loading...

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

ΜΕ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΒΓΗΚΕ Η 1Η ΜΑΛ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ! ΕΞΟΠΛΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΚ-47 OI ΜΟΙΡΕΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ...

Η φωτογραφία με τους καταδρομείς της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών οι οποίοι φέρουν τυφέκια ΑΚ-47 αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση που επιβεβαιώνει την πρόσφατη πληροφορία όπου οι μονάδες της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών Αλεξιπτωτιστών έχουν παραλάβει ποσότητες κατασχεμένων όπλων από την ΕΛ.ΑΣ. Συγκεκριμένα, τόσο οι δύο Μοίρες Αλεξιπτωτιστών (σε Ασπρόπυργο και Μάλεμε) όσο και οι τρεις Μοίρες Καταδρομών σε Ρεντίνα, Νάουσα και Δράμα έχουν εφοδιαστεί με αρκετές δεκάδες κατασχεμένα ΑΚ-47 άλλα Κινέζικης και άλλη Ρωσικής προέλευσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες το προηγούμενο χρονικό διάστημα υπήρξε στενή συνεργασία μεταξύ ΓΕΣ και ειδικότερα Διεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων με Λιμενικό Σώμα, ΕΛ.ΑΣ και Υπηρεσία Τελωνείων για την αξιοποίηση του οπλισμού που έχει κατασχεθεί τα τελευταία χρόνια. Όπως τονίζουν πηγές από το Αρχηγείου Λ.Σ τον Νοέμβριο του 2013 είχε εντοπίσει το φορτηγό πλοίο Noor M στο οποίο υπήρχαν 56 εμπορευματοκιβώτια με χιλιάδες όπλα ΑΚ-47 και εκατοντάδες χιλιάδες σφαίρες διαμετρήματος 7,62 χ 39.
Το «Noor M.» έχει αλλάξει συνολικά 30 ονομασίες και σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή είναι καταχωρισμένο σε λίστα με λαθρεμπορικά πλοία της Αν. Μεσογείου. Από τα παραστατικά έγγραφα που έχει υπογράψει ο Τούρκος πλοίαρχος προκύπτει ότι αποστολέας των όπλων και πυρομαχικών είναι ουκρανική, κρατικών συμφερόντων, πολεμική βιομηχανία, ενώ ως παραλήπτης του φορτίου εμφανίζεται το υπουργείο Εθνικής Αμυνας της Λιβύης.
Το συγκεκριμένο πλοίο είναι μια από τις περιπτώσεις από το οποίο το κατασχεθέν εμπόρευμα του αξιοποιήθηκε για τις Ειδικές Δυνάμεις του Ε.Σ.
Διευκρινίζεται, ότι μεγάλος όγκος πυρομαχικών και όπλων ΑΚ-47 έχει διατεθεί τόσο στην ΕΚΑΜ όσο και στις μονάδες της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ με χαρακτηριστικό παράδειγμα πρωτίστως το ΕΤΑ και δευτερεύοντως τη Ζ ΜΑΚ.
Όπως επισημαίνουν ανώτεροι αξιωματικοί αντικειμενικός σκοπός της Διεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ είναι να υοθετηθεί η αντίληψη περί δεξαμενής οπλισμού στις μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων ώστε αναλόγως της αποστολής να επιλέγεται το ενδεδειγμένο διαμέτρημα.

loxias.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...