loading...

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Νέες εικόνες απο ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ...!!! Στάχτη εχει γίνει το τζαμί - ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΚΑΤΑΛΟΙΠΟ ΚΑΙ ΜΕΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΜΙΝΑΡΕΣ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ...!! ΒΙΝΤΕΟ

Στο σημείο επιχειησαν 19 υδροφόρες, 54 πυροσβέστες αλλά και βοηθητικά οχήματα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πυρκαγιά φαίνεται να προκλήθηκε από σπίθα οξυγονοκόλλησης κατά τη διάρκεια των εργασιών αναστήλωσης του τεμένους που πραγματοποιούνται με χρηματοδότηση του υπουργείου Πολιτισμού και επρόκειτο να ολοκληρωθούν εντός του έτους.



Οι ζημίες μέχρι στιγμής δείχνουν να είναι εκτεταμένες καθώς η έντονη παρουσία ξύλου στο εσωτερικό του Τεμένους τροφοδότησε τη φωτιά.

Ολοκληρώθηκε με εντολή του σουλτάνου Μωάμεθ Α' (1420-1421) από τον αρχιτέκτονα Ιβάζ πασά, από τους πιο φημισμένους αρχιτέκτονες της εποχής του.

Είναι το μεγαλύτερο τέμενος των Βαλκανίων και το πρώτο που κατασκευάστηκε από τους Οθωμανούς σε Ευρωπαϊκό έδαφος και θεωρείται το σημαντικότερο οθωμανικό μνημείο της περιοχής και ένα από τα αρχαιότερα, μεγαλύτερα και πλέον αξιόλογα μωαμεθανικά κτίσματα στην Ευρώπη.

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...