loading...

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

ΖΗΤΟΥΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ-Ξεφεύγει η κατάσταση στο Μενίδι.

Ξεφεύγει η κατάσταση στο Μενίδι μετά τα νέα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν το απόγευμα.Εξοργισμένοι κάτοικοι της περιοχής έκαναν ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας για την κατάσταση ανασφάλειας που βιώνουν από τους Ρομά. Ωστόσο μια ομάδα 200 περίπου ατόμων κινήθηκε αυτόνομα, θέλοντας να επιτεθούν σε σπίτια Ρομά. Ετσι, ξεκίνησαν σοβαρά επεισόδια με τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στον σιδηροδρομικό σταθμό Αχαρνών του προαστιακού. Πετούσαν πέτρες, ξύλα και μολότοφ στους αστυνομικούς οι οποίοι απαντούσαν με ρίψεις χημικών και κρότου λάμψης. Μάλιστα, σε κάποια στιγμή αφού οι άνδρες των ΜΑΤ απέτυχαν να τους περικυκλώσουν, οι νεαροί εγκλώβισαν μια ομάδα αστυνομικών τραυματίζοντας κάποιους ελαφρά. Λίγο αργότερα έφτασαν ενισχύσεις και οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ απεγκλωβίστηκαν.
Λίγο μετά τις 22:00 η ένταση μεταφέρθηκε στις οδούς Δέδε, Αριστοτέλους και Λιοσίων. Έχουν στηθεί εκεί οδοφράγματα από τους διαδηλωτές που πετούν πέτρες και μολότοφ προς τα ΜΑΤ που «απαντούν» με δακρυγόνα.
Οπλισμένοι Ρομά περιπολούν στην Αυλίζα
Οι εκρηκτικές διαθέσεις κατοίκων της περιοχής έχει δυναμιτίσει το κλίμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οπλισμένες ομάδες των Ρομά κάνουν περιπολίες στον καταυλισμό της Αυλίζας προκειμένου να περιφρουρήσουν τις περιουσίες τους, όπως λένε, φοβούμενοι τα χειρότερα.
Το χρονικό των επεισοδίων
Ολα ξεκίνησαν από τη πορεία που πραγματοποιούν κάτοικοι και φορείς της περιοχής, με επικεφαλής τον δήμαρχο της πόλης, Χρήστο Κασσαβό, από το κέντρο του Μενιδίου με κατεύθυνση τον τοπικό σταθμό του προαστιακού, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εγκληματικότητα στην πόλη, με αφορμή τον θάνατο του 11χρονου μαθητή.
Στην πορεία μετείχαν περίπου 2.000-3.000 κάτοικοι οι οποίοι ξεκίνησαν από την πλατεία Καράβου και δια μέσου των οδών Αριστοτέλους και Κύπρου έφτασαν στον σιδηροδρομικό σταθμό του προαστιακού στις Αχαρνές, όπου σε κοντινή απόσταση υπάρχουν οικισμοί Ρομά.
Ωστόσο, την ίδια ώρα, περίπου 200 άτομα κινήθηκαν κινηθεί αυτόνομα. Ξεκινώντας από το γήπεδο του Αχαρναϊκού και από παράπλευρες οδούς επιχείρησαν να φτάσουν στο ίδιο σημείο και να κάνουν καταδρομική επιχείρηση επαναλαμβάνοντας το χθεσινό σκηνικό με εμπρησμούς σε σπίτια Ρομά. Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τους απέτρεψαν κι έτσι η αυτόνομη ομάδα, έσπευσε να ενσωματωθεί στην κυρίως πορεία.
Ακολούθως επιχείρησαν και πάλι να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. Ωστόσο οι κάτοικοι αντέδρασαν έτσι τα 200 περίπου άτομα αποκόπηκαν και πάλι από την κυρίως πορεία και μπήκαν στις γραμμές του προαστιακού απ’ όπου προμηθεύτηκαν πέτρες και ξύλα και επιτέθηκαν ξανά εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Τα ΜΑΤ απάντησαν με ρίψεις δακρυγόνων και βόμβες κρότου-λάμψης ενώ επιχείρησαν να τους περικυκλώσουν.Πηγή.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...