλες και άκουσα πυροβολισμούς», λέει ο άντρας. Μάλιστα προσθέτει πως πριν φύγουν, πρόσεξε μια τσάντα στην μέση της αίθουσας:
«Δεν ξέραμε τι είχε μέσα», αναφέρει ο  ο 58χρονος Ντομινίκ, που ήταν έτοιμος να ταξιδέψει με την γυναίκα του στον Άγιο Δομίνικο.
Ο  Γάλλος υπουργός Εσωτερικών  Μπρινό Λε Ρου δήλωσε ότι ο ίδιος δράστης εμπλέκεται και στα δύο επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα στο Παρίσι και ανέφερε: «Ο άνδρας που σκοτώθηκε στο αεροδρόμιο του Ορλί ήταν γνωστός στην αστυνομία και στις υπηρεσίες πληροφοριών».
Στο μεταξύ πατέρας και αδερφός του νεκρού δράστη κρατούνται από την αστυνομία για έρευνα.
Η Γαλλία βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό και οι Αρχές ενεργούν με αυξημένη κινητικότητα μετά τα νέα κρούσματα τρομοκρατίας στη χώρα.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...