loading...

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Μπουτάρης: Ντρέπομαι Που Έχουμε Στο Δημοτικό Συμβούλιο Δύο Εκπροσώπους Της Χρυσής Αυγής.

Για επιθετικό κλίμα εξαρχής από τον δημοτικό σύμβουλο της «Ελληνικής Αυγής» Αρτέμη Ματθαιόπουλο έκανε λόγο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης αναφορικά με το χθεσινοβραδινό επεισόδιο με την εισβολή μελών της Χρυσής Αυγής κατά τη διάρκεια  του δημοτικού συμβουλίου.

 «Γενικότερα όταν έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί δεν έρχεται κάθε μέρα, πετάει τις ρουκέτες του και σηκώνεται και φεύγει. Δεν περιμένει καν να ακούσει απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτει. Αυτή η συμπεριφορά δεν είναι σοβαρή για ένα Δημοτικό Συμβούλιο», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης».
«Χθες το βράδυ», σημείωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, «χωρίς να μπορώ να το βεβαιώσω μετά από δύο φορές που μίλησε, και αφού απερρίφθη η πρόταση του, εμφανίστηκε μια ομάδα με τη συμμετοχή του βουλευτή Γρέγου, ήρθαν με πανό, μοιράσανε προκηρύξεις και κάνανε φασαρία δέκα λεπτά, διέκοψε η κ. Γούλα τη συνεδρίαση, φωνάξανε ότι ήταν να πούνε και φύγανε. Δεν δημιουργήθηκε μεγαλύτερη φασαρία, αλλά είναι ενδεικτικό του τρόπου που αντιμετωπίζουν τα πράγματα».
«Ντρέπομαι που έχουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο δύο εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης, ενώ διαπίστωσε ότι «αυτή είναι η τακτική τους, αν δεν έχουν βία και αν δεν είναι επιθετικοί για να επιβάλλουν την άποψη τους δεν μπορούν να ζήσουν, αυτό τους τρέφει. Δεν είναι απλά διχαστικοί οι όροι, είναι φασιστικοί οι όροι που θέλει να επιβάλει η Χρυσή Αυγή».
Σχολιάζοντας το συλλαλητήριο που διοργανώνεται στον Λευκό Πύργο την ερχόμενη Κυριακή ο Γιάννης Μπουτάρης ανέφερε ότι «δώσαμε την άδεια που ζητήσανε για το συλλαλητήριο, ας κάνουν τη συγκέντρωση τους, είμαι ξεκάθαρα εναντίον οποιασδήποτε τέτοιας εκδήλωσης εθνικοπατριωτικού χαρακτήρα».
Αναφορικά με την καταδίκη του στο ψήφισμα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας ο κ. Μπουτάρης τόνισε για άλλη μια φορά ότι «δεν περπατάει η λύση που εξέφρασε η ΠΕΔΚ-Μ για ένα και μόνο όνομα. Ας αποφασίσουν οι κυβερνώντες», ενώ αναφορικά με τις επιθέσεις που έχει δεχτεί για την πρόσφατη συνέντευξη του απαντάει ότι «από σεμνοτυφία μου επιτέθηκαν για τη συνέντευξη σε πορνείο».
Παράλληλα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εκτιμά ότι ακόμα και αν εισακουστεί η πρόταση του Σταύρου Καλαφάτη για ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το «Μακεδονικό», «όλοι εκφράσανε ήδη τις απόψεις τους, πες ότι κάνουμε ειδική συζήτηση, να πει ο καθένας την άποψη του, δεν την ακούει κανένας την άποψη του»,
Σύμφωνα με τον Γ. Μπουτάρη εδώ και 25 χρόνια «το θέμα συντηρείται για να υπάρχει τροφή για λαϊκίστικες εθνικοπατριωτικές αντιλήψεις», ενώ αναφορικά με τον κίνδυνο δημιουργίας έντασης εκτιμά ότι «και από τις δύο πλευρές υπάρχουν στοιχεία που είναι ακραία». «Η μόνη λύση είναι ένας συμβιβασμός, σε κάθε συμβιβασμό υπάρχουν αλληλο-υποχωρήσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...