loading...

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Βούτσης: «Η Ελλάδα δεν είναι ταλιμπάν της Ορθοδοξίας – Οι παραδόσεις κρατούνται όσο τις κρατάει η εποχή» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ισοπεδώνει τις παραδόσεις ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, που μέσω της ΕΡΤ έκανε ξεκάθαρες τις απόψεις του εναντίον της Εκκλησίας και κάθε παράδοσης αυτού του τόπου λέγοντας μεταξύ άλλων πως «οι παραδόσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό κρατούνται όσο τις κρατάει η εποχή τους».Ο κ. Βούτσης, πως: «Δεν μπορεί αυτή η Ελλάδα να είναι η Ελλάδα του Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια και του Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών. Δεν υπάρχουν Ορθόδοξοι λαοί», και συμπλήρωσε: «Είμαστε από τους πιο ομογενοποιημένους θρησκευτικά. Δεν είμαστε λαός ορθόδοξος. Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι ιδιαίτερο. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος και όχι «ταλιμπάν της Ορθοδοξίας». Οι παραδόσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό κρατούνται όσο τις κρατάει η εποχή τους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις μαθητικές παρελάσεις σημείωσε: «δεν πιστεύω πως είναι ότι καλύτερο. Δεν είναι τυχαίο που δεν συμβαίνει πουθενά στην Ευρώπη. Πιστεύω πως και σε αυτό το θέμα θα πρέπει να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος. Δεν το θεωρώ μείζον για την ελληνική κοινωνία σήμερα».Παράλληλα σημείωσε ότι όπου αναδεικνύονται άριστοι μέσα από τη ζωή, μπορεί να μην έχουν δώσει το ίδιο στίγμα στο σχολείο.
Αναφορικά με το επεισόδιο με τον Ρουβίκωνα, τόνισε «δεν θα δώσω τροφή για αντιπαράθεση μεταξύ Σωμάτων της Αστυνομίας» και κατηγόρησε τη ΝΔ για κυνικές και έξαλλες δηλώσεις που δεν έχουν θέση στο δημόσιο διάλογο.Δείτε τη συνέντευξη του Νίκου Βούτση στην ΕΡΤ:

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...