loading...

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

«Μη διαπραγματεύσιμα τα δικαιώματά μας» Απειλές Τουρκοκυπρίων για κρίση στην ΑΟΖ αν εμποδιστούν οι γεωτρήσεις τους.

Η ελληνοκυπριακή πλευρά, σημείωσε, εξουσιοδότησε εταιρίες για έρευνες σε κάποια τεμάχια και το ίδιο έκαναν και οι Τουρκοκύπριοι, ισχυριζόμενος ότι «κάποια από αυτά τα τεμάχια συμπίπτουν»Με κρίση στην κυπριακή ΑΟΖ, σε περίπτωση που οι Ελληνοκύπριοι επιχειρήσουν να εμποδίσουν τις γεωτρήσεις των Τουρκοκυπρίων, απειλεί ο «υπουργός» Εξωτερικών της ούτω καλούμενης Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου («ΤΔΒΚ»), Κουτρέτ Όζερσαϊ.

Σύμφωνα με τον Όζερσαϊ, εάν οι Ελληνοκύπριοι διενεργήσουν γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, το ίδιο θα κάνουν και οι Τουρκοκύπριοι. «Αν παρεμποδιστούν, θα προκληθεί κρίση» είπε και ισχυρίστηκε πως «τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στα κοιτάσματα δεν είναι διαπραγματεύσιμα».

Η ελληνοκυπριακή πλευρά, σημείωσε, εξουσιοδότησε εταιρίες για έρευνες σε κάποια τεμάχια και το ίδιο έκαναν και οι Τουρκοκύπριοι, ισχυριζόμενος ότι «κάποια από αυτά τα τεμάχια συμπίπτουν».

Θα μπορούσαμε, κατέληξε, «να καθίσουμε στο τραπέζι και να συμφωνήσουμε για τα κοιτάσματα αυτά από κοινού».

Την ίδια ώρα, ο τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, δήλωσε πως υπάρχει ανάγκη για διάλογο, τονίζοντας όμως ότι η διαδικασία διαπραγματεύσεων «δεν μπορεί να είναι ανοικτού τέλους».

Ο κ. Ακιντζί ανέφερε ότι δεν έχει απορρίψει συνάντηση με τον πρόεδρο Αναστασιάδη και την τοποθέτησε «σε μια όχι και τόσο μακρινή ημερομηνία». Ωστόσο, πρόσθεσε, πριν από την πραγματοποίησή της θα πρέπει να ανιχνευθούν οι αμοιβαίες προθέσεις.

in.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...