loading...

Σάββατο, 31 Μαρτίου 2018

Μεταπτυχιακό: Όσα πρέπει να ξέρεις πριν τη μεγάλη απόφαση.

Το ζήτημα είναι πώς αξιολογεί κανείς τις διαθέσιμες επιλογές προκειμένου να πάρει την καλύτερη δυνατή απόφαση; Βλέποντας κατατάξεις πανεπιστημίων ίσως. Μόνο που αφενός στην Ελλάδα η αξιολόγηση εκπαιδευτικών οργανισμών και προγραμμάτων σπουδών είναι ακόμα αποσπασματική και κατά το μεγαλύτερο ποσοστό αδιαφανής, αφετέρου δεν είναι πάντα ο καταλληλότερος σύμβουλος, αφού δεν θα έπρεπε να αποτελεί πρωταρχικό παράγοντα που λαμβάνεται υπόψη. Συνήθως, βέβαια, η φήμη των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων κυκλοφορεί από στόμα με στόμα μέσω των αποφοίτων και υποκαθιστά την έλλειψη πληροφόρησης.
Όπως λένε οι οικονομολόγοι η εκπαίδευση είναι «εμπειρικό» προϊόν. Όσο κι αν διαβάζεις τίτλους μαθημάτων, ποτέ δεν μπορείς να καταλάβεις ακριβώς τι θα αποκομίσεις από ένα πρόγραμμα σπουδών μέχρι να βιώσεις την εμπειρία. Τότε όμως είναι ήδη πολύ αργά.  
Στην Ελλάδα λοιπόν, μπορεί να μην έχουμε έγκυρες, συστηματικές και αξιόπιστες αξιολογήσεις, αλλά λύσεις υπάρχουν. To Alba Graduate Business School, The American College of Greece δίνει σε όσους βρίσκονται στη δαιδαλώδη διαδρομή αναζήτησης μεταπτυχιακού ένα «μονοπάτι» που δεν εξαντλείται αποκλειστικά στα προγράμματα του Alba. Πολλοί νέοι άνθρωποι αξιοποιούν τις υπηρεσίες –όλες προσφέρονται χωρίς χρέωση– προκειμένου να καταλήξουν σε άλλες επιλογές, κατά κανόνα στο εξωτερικό. Μάλιστα διατίθεται δωρεάν στο διαδίκτυο το διαγνωστικό εργαλείο Add Focus to Your Career που αποτυπώνει την επαγγελματική κλίση του υποψηφίου σε ρόλους γενικού μάνατζμεντ ή σε θέσεις εξειδίκευσης σε συγκεκριμένο τμήμα, καθώς και το ενδιαφέρον του είτε με τη διοίκηση των ανθρώπινων πόρων, μάρκετινγκ και πωλήσεις, είτε στο τμήμα παραγωγής κ.λπ.
Στα Information Sessions που πραγματοποιούνται τακτικά, δεν γίνεται μόνο παρουσίαση των προγραμμάτων του Alba. Ακαδημαϊκοί διευθυντές, καθηγητές και στελέχη του Alba παρουσιάζουν τον τρόπο που δουλεύουν. Προσφέρουν γενικές συμβουλές σχετικά με τις σπουδές, την εύρεση εργασίας, την επιχειρηματικότητα. Παράλληλα, καταξιωμένοι απόφοιτοι του Alba αποτελούν ζωντανά case studies, ενώ μεταφέρουν την τρέχουσα εμπειρία τους από την αγορά εργασίας στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.
Οι υποψήφιοι μπορούν να ζήσουν από πρώτο χέρι την εμπειρία του μαθήματος στο Alba, να γνωρίσουν καθηγητές και φοιτητές μέσω της υπηρεσίας Be Our Guest. Σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ακολουθώντας μια απλή διαδικασία ηλεκτρονικής εγγραφής, κάθε υποψήφιος μπορεί να βρεθεί στην τάξη και να παρακολουθήσει για λίγη ώρα το μάθημα.
Μια μέρα στα «θρανία» του Alba
Το Alba ανοίγει τις πύλες του και προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους σε έναν κόσμο… BusinessUnusual, όπως δηλώνει και το μότο του. Τι σημαίνει αυτό; Στα πλαίσιο της καθιερωμένης πρωτοβουλίας Student For A Day οι συμμετέχοντες θα βιώσουν μία πρωτοποριακή και διαδραστική εκπαιδευτική εμπειρία, θα παρακολουθήσουν διαλέξεις και παρουσιάσεις από καθηγητές και στελέχη του Alba και θα γνωρίσουν τους ανθρώπους και τους χώρους του business school.
Το πρόγραμμα περιστρέφεται γύρω από θέματα διεθνοποίησης και επιχειρηματικότητας, που παρουσιάζονται με τον γνωστό business unusual τρόπο του Alba. Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν μία διάλεξη με θέμα «I’m a prisoner, get me out of here! Internationalization and lessons learned in times of crisis» από τον Επίκουρο Καθηγητή Διεθνών Επιχειρηματικών Σχέσεων, κ. Γιώργο Μπατσάκη. Ακολουθεί το workshop «From idea to plan in 90 minutes», όπου οι συμμετέχοντες θα εργαστούν σε ομάδες και θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των εργασιών τους. Το workshop θα συντονίσει ο κος Αλέξης Κομσέλης, Διευθυντής του AHEAD-Alba Hub for Entrepreneurship and Development του Alba. Ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Προγραμμάτων, Καθηγητής Κυριάκος Κυριακόπουλος, θα παρουσιάσει τα μεταπτυχιακά προγράμματα του Alba από τη σκοπιά της επαγγελματικής αποκατάστασης.

Alba Graduate Business School, Ξενίας 6-8, ΠλατείαΜαβίληΤρίτη 27/03, 17.30-21.00
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό κατόπιν δήλωσης συμμετοχής.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν σχετικά με το αναλυτικό πρόγραμμα του Studentfor a Day και να υποβάλλουν τη συμμετοχή τους ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα ή να επικοινωνούν με την κα  Βίκυ Μοσχοπούλου, τηλ.: 2108964531(2289), e-mailStudentForADay@alba.edu.gr
Αν δεν προλάβεις να γνωρίσεις το Alba σε αυτό το event, η επόμενη ευκαιρία σου είναι το InfoSession στις 18 Απριλίου με θέμα «Launch yourself in business with our Actionable LearningMethod». Πηγή.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...